DeskNET Φοιτητικό Φροντιστήριο

DeskNet

Μετά από 2 χρόνια αναστολής λειτουργίας του, το Φοιτητικό κάμπινγκ ΑΠΘ στην Καλάνδρα, ανοίγει και πάλι τις πύλες του για τους φοιτητές. Το κάμπινγκ θα λειτουργήσει σύμφωνα με τους όρους του ΕΟΔΥ για την ασφάλεια των κατασκηνωτών λόγω covid-19.

Φοιτητικό κάμπινγκ ΑΠΘ

Το κάμπινγκ αποτελεί ένα θέρετρο για τους φοιτητές – κυρίως- του ΑΠΘ και βρίσκεται σε μια από τις ομορφότερες ακτές της Χαλκιδικής, στο Ποσείδι της Κασσάνδρας, σε απόσταση 120 χλμ από την Θεσσαλονίκη. Η πρόσβασή είναι εύκολη, είτε με ΙΧ είτε με το ΚΤΕΛ Χαλκιδικής, που εκτελεί καθημερινά πολλά δρομολόγια, προς και από την Κεντρική Είσοδο.

Το κάμπινγκ διαθέτει εγκαταστάσεις υψηλής ποιότητας και βρίσκεται μέσα σε 135 στρέμματα πευκόφυτου δάσους. Οι παροχές που προσφέρει είναι εστιατόριο το οποίο διαθέτει 3 γεύματα ημερησίως, αναψυκτήριο και μίνι μάρκετ, ώστε να διευκολύνονται οι φοιτητές-κατασκηνωτές. Ταυτόχρονα στο χώρο του κάμπινγκ υπάρχει ιατρείο καθώς και χώροι άθλησης, ενώ οι επαγγελματίες ναυαγοσώστες εγγυώνται την ασφάλεια των λουόμενων.

Ο χώρος του κάμπινγκ διαθέτει επίσης ασύρματο ίντερνετ και η καθημερινότητα του εμπλουτίζεται με πολιτιστικές εκδηλώσεις και αθλητικές δραστηριότητες.

Φοιτητικό κάμπινγκ ΑΠΘ – Πηγή: camping.auth

Φοιτητικό κάμπινγκ ΑΠΘ – Έναρξη και λήξη λειτουργίας

Το κάμπινγκ θα υποδεχθεί τους πρώτους κατασκηνωτές την Πέμπτη 30 Ιουνίου και η κατασκηνωτική περίοδος θα διαρκέσει έως την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου.

Φοιτητικό κάμπινγκ ΑΠΘ – Δηλώσεις του πρύτανη κ. Ν. Παπαϊωάννου

Ο πρύτανης του ΑΠΘ, καθηγητής Νίκος Παπαϊωάννου με δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, σχολίασε την επαναλειτουργία του κάμπινγκ: «Με την επαναλειτουργία της κατασκήνωσης στην Καλάνδρα κάνουμε ένα ακόμη βήμα επιστροφής στην κανονικότητα, όπως τη γνώριζε η πανεπιστημιακή μας κοινότητα προ της πανδημίας. Έπειτα από μία μακρά περίοδο περιορισμών, όχι μόνο στη δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία αλλά και στην κοινωνική ζωή, είναι προφανής η ανάγκη επιστροφής σε έναν χώρο που για δεκαετίες έχει ταυτιστεί με την ανέμελη πλευρά της φοιτητικής ζωής και τον συνδυασμό διακοπών και δημιουργικής μάθησης, μέσα από τη λειτουργία των θερινών σχολείων, που έχουν προγραμματιστεί».

Επεσήμανε πάντως σχετικά με τη λειτουργία του λόγω covid-19: «με δεδομένο ότι υπάρχει ακόμη διασπορά του SARS-CoV-2 στην κοινότητα, θα είμαστε σε διαρκή επαγρύπνηση για την παρακολούθηση των επιδημιολογικών δεδομένων, τηρώντας τα επικαιροποιημένα υγειονομικά πρωτόκολλα που έχουν εξειδικευθεί από τον ΕΟΔΥ και λαμβάνοντας τα μέτρα που είναι αναγκαία, όπως η συχνή απολύμανση των κοινόχρηστων χώρων».

Οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές μπορούν να λάβουν πληροφορίες στην ιστοσελίδα του πανεπιστημιακού κάμπινγκ camping.auth.gr.