DeskNET Φοιτητικό Φροντιστήριο

DeskNet
Φοιτητικό προφτιστήριο στην Κομμοτηνή

Φοιτητικό φροντιστήριο Κομοτηνή

Η φοίτηση στις σχολές που λειτουργούν στην Κομοτηνή, απαιτεί την εκπόνηση εργασιών για την ολοκλήρωση και την απόκτηση του πτυχίου.
Το φοιτητικό φροντιστήριο της Desknet, με την πολυετή εμπειρία του και το εξειδικευμένο προσωπικό του, μπορεί να προσφέρει υποστήριξη στον φοιτητή, είτε στην εκπόνηση εργασιών, είτε με μαθήματα.

Στην Κομοτηνή βρίσκεται η έδρα του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, του πρώτου Ελληνικού περιφερειακού πολυεδρικού πανεπιστημίου (αρχικά στις πόλεις Ξάνθη και Κομοτηνή και στη συνέχεια σε Αλεξανδρούπολη και Ορεστιάδα).
Το κτίριο του Πανεπιστημίου βρίσκεται στη βόρεια πλευρά της πόλης και εδρεύουν τα τμήματα Νομικής, Επιστήμης της Φυσικής Αγωγής και του Αθλητισμού, Ελληνικής Φιλολογίας και Οικονομικών Επιστημών. Στο κτίριο της παλιάς Πανεπιστημιούπολης (Παλιά Νομική) το οποίο βρίσκεται μέσα στην πόλη, όπου έχουν την έδρα τους τα τμήματα Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικής Επιστήμης, Ιστορίας και Εθνολογίας, καθώς και το τμήμα Γλωσσών, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών.


Η διαμονή στην πόλη της Κομοτηνής, μπορεί να γίνει είτε στις φοιτητικές εστίες με 810 κλίνες που διαθέτει το Δ.Π.Θ, είτε νοικιάζοντας διαμέρισμα στην πόλη. Οι περιοχές που επιλέγουν περισσότερο οι φοιτητές είναι η Παλιά Νομική, η παλιά Πρυτανεία και η περιοχή κοντά στο εμπορικό, απ’ όπου διέρχεται και το λεωφορείο για την Πανεπιστημιούπολη. Το κόστος για την ενοικίαση ενός διαμερίσματος, ποικίλει ανάλογα την περιοχή και την έκταση σε τ.μ. και κυμαίνεται από 230 έως 400 ευρώ.
Η σίτιση μπορεί να γίνει στην φοιτητική λέσχη του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου.
Η νυχτερινή ζωή της Κομοτηνής αποτελεί μεγάλο κεφάλαιο στην πόλη, ιδιαίτερα για τους φοιτητές και οι επιλογές ικανοποιούν όλα τα γούστα.
Οι επιλογές για καφέ βρίσκονται στον πεζόδρομο της Ελευθερίου Βενιζέλου, ενώ για την βραδινή έξοδο, η καλύτερη επιλογή είναι τα μαγαζιά γύρω από την Πλατεία Ειρήνης, όπου υπάρχουν πολλά μπαρ, καθώς και ρακάδικα-ρεμπετάδικα.
Αν θέλετε να δοκιμάσετε την τοπική κουζίνα, επιλέξτε ανάμεσα στις παραδοσιακές συνταγές της πόλης όπως: καβουρμάς, μπάμπω, βαρβάρα, λαλλαγίτες, πορτοκαλόπιτα, κουραμπιέδες, κ.α.
Μην ξεχάσετε, επίσης, να επισκεφτείτε το βυζαντινό της κάστρο, το Ιμαρέτ το οποίο λειτουργεί ως «Εκκλησιαστικό Μουσείο της Μητροπόλεως Μαρωνείας και Κομοτηνής», το Γενικό Τζαμί, καθώς και τον Πύργο του Ωρολογιού.

Φοιτητικό φροντιστήριο Κομοτηνή – Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού

Η Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου αποτελείται από το Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού

  • Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού

Σκοπός του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού είναι η ανάπτυξη, προώθηση, διάδοση και εφαρμογή γνώσεων σχετικών με την άθληση, τον αγωνιστικό αθλητισμό, τη φυσική δραστηριότητα και την υγεία. Στο εκπαιδευτικό περιβάλλον του Τμήματος ευδοκιμούν αλληλεπιδράσεις μεταξύ της μαθησιακής διαδικασίας, της έρευνας, και της παροχής ερεθισμάτων και προκλήσεων, όπου οι φοιτητές έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν δεξιότητες ηγετικής δράσης, επικοινωνίας και ομαδικότητας.

Φοιτητικό φροντιστήριο Κομοτηνή – Σχολή Επιστημών Αγωγής

Η Σχολή Επιστημών Αγωγής του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου αποτελείται από τα τμήματα: Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης και το Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης στην Προσχολική Ηλικία. Και τα δύο τμήματα εδρεύουν στην Αλεξανδρούπολη.

  • Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης

Το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης έχει ως κύρια αποστολή να προωθήσει την εκπαίδευ­ση για όλους, ιδιαίτερα στην πρώτη βαθμίδα, καθώς και την αριστεία στην εκπαίδευση και σε συναφείς τομείς της επαγγελματικής πρακτικής και της έρευνας. Προς αυτή την κατεύθυνση, το έργο που παρέ­χεται από το Τμήμα στοχεύει: α) στην παροχή υψηλής ποιότητας μάθησης και διδασκαλίας, που βασίζε­ται στην έρευνα και συνδέεται με την επαγγελματική πρακτική και β) στην ερευνητική δραστηριοποίηση σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

  • Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης στην Προσχολική Ηλικία

Το Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης στην Προσχολική Ηλικία, στα χρόνια που πέρασαν από την ίδρυση του αναπτύχθηκε ως ένα επιστημονικά αξιόπιστο Πανεπιστημιακό Τμήμα εκπαίδευ­σης εκπαιδευτικών παιδιών προσχολικής ηλικίας, με σαφή προσανατολισμό στις σύγχρονες θεωρητικές και διδακτικές προσεγγίσεις των Επιστημών της Εκπαίδευσης.

Φοιτητικό φροντιστήριο Κομοτηνή – Σχολή Επιστημών Γεωπονίας και Δασολογίας

Η Σχολή Επιστημών Γεωπονίας και Δασολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου αποτελείται από τα τμήματα: Αγροτικής Ανάπτυξης και Δασολογίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων. Και τα δύο τμήματα εδρεύουν στην Ορεστιάδα.

  • Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης

Αποστολή του Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης, είναι να καλλιεργεί και να προάγει την επιστήμη της Γεωπονίας με προσανατολισμό τις νέες τεχνολογικές εξελίξεις στην επιστήμη αυτή, τις εξελίξεις στους τομείς της οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης και τις τεχνικές και κοινωνικές διαδικασίες ανάπτυξης του αγροτικού χώρου”.
Το Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης είναι στελεχωμένο με επιστημονικό προσωπικό που διαθέτει τυπικά και ουσιαστικά προσόντα υψηλής ποιότητας και βρίσκεται στο πλευρό των φοιτητών ώστε να επιτυγχάνεται η άρτια εκπαίδευσή τους.

  • Τμήμα Δασολογίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων

Το Τμήμα Δασολογίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης με έδρα την Ορεστιάδα άρχισε να λειτουργεί από το ακαδημαϊκό έτος 1999-2000 με την εισαγωγή των πρώτων φοιτητών. Σκοπός της ίδρυσης και λειτουργίας του νέου τμήματος είναι η καλλιέργεια και προαγωγή της Δασολογικής επιστήμης, και της επιστήμης του περιβάλλοντος με ιδιαίτερη έμφαση, στην κατεύθυνση της διαχείρισης των φυσικών πόρων και την κατάρτιση επιστημόνων ικανών να μελετούν, ερευνούν, κατανοούν και εφαρμόζουν σύγχρονες μεθόδους για την ανάπτυξη, βελτίωση, προστασία και διαχείριση των δασών και δασικών εκτάσεων και του φυσικού περιβάλλοντος.

Φοιτητικό φροντιστήριο Κομοτηνή – Σχολή Επιστημών Υγείας

Η Σχολή Επιστημών Υγείας του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου αποτελείται από τα τμήματα: Ιατρικής και Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής. Και τα δύο τμήματα εδρεύουν στην Αλεξανδρούπολη

  • Τμήμα Ιατρικής

Το Τμήμα Ιατρικής του ΔΠΘ ιδρύθηκε το 1977 και άρχισε να λειτουργεί το ακαδημαϊκό έτος 1984-1985 στην Αλεξανδρούπολη της Θράκης. Αντιμετωπίζοντας στο μέγιστο τις αντιξοότητες του ακριτικού Πανεπιστημίου, έχει σήμερα να επιδείξει μια εντυπωσιακή πορεία, με διδακτικό έργο που αντεπεξέρχεται πλήρως στις σημερινές απαιτήσεις προπτυχιακής εκπαίδευσης και μεταπτυχιακής ειδίκευσης υψηλού επιπέδου, ερευνητικό έργο καταξιωμένο διεθνώς με σημαντική παρουσία στον επιστημονικό τύπο, και παροχή υπηρεσιών υγείας υψηλών προδιαγραφών στον πληθυσμό της ευρύτερης περιοχής.
Με συνεχείς προσπάθειες επιστημονικής και τεχνολογικής αναβάθμισης, το Τμήμα έχει γίνει πόλος έλξης για επιστήμονες κύρους από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Σήμερα οι συνεργασίες με ερευνητικά και ακαδημαϊκά ιδρύματα του εσωτερικού και του εξωτερικού αυξάνονται συνεχώς, όπως και η συμμετοχή σε χρηματοδοτούμενα ερευνητικά και αναπτυξιακά προγράμματα. Το Τμήμα επίσης διοργανώνει σημαντικό αριθμό συνεδρίων και ημερίδων με συμβολή στην επιστημονική έρευνα και εκπαίδευση, αλλά και στην πολιτιστική ζωή της τοπικής κοινωνίας.

  • Τμήμα Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής

Το Τμήμα Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής αποτελεί το μοναδικό Πανεπιστημιακό Τμήμα στην Ελλάδα που εστι­άζει στο συγκεκριμένο πεδίο των Βιοεπιστημών. Έχει θέσει ως στόχο του τη δημιουργία ενός κόμβου Αριστείας στην Εκπαίδευση και στην Έρευνα. Το Προπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών έχει σχεδιαστεί βάσει διεθνών προτύ­πων και εστιάζει στους ταχέως αναπτυσσόμενους τομείς της Μοριακής Βιολογίας και της Γενετικής.

Φοιτητικό φροντιστήριο Κομοτηνή – Σχολή Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών

Η Σχολή Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου αποτελείται από τα τμήματα: Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών, Ελληνικής Φιλολογίας και Ιστορίας και Εθνολογίας

  • Τμήμα Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών

Το Τμήμα Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών είναι ένα διεπιστημονικό Τμήμα και έχει ως κύρια αποστολή την «καλλιέργεια, προαγωγή και διάδοση, με τη διδασκαλία και την έρευνα της γλώσσας, της γλωσσολογίας, της λογοτεχνίας και του πολιτισμού των λαών των Παρευξείνιων Χωρών, ιδίως των ελληνικής καταγωγής και την κατάρτιση επιστημόνων ικανών να μελετούν, ερευνούν, κατανοούν και διαδίδουν τις γλώσσες, την λογοτεχνία και τον πολιτισμό των λαών των προαναφερομένων χωρών, όπως Ελλήνων, Ρώσων, Τούρκων και λοιπών. Οι πτυχιούχοι μπορούν να απασχολούνται ως στελέχη σε κρατικές ελληνικές υπηρεσίες, προξενικά γραφεία ή ιδιωτικές επιχειρήσεις στις Παρευξείνιες Χώρες (Ρωσία, Ουκρανία, Γεωργία, Αρμενία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Τουρκία) ή ως εκπαιδευτές της οικείας κατά περίπτωση γλώσσας ή ως ελεύθεροι επαγγελματίες ή ως εμπειρογνώμονες ή ως σύμβουλοι διπλωματικών αποστολών στις προαναφερθείσες χώρες ή ως ειδικοί επιστήμονες σε ερευνητικά ιδρύματα ή ως μεταφραστές κειμένων».

  • Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας

Το Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης με έδρα την Κομοτηνή ιδρύθηκε το 1993 και αυτονομήθηκε διοικητικά κατά το ακαδημαϊκό έτος 2008. Το Τμήμα προσφέρει τρεις ειδικεύσεις: Κλασική Φιλολογία (Αρχαία Ελληνική και Λατινική Φιλολογία), Βυζαντινή και Νεοελληνική Φιλολογία και Γλωσσολογία.Σκοπός του Tμήματος είναι:

  1. Να μελετά και να ερευνά τον αρχαίο ελληνικό, λατινικό, βυζαντινό και νεοελληνικό κόσμο, όπως αυτός εκφράζεται μέσα από τα φιλολογικά, λογοτεχνικά και εν γένει γραπτά μνημεία.
  2. Να μελετά και να ερευνά την ελληνική γλώσσα στη συγχρονία και διαχρονία της.
  3. Να μελετά και να ερευνά τις εκδηλώσεις του πνευματικού και άλλου βίου του Ελληνισμού διαχρονικά.
  4. Να παρέχει στους πτυχιούχους του τη θεωρητική και πρακτική κατάρτιση για την επιστημονική και επαγγελματική τους σταδιοδρομία και εξέλιξη.
  • Τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας

Το Τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας ιδρύθηκε το 1990 και άρχισε να λειτουργεί το ακαδημαϊκό έτος 1991-1992.
Σκοπός του Τμήματος είναι:

  1. Να ερευνά την ιστορική πορεία των λαών της ανθρωπότητας από την καταγωγή τους ως σήμερα, καθώς και τους παράγοντες που την επηρεάζουν.
  2. Να μελετά τους χαρακτηριστικούς τρόπους συγκρότησης σε ομάδες του ανθρωπίνου είδους, ιδιαίτερα δε των λαών χωρίς γραφή.
  3. Να μελετά τη συμπεριφορά και τις εκδηλώσεις του πνευματικού, κοινωνικού και ηθικού βίου των λαών, καθώς και το λαϊκό πολιτισμό.
  4. Να παρέχει στους πτυχιούχους του την απαραίτητη θεωρητική και πρακτική κατάρτιση για την επιστημονική και επαγγελματική τους σταδιοδρομία και εξέλιξη.

Φοιτητικό φροντιστήριο Κομοτηνή – Σχολή Κοινωνικών, Πολιτικών και Οικονομικών Επιστημών

Η Σχολή Κοινωνικών, Πολιτικών και Οικονομικών Επιστημών του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου αποτελείται από τα τμήματα: Οικονομικών Επιστημών, Κοινωνικής Εργασίας, Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτικής Επιστήμης

  • Τμήμα Οικονομικών Επιστημών

Το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών με τις Κατευθύνσεις Οικονομικής Ανάλυσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων κατέχει έναν ηγετικό ρόλο στη διδασκαλία της Οικονομικής Επιστήμης, και στην έρευνα. Το Τμήμα προσφέρει εξαιρετικές ευκαιρίες για προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές και συμμετοχή στην ανεξάρτητη και πρωτότυπη ερευνητική του δραστηριότητα. Με το Εργαστήριο «Ανάλυσης, Μεθοδολογίας και Εφαρμογών: Διοίκησης, Οικονομίας, Οργάνωσης και Στρατηγικής» συμμετέχει σε ευρύ αριθμό εξειδικευμένων ερευνητικών προγραμμάτων με σημαντικές συνεργασίες στην Ελλάδα και διεθνώς.

  • Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας

Το Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας ιδρύθηκε μετά την τριχοτόμηση του Τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικής Επιστήμης, το οποίο προσέφερε πανεπιστημιακού επιπέδου σπουδές στην κοινωνική εργασία, ήδη από το 1996 για τους φοιτητές της αντίστοιχης κατεύθυνσης.
Το πρόγραμμα σπουδών ανταποκρίνεται στα διεθνή πρότυπα σπουδών κοινωνικής εργασίας. Η κοινωνική εργασία αποτελεί μια εφαρμοσμένη κοινωνική επιστήμη, που εστιάζει στην πρόληψη, στη μελέτη και την αντιμετώπιση κοινωνικών προβλημάτων και αναγκών και την ανάπτυξη προγραμμάτων για την κοινωνική ένταξη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την κοινωνική ανάπτυξη.

  • Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής

Το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής αποτελεί ένα σύγχρονο και δυναμικό τμήμα που προσφέρει πανεπιστημιακή εκπαίδευση στο αντικείμενο της Κοινωνικής Πολιτικής. Έχει έναν ισχυρό διεπιστημονικό χαρακτήρα και οι φοιτήτριες/τές του αποκτούν ένα επίπεδο γνώσεων και εμπειρίας που τους επιτρέπει να αξιοποιούν γνώσεις, δεξιότητες και μεθόδους από ένα ευρύ φάσμα κοινωνικών επιστημών, όπως η Κοινωνική Πολιτική, η Κοινωνιολογία, η Οικονομία, το Δίκαιο, η Εγκληματολογία, η Πολιτική Επιστήμη κοκ. Επιπλέον, καθίσταται δυνατό οι φοιτήτριες/τές να είναι σε θέση να αντιλαμβάνονται τον τρόπο με τον οποίο οι επιστήμες αυτές διαρκώς αλλάζουν και αναδιαρθρώνονται και να ερμηνεύουν τις διαφορετικές αντιλήψεις και αξίες των ατόμων που προέρχονται από διαφορετικές κοινωνικές, πολιτισμικές και οικονομικές ομάδες.

  • Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης

Το Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του Δημοκριτείου πανεπιστημίου Θράκης ιδρύθηκε το 2009. To 2013 συγχωνεύθηκε με το Τμήμα Κοινωνικής Διοίκησης σε ένα νέο Τμήμα στο πλαίσιο του Σχεδίου «Αθηνά» που αφορούσε την αναδιάρθρωση του ακαδημαϊκού χάρτη της Χώρας, το Τμήμα Κοινωνικής Διοίκησης & Πολιτικής Επιστήμης. Το 2019, , το ανωτέρω Τμήμα καταμήθηκε σε τρία αυτοτελή τμήματα, το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης, το Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας & το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής.

Φοιτητικό φροντιστήριο Κομοτηνή – Σχολή Νομικής

Η Σχολή Νομικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου αποτελείται από το Τμήμα Νομικής

  • Τμήμα Νομικής

Το Tμήμα Νομικής ιδρύθηκε το 1974 και άρχισε να λειτουργεί την ίδια χρονιά. Δέχεται κατ’ έτος 600 περίπου φοιτητές. Σκοπός του Τμήματος είναι η καλλιέργεια της Νομικής Επιστήμης. Η νομική Επιστήμη, αναπόσπαστο κομμάτι των κοινωνικών επιστημών, δεν περιορίζεται στον άχαρο ρόλο ενός συστήματος έρευνας του κρατούντος ή του προϊσχύσαντος θετικού δικαίου, αλλά αναζητεί τους κοινωνικούς όρους που διέπουν την εξέλιξη του δικαίου.

Φοιτητικό φροντιστήριο Κομοτηνή – Πολυτεχνική Σχολή

Η Πολυτεχνική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου αποτελείται από τα τμήματα: Πολιτικών Μηχανικών, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, Μηχανικών Περιβάλλοντος, Αρχιτεκτόνων Μηχανικών και Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης. Τα τμήματα της Πολυτεχνικής Σχολής εδρεύουν στην Ξάνθη

  • Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών

Το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών είναι ένα από τα δύο πρώτα Τμήματα που λειτούργησαν στο Δ.Π.Θ., μαζί με το Τμήμα Νομικής.
Σκοπός του Τμήματος είναι η καλλιέργεια και προαγωγή της επιστήμης και τεχνολογίας του Πολιτικού Μηχανικού μέσα από την παραγωγή και μετάδοση γνώσης, τη διεξαγωγή επιστημονικής και τεχνολογικής έρευνας για την κατάρτιση επιστημόνων ικανών να αναλάβουν τον υπολογισμό, τη μελέτη, τη συντήρηση και κατασκευή συνήθων αλλά και εξειδικευμένων, μικρών ή μεγάλων τεχνικών έργων απαραίτητων για την ανάπτυξη της χώρας, τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης του πληθυσμού της, την εκμετάλλευση του φυσικού της πλούτου κλπ. σε συνδυασμό πάντοτε με την καλλιέργεια αισθήματος υψηλής κοινωνικής και πολιτικής ευθύνης, την παροχή υπηρεσιών προς το δημόσιο και τους ιδιώτες, και γενικότερα τη συμμετοχή στην παραγωγική και αναπτυξιακή διαδικασία της χώρας.

  • Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών

Το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών ιδρύθηκε το 1975 ως δεύτερο Τμήμα της Πολυτεχνικής Σχολής στην Ξάνθη.
Στους τέσσερις Τομείς που δημιουργήθηκαν στο Τμήμα με το νόμο 1268/82, όπου εντάχθηκε το προσωπικό και τα υπάρχοντα εργαστήρια, προστέθηκε τελευταία (2003) και πέμπτος τομέας με δύο νέα εργαστήρια. Οι Τομείς του Τμήματος είναι, 1) ο Τομέας των Ενεργειακών Συστημάτων, 2) ο Τομέας Ηλεκτρονικής και Τεχνολογίας Συστημάτων Πληροφορικής, 3) ο Τομέας Τηλεπικοινωνιών και Διαστημικής 4) ο Τομέας Φυσικής και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και 5) Ο Τομέας Λογισμικού και Ανάπτυξης Εφαρμογών.

  • Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος

Είναι το πρώτο Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος που λειτούργησε στην Ελλάδα. Η ακαδημαϊκή κατάρτιση του Μηχανικού Περιβάλλοντος, όπως έχει σχεδιαστεί με βάση το Πρόγραμμα Σπουδών, χαρακτηρίζεται από μια διεπιστημονική προσέγγιση ως προς την κατανόηση, μελέτη και αντιμετώπιση προβλημάτων αειφόρου ανάπτυξης στο ανθρωπογενές περιβάλλον, όπου εμπλέκονται πλήθος τεχνικών, κοινωνικών, οικολογικών και οικονομικών παραμέτρων.

  • Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών

Σκοπός του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών είναι η καλλιέργεια και ιεραρχημένη προαγωγή όλων των πτυχών της Αρχιτε­κτονικής και, αντιστοίχως, η σταδιακά εξελισσόμενη εκπαίδευση και εξάσκηση των φοιτητών και φοι­τητριών του, ενόψει της επίτευξης συγκροτημένων αρχιτεκτόνων, ικανών να αντιμετωπίσουν ποικιλία προκλήσεων (επαγγελματικών, ερευνητικών, περαιτέρω σπουδών). Η αρχιτεκτονική εκπαίδευση στο ΔΠΘ, βάσει θεωρητικής διδασκαλίας αλλά, κυρίως, προτάσσοντας την εμπράγματη έρευνα σε ποικιλία θεματικών εφαρμογών εργαστηριακού χαρακτήρα, καλύπτει την γνωστική περιοχή του αρχιτεκτονι­κού σχεδιασμού (σύνθεσης), καθώς επίσης και του αστικού σχεδιασμού, της πολεοδομίας, της χωρο­ταξίας, της συντήρησης και αποκατάστασης.

  • Τμήμα Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης

Το Τμήμα Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης έχει ως αποστολή την καλλιέργεια και προαγωγή της επιστήμης του Μηχανικού Παραγωγής και Διοίκησης, με την ακαδημαϊκή και εφαρμοσμένη έρευνα και αναζήτηση και την παροχή στους φοιτητές των απαραίτητων εφοδίων που εξασφαλίζουν την άρτια κατάρτισή τους για την επιστημονική και επαγγελματική τους σταδιοδρομία και εξέλιξη.

Το Φοιτητικό φροντιστήριο της DeskNET παρέχει εξατομικευμένες υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στην υποστήριξη φοιτητών, είτε σε προπτυχιακό είτε σε μεταπτυχιακό επίπεδο.
Στη DeskNET, εγγυόμαστε άριστο αποτέλεσμα, σύμφωνα με τις οδηγίες και προδιαγραφές που θα δοθούν με γνώμονα την υψηλή ποιότητα, το χαμηλό κόστος και φυσικά την εχεμύθεια.
Οι εξειδικευμένοι συνεργάτες μας, μπορούν να σας υποστηρίξουν καθ’ όλη την διάρκεια των σπουδών σας.


Συμπληρώστε άμεσα την δωρεάν φόρμα κοστολόγησης που θα βρείτε στην ιστοσελίδα μας και άμεσα κάποιος εκπρόσωπος μας θα επικοινωνήσει μαζί σας για όλες τις λεπτομέρειες.