DeskNET Φοιτητικό Φροντιστήριο

DeskNet

Πρόταση διπλωματικής εργασίας

Πρόταση διπλωματικής εργασίας: Πριν ξεκινήσει μία διπλωματική εργασία και για να εγκριθεί το θέμα, χρειάζεται να δημιουργηθεί ένα ερευνητικό πρωτόκολλο (project plan).

Μέσω του πρωτοκόλλου (πρόταση διπλωματικής εργασίας) παρουσιάζεται περιληπτικά η δομή της εργασίας.

Σκοπός της πρότασης ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ είναι η όσο το δυνατό καλύτερη κατανόηση του θέματος και της μεθοδολογίας από τον επιβλέποντα καθηγητή αλλά και τον ίδιο τον υποψήφιο.

Μια καλή ερευνητική πρόταση θα πρέπει να έχει έκταση 500 – 1200 λέξεων ( 1-2 σελίδες κόλλας Α4) και να αναφέρει σε μία επαρκή έκταση τον κύριο στόχο ή στόχους της ερευνητικής μελέτης, μία σύντομη παρουσίαση του θέματος, αναφορά σε ήδη υπάρχουσες εργασίες που έχουν γίνει, τον τρόπο που θα διεξαχθεί η έρευνα, την παρουσίαση των στόχων, αναμενόμενα αποτελέσματα, καθώς και συμπεράσματα.

Μορφή πρότασης διπλωματικής εργασίας

Η μορφή μίας πρότασης διπλωματικής εργασίας είναι η ακόλουθη:

  • Τίτλος εργασίας στα ελληνικά: Έκταση 14 λέξεις
  • Τίτλος εργασίας στα αγγλικά: Έκταση 12 λέξεις
  • Θεματικό πεδίο: Επιλέγεται ένα θεματικό πεδίο και αναφέρεται το θέμα με το οποίο θα ασχοληθείτε στην εργασία σας και τους λόγους.  Σύντομη παρουσίαση και περιγραφή του γενικού επιστημονικού τομέα και του υποεξέταση θέματος στο οποίο αναφέρεται
  • Ερευνητικά ερωτήματα: Έκταση έως 500 λέξεις. Αναφέρετε τον κύριο στόχο, καθώς και τους επιμέρους στόχους της εργασίας. Επίσης προσθέτετε έως 6 ερευνητικές υποθέσεις και έως 6 ερευνητικά ερωτήματα.
  • Επισκόπηση βιβλιογραφίας: Έκταση έως 500 λέξεις. Συμπληρώνετε με ορισμούς, έννοιες, καθώς και σύντομη επισκόπηση ελληνικής και ξένης βιβλιογραφίας με ενδοκειμενικές αναφορές και παραπομπές στο τέλος.
  • Προτεινόμενη μεθοδολογία έρευνας: Έκταση έως 500 λέξεις. Αναφέρεται αναλυτικά η μεθοδολογία που θα χρησιμοποιηθεί για την απάντηση του κάθε ερωτήματος, οι μεταβλητές οι οποίες θα χρησιμοποιηθούν, πως θα επιτευχθεί ο σκοπό της εργασίας, από πού θα προκύψουν οι ερευνητικές υποθέσεις και με ποιο τρόπο θα ελεγχθούν.
  • Προσδοκώμενα αποτελέσματα: Έκταση έως 300 λέξεις.
  • Ενδεικτικές πηγές: Τουλάχιστον 5 πηγές.

Το Φοιτητικό φροντιστήριο της DeskNET παρέχει εξατομικευμένες υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στην δημιουργία πρότασης διπλωματικής εργασίας.

Οι εξειδικευμένοι συνεργάτες της desknet, μπορούν να σας υποστηρίξουν στην επιλογή θέματος, καθώς και στην υποστήριξη της πρότασης διπλωματικής εργασίας.

Συμπληρώστε άμεσα την δωρεάν φόρμα κοστολόγησης που θα βρείτε στην ιστοσελίδα μας και άμεσα κάποιος εκπρόσωπος μας θα επικοινωνήσει μαζί σας για όλες τις λεπτομέρειες.