DeskNET Φοιτητικό Φροντιστήριο

DeskNet
Φοιτητικό φροντιστήριο Κύπρος

Φοιτητικό φροντιστήριο Κύπρος – Κυπριακά Πανεπιστήμια

Η φοίτηση στα Κυπριακά Πανεπιστήμια, είτε σε πτυχιακό, είτε σε μεταπτυχιακό επίπεδο, απαιτεί την εκπόνηση εργασιών για την ολοκλήρωση και την απόκτηση του πτυχίου.
Το φοιτητικό φροντιστήριο της Desknet, με την πολυετή εμπειρία του και το εξειδικευμένο προσωπικό του, μπορεί να προσφέρει υποστήριξη στον φοιτητή, είτε στην εκπόνηση εργασιών, είτε με μαθήματα.

Τα τελευταία χρόνια τα Κυπριακά Πανεπιστήμια έχουν αύξουσα πορεία αναφορικά με τη ζήτηση των προπτυχιακών αλλά και μεταπτυχιακών φοιτητών. Μεγάλο ρόλο σε αυτό παίζει το υψηλό επίπεδο σπουδών που προσφέρουν, αλλά και το γεγονός πως μετά το Brexit, τα Βρετανικά Πανεπιστήμια έρχονται τελευταία στις προτιμήσεις των φοιτητών.
Ένας άλλος σημαντικός λόγος για την προτίμηση των Κυπριακών Πανεπιστημίων, είναι και η πανδημία της covid 19, αφού η Κύπρος θεωρείται πιο ασφαλής τόπος σε σύγκριση με άλλες χώρες και ειδικά με τη Μ. Βρετανία.
Όλα τα παραπάνω καθιστούν τα Κυπριακά Πανεπιστήμια στις πρώτες θέσεις προτίμησης πολλών Ελλήνων φοιτητών, αφού αποτελεί μία εκπαιδευτική επιλογή που τους προσφέρει αναγνωρισμένα πανεπιστημιακά πτυχία σε συνδυασμό με τον σχεδόν «ελληνικό τρόπο ζωής».
Ας δούμε πώς είναι η ζωή ενός φοιτητή στην Κύπρο και τι δραστηριότητες υπάρχουν που να μπορούν να καλύψουν τα ενδιαφέροντα ενός νέου ανθρώπου.

Φοιτητικό φροντιστήριο Κύπρος – Λευκωσία

Η Λευκωσία φιλοξενεί 5 πανεπιστήμια εκ των οποίων το Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου είναι δημόσια. Τα ιδιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα της πόλης είναι το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Frederick University που λειτουργεί και στη Λεμεσό.
Το κόστος ζωής για ένα φοιτητή είναι ως επί το πλείστον χαμηλό. Τα ενοίκια για ένα φοιτητικό διαμέρισμα κυμαίνονται γύρω στα 300 ευρώ. Η τιμή διαμορφώνεται είτε προς τα πάνω είτε προς τα κάτω, ανάλογα το διαμέρισμα.
Μία άλλη οικονομική επιλογή για τη διαμονή ενός φοιτητή, αποτελούν οι εστίες, οι οποίες είναι πιο προσιτές και προσφέρουν ασφάλεια, ενώ βοηθούν το νέο φοιτητή να κοινωνικοποιηθεί και να αποκτήσει φίλους.
Σε περίπτωση που ο φοιτητής που θα αποφασίσει να σπουδάσει σε πανεπιστήμιο της Λευκωσίας, επιθυμεί να εργαστεί, υπάρχουν “Γραφεία Σταδιοδρομίας” στα εκπαιδευτικά ιδρύματα, με σκοπό να φέρουν σε επαφή τους φοιτητές με εργοδότες ή δημόσιες υπηρεσίες, ενώ στηρίζουν την αυτοαπασχόληση και τη νεανική επιχειρηματικότητα.
Η φοιτητική ζωή, εκτός από διάβασμα και μαθήματα, θα πρέπει φυσικά να περιλαμβάνει και διασκέδαση. Στη Λευκωσία υπάρχουν πολλές επιλογές και πολλά πολιτιστικά δρώμενα. Τα νυχτερινά μαγαζιά της πόλης αποτελούν κέντρο έλξης των φοιτητών, ενώ υπάρχουν κινηματογράφοι και τρία εμπορικά κέντρα. Όλο το χρόνο υπάρχουν πολλές εκδηλώσεις με συναυλίες και φεστιβάλ, δίνοντας στους φοιτητές πολλές επιλογές και τρόπους διασκέδασης.

Αναλυτικά τα Πανεπιστήμια της Λευκωσίας

  • Πανεπιστήμιο Κύπρου

Το Πανεπιστήμιο Κύπρου ιδρύθηκε το 1989 και προσφέρει προπτυχιακά, μεταπτυχιακά και επαγγελματικά προγράμματα σπουδών, ενώ έχει αναπτύξει ερευνητική δραστηριότητα σε ολόκληρο το εύρος των γνωστικών αντικειμένων.
Από την ίδρυσή του, το Πανεπιστήμιο Κύπρου διανύει μία συνεχή επιτυχημένη ανοδική πορεία με τις πρόσφατες διεθνείς κατατάξεις να το κατατάσσουν στην 350η έως 400η θέση διεθνώς (Times Higher Education World University Rankings, 2015) και στα πρώτα 60 των Πανεπιστημίων με λιγότερα από 50 χρόνια ζωής.

  • Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου είναι ένα σύγχρονο και πρωτοπόρο δημόσιο πανεπιστήμιο, το οποίο υιοθετώντας και εφαρμόζοντας την ευέλικτη μεθοδολογία της ανοικτής και εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, πέτυχε να χαράξει νέες προοπτικές στις πανεπιστημιακές σπουδές και τη διά βίου μάθηση.
Από την ίδρυσή του έως και σήμερα το ΑΠΚΥ αναπτύσσεται δυναμικά προσφέροντας αναγνωρισμένες πανεπιστημιακές σπουδές σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο (μάστερ και διδακτορικό) στα σύγχρονα επιστημονικά πεδία που καλύπτουν οι τρεις Σχολές του (Ανθρωπιστικών & Κοινωνικών Επιστημών, Θετικών & Εφαρμοσμένων Επιστημών και Οικονομικών Επιστημών & Διοίκησης).
Ως δημόσιο εκπαιδευτικό ίδρυμα το ΑΠΚΥ είναι ισότιμο με όλα τα αναγνωρισμένα Πανεπιστήμια του κόσμου και τα προγράμματα σπουδών του ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της σύγχρονης επιστήμης, κοινωνίας και οικονομίας.

  • Πανεπιστήμιο Λευκωσίας

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας (UNIC) είναι ένα από τα κορυφαία προσανατολισμένα στην έρευνα πανεπιστήμια, στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου. Προσφέρει περισσότερα από 100 συμβατικά (δια ζώσης) και εξ αποστάσεως προγράμματα σπουδών, προπτυχιακού, μεταπτυχιακού και διδακτορικού επιπέδου, ενώ η υψηλού επιπέδου εκπαίδευση, καθώς και ο διεθνής προσανατολισμός του, αντανακλώνται στις επιτυχίες του στις κύριες παγκόσμιες κατατάξεις πανεπιστημίων.
Ενδεικτικά, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας βρίσκεται στο 3% των καλύτερων πανεπιστημίων παγκοσμίως, σύμφωνα με το Times Higher Εducation (THE) World University Rankings 2022.

  • Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου είναι ένα από τα πιο σημαντικά ακαδημαϊκά και ερευνητικά κέντρα της Νότιας Ευρώπης, καθώς έχει ταυτιστεί με την ποιοτική εκπαίδευση, την καινοτομία υψηλής τεχνολογίας, την ερευνητική αριστεία και τη διασύνδεση με τη βιομηχανία και την κοινωνία.
Το υψηλό επίπεδο της ακαδημαϊκής κοινότητας, η διασύνδεση με οργανωμένους φορείς στην Κύπρο και το εξωτερικό, όπως και οι αμέτρητες ακαδημαϊκές και επιστημονικές διακρίσεις έχουν κατοχυρώσει το EUC ως ένα δυναμικό και καινοτόμο περιφερειακό κέντρο ανώτερης εκπαίδευσης.
Οι ρυθμοί ανάπτυξής του είναι εντυπωσιακοί όσο και οι αμέτρητες ακαδημαϊκές και επιστημονικές του διακρίσεις.

  • Frederick University

Το Πανεπιστήμιο Frederick είναι ένα ιδιωτικό πανεπιστήμιο και  λειτουργεί από το Σεπτέμβριο του 2007 μετά από απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου της Κυπριακής Δημοκρατίας και μετά από την επιτυχημένη, πολύχρονη πορεία του Frederick Institute of Technology στην εκπαίδευση και στην έρευνα. Τον Ιανουάριο του 2012, το Πανεπιστήμιο πήρε την τελική άδεια λειτουργίας του μετά από απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου.
Στο Πανεπιστήμιο Frederick λειτουργούν πέντε Σχολές που καλύπτουν σχεδόν όλο το φάσμα της εκπαίδευσης και προσφέρουν προγράμματα σε πτυχιακό, μεταπτυχιακό και διδακτορικό επίπεδο. Έχει έδρα τη Λευκωσία, ενώ συγκεκριμένες Σχολές και Τμήματα λειτουργούν και στο παράρτημα του Πανεπιστημίου στη Λεμεσό. Οι επίσημες γλώσσες του Πανεπιστημίου είναι η Ελληνική και η Αγγλική.

Φοιτητικό φροντιστήριο Κύπρος – Λεμεσός

Στη Λεμεσό φιλοξενούνται 2 Πανεπιστήμια (Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, Frederick University). Η Λεμεσός είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Κύπρου και αποτελεί τη σημαντικότερη ίσως εμπορική πόλη της Κύπρου, καθώς και ένα δημοφιλές τουριστικό θέρετρο. Η πόλη θεωρείται η καρδιά της οινοπαραγωγής και τα κρασιά της είναι γνωστά σχεδόν σε όλο τον κόσμο.
Το κόστος της φοιτητικής στέγασης κυμαίνεται περίπου στα ίδια επίπεδα με τη Λευκωσία και λόγω της μεγάλης τουριστικής προσέλευσης τους καλοκαιρινούς μήνες, οι φοιτητές που επιθυμούν να εργαστούν, έχουν πολλές επιλογές σε ξενοδοχειακά συγκροτήματα και τουριστικά καταστήματα.
Ένας ακόμη τρόπος εύρεσης εργασίας  είναι τα “Γραφεία Σταδιοδρομίας” που υπάρχουν στα Πανεπιστήμια και βοηθούν τους φοιτητές στην εύρεση εργασίας.
H Λεμεσός χαρακτηρίζεται ως η “Κυπριακή Ριβιέρα” και υπάρχουν πολλά όμορφα μέρη που μπορείς κάποιος να επισκεφτεί. Αξίζει να αναφέρουμε το Κάστρο το οποίο περιλαμβάνει το Μεσαιωνικό Κυπριακό Μουσείο και το Μουσείο Παραδοσιακής Τέχνης. Άλλα γνωστά αξιοθέατα αποτελούν οι Δημοτικοί Κήποι και τα Ερείπια της Αμαθούντας.
Η νυχτερινή ζωή της πόλης δεν θα περάσει απαρατήρητη από τον φοιτητή που θα επιλέξει την πόλη για σπουδές, αφού υπάρχουν πολλά κλαμπ, μπαρ και καφέ, ενώ διεξάγονται δύο μεγάλα φεστιβάλ. Το “Φεστιβάλ Κρασιού” που διοργανώνεται το Σεπτέμβριο και το “Καρναβάλι” που διοργανώνεται το Φεβρουάριο.

Αναλυτικά τα Πανεπιστήμια της Λεμεσού

  • Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Σε λιγότερο από 14 χρόνια λειτουργίας, το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΠΚ) έχει καταφέρει να συμπεριλαμβάνεται στις τρεις σημαντικότερες και παγκοσμίου φήμης λίστες κατάταξης: Times Higher Education, QS και Shanghai, καταλαμβάνοντας υψηλές θέσεις.
Συγκεκριμένα, στη διεθνή κατάταξη Times Ηigher Εducation World University Rankings το ΤΠΚ κατατάσσεται ανάμεσα στα κορυφαία 301-350 πανεπιστήμια στον κόσμο και πρώτο ανάμεσα στα πανεπιστήμια σε Κύπρο και Ελλάδα, τα έτη 2020, 2019 και 2018.
Το ΤΠΚ διαρκώς μεριμνεί για την προαγωγή της ερευνητικής αριστείας, και διακρίνεται διεθνώς σε αυτόν τον τομέα, εξασφαλίζοντας συνολικά εξωτερική χρηματοδότηση ύψους 44 εκατ. ευρώ για 255 ερευνητικά προγράμματα.

  • Frederick University

Το Πανεπιστήμιο Frederick είναι ένα ιδιωτικό πανεπιστήμιο και  λειτουργεί από το Σεπτέμβριο του 2007 μετά από απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου της Κυπριακής Δημοκρατίας και μετά από την επιτυχημένη, πολύχρονη πορεία του Frederick Institute of Technology στην εκπαίδευση και στην έρευνα. Τον Ιανουάριο του 2012, το Πανεπιστήμιο πήρε την τελική άδεια λειτουργίας του μετά από απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου.
Στο Πανεπιστήμιο Frederick λειτουργούν πέντε Σχολές που καλύπτουν σχεδόν όλο το φάσμα της εκπαίδευσης και προσφέρουν προγράμματα σε πτυχιακό, μεταπτυχιακό και διδακτορικό επίπεδο. Έχει έδρα τη Λευκωσία, αλλά συγκεκριμένες Σχολές και Τμήματα λειτουργούν και στο παράρτημα στη Λεμεσό. Οι επίσημες γλώσσες του Πανεπιστημίου είναι η Ελληνική και η Αγγλική.

Φοιτητικό φροντιστήριο Κύπρος – Πάφος

Η Πάφος θεωρείται η εναλλακτική πόλη της Κύπρου και αποτελείται από υπέροχες παραλίες και ιστορικούς αρχαιολογικούς χώρους, πολλοί από τους οποίους βρίσκονται υπό την προστασία της UNESCO. Ήταν ένα από τα σημαντικότερα βασίλεια στην αρχαιότητα και κέντρο λατρείας της θεάς Αφροδίτης, απ’ όπου και αναδύθηκε σύμφωνα με τη μυθολογία.
Η πόλη χωρίζεται σε δύο μέρη, στην άνω και στην κάτω Πάφο. Η άνω Πάφος ονομάζεται και Κτήμα και αποτελεί το εμπορικό κέντρο της πόλης, ενώ η κάτω Πάφος είναι το τουριστικό κέντρο λόγω της παραλιακής γραμμής.
Στην Πάφο υπάρχει το Πανεπιστήμιο Νεάπολις. Η διαμονή των φοιτητών σε διαμερίσματα εκτός εστίας είναι σχεδόν η ίδια και με τις πόλεις της Λευκωσίας και της Λεμεσού.
Η εύρεση εργασίας στηρίζεται από το “Γραφείο “Σταδιοδρομίας” του Πανεπιστημίου Νεάπολης.

Αναλυτικά το Πανεπιστήμιο

  • Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος

Το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος είναι ένα από τα καλύτερα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια στην Κύπρο. Ιδρυθέν το 2010, είναι ένα λαμπρό ακαδημαϊκό Ίδρυμα με έμφαση στην παροχή υψηλής ποιότητας Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και στην δημιουργία νέας εφαρμοσμένης επιστημονικής γνώσης, στοχεύοντας στην παροχή των βέλτιστων ακαδημαϊκών υπηρεσιών προς την ακαδημαϊκή του κοινότητα και την κοινωνία σε εθνικό και διεθνές περιβάλλον.
Προσφέρει διά ζώσης και εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Η μονάδα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης (DLU) στο Πανεπιστήμιο Neapolis χρησιμοποιεί την πιο σύγχρονη ηλεκτρονική τεχνολογία για μια πλατφόρμα που προσφέρει στους φοιτητές μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών σε σύγχρονες εξειδικεύσεις και βασική φιλοσοφία της είναι η διασφάλιση της ισότητας στην πρόσβαση σε πληροφορίες και σεβασμό στις ανάγκες κάθε φοιτητή του Πανεπιστημίου.

 

Το Φοιτητικό φροντιστήριο της DeskNET παρέχει εξατομικευμένες υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στην υποστήριξη φοιτητών των Κυπριακών Πανεπιστημίων, είτε σε προπτυχιακό είτε σε μεταπτυχιακό επίπεδο.
Στη DeskNET, εγγυόμαστε άριστο αποτέλεσμα, σύμφωνα με τις οδηγίες και προδιαγραφές που θα δοθούν με γνώμονα την υψηλή ποιότητα, το χαμηλό κόστος και φυσικά την εχεμύθεια.
Οι εξειδικευμένοι συνεργάτες μας, μπορούν να σας υποστηρίξουν καθ’ όλη την διάρκεια των σπουδών σας.


Συμπληρώστε άμεσα την δωρεάν φόρμα κοστολόγησης που θα βρείτε στην ιστοσελίδα μας και άμεσα κάποιος εκπρόσωπος μας θα επικοινωνήσει μαζί σας για όλες τις λεπτομέρειες.