DeskNET Φοιτητικό Φροντιστήριο

DeskNet

3η εργασία ΕΑΠ

Η φοίτηση στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ) και σε όλες τις ΘΕ, είτε προπτυχιακού είτε μεταπτυχιακού προγράμματος, προϋποθέτει την εκπόνηση εργασιών. Σε πολλές θεματικές ενότητες οι φοιτητές απαιτείται να εκπονήσουν 4 εργασίες και να συγκεντρώσουν 20 μονάδες, για να μπορούν να συμμετάσχουν στις εξετάσεις. Στην περίπτωση βέβαια που κάποιος φοιτητής έχει συγκεντρώσει τις 20 μονάδες στις 3 εργασίες, έχει το δικαίωμα να μην εκπονήσει την 4η.

Στόχοι εκπόνησης 3ης εργασίας

Η διδακτική δραστηριότητα όλων των εργασιών του ΕΑΠ είναι ιδιαίτερα σημαντική και βοηθάει:

(α) στην ενημέρωση των φοιτητών/φοιτητριών σχετικά με την πρόοδο τους
(β) στη χορήγηση μέσα από το σχολιασμό των γραπτών εργασιών από τους διδάσκοντες, συμβουλών και καθοδήγησης, για βελτίωση της απόδοσης των φοιτητών/φοιτητριών
(γ) στην εποικοδομητική επικοινωνία μεταξύ φοιτητών / φοιτητριών και διδάσκοντος / διδάσκουσας
(δ) στην τήρηση του χρονοδιαγράμματος από τους φοιτητές / φοιτήτριες
(ε) στη δυνατότητα των φοιτητών / φοιτητριών να εφαρμόσουν τις γνώσεις που απέκτησαν κατά τη διάρκεια του εξαμήνου
(στ) στην προετοιμασία τους για τις τελικές εξετάσεις

Προετοιμασία για την εκπόνηση της 3ης εργασίας

Η εκπόνηση της τρίτης εργασίας ΕΑΠ, όπως και όλων των εργασιών της ΘΕ, απαιτεί αφομοίωση της ύλης και ο φοιτητής / η φοιτήτρια θα πρέπει να είναι βέβαιος/η ότι την έχει κατανοήσει στο έπακρο. Για την επίτευξη αυτού, θα πρέπει να:

  • μελετήσει τα κεφάλαια στα οποία αναφέρεται η εργασία
  • να λύσει τις ασκήσεις αυτοαξιολόγησης
  • να απαντήσει στις δραστηριότητες
  • να βεβαιωθεί ότι έχει κατανοήσει την ύλη, σε σχέση με τα προσδοκώμενα αποτελέσματα

Σχεδιασμός και κοινοποίηση της 3ης εργασίας

Το θέμα της τρίτης εργασίας ΕΑΠ καθορίζεται από το Συντονιστή / τη Συντονίστρια της ΘΕ σε συνεργασία με τα μέλη ΣΕΠ της θεματικής ενότητας. Στην κάθε εργασία πρέπει να δίνεται έμφαση στην κριτική ανάπτυξη του κάθε θέματος και, σε περίπτωση που η εργασία περιλαμβάνει ασκήσεις, θα πρέπει να δοθεί έμφαση στην τεκμηρίωση του τρόπου σκέψης και στην ερμηνεία, με βάση τη θεωρία, των ευρημάτων.

Κάθε θέμα μπορεί να συνοδεύεται από αναλυτική ενδεικτική απάντηση, με σκοπό να βοηθήσει τους διδάσκοντες στη διόρθωση των εργασιών και στη βαθμολόγηση, ενώ μπορεί να συνοδεύεται και από ενδεικτικό τρόπο ή/και κριτήρια βαθμολόγησης. Το υλικό που αποστέλλεται με το διδακτικό πακέτο, θεωρείται επαρκές τόσο για τη συγγραφή των εργασιών, όσο και για τις εξετάσεις. Ο Συντονιστής έχει τη δυνατότητα, να παρέχει και επιπλέον υλικό για την εκπόνηση της εργασίας.

Τα θέματα των γραπτών εργασιών κοινοποιούνται εγκαίρως, έτσι ώστε να μεσολαβούν τουλάχιστον 3 (τρεις) εβδομάδες μέχρι την καταληκτική ημερομηνία υποβολής, ενώ η εκφώνηση της εργασίας και οι ενδεικτικές απαντήσεις αναρτώνται στην ιστοσελίδα της ΘΕ.

Τρόπος υποβολής 3ης εργασίας

Η εργασία υποβάλλεται ηλεκτρονικά σε μορφή αρχείου word (.doc) μέσω του ψηφιακού χώρου εκπαίδευσης (https://study.eap.gr) με βάση οδηγίες που είναι αναρτημένες και προσβάσιμες από το διαδικτυακό τόπο κάθε θεματικής ενότητας. Οι φοιτητές θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να κρατούν αντίγραφο της εργασίας τους.

Τέλος, θα πρέπει οι φοιτητές να μην ξεχνάνε πως οι εργασίες είναι απαιτητικές και θα πρέπει να πληρούν τις προδιαγραφές. Επίσης, πρέπει να δοθεί μεγάλη προσοχή στις πηγές που θα χρησιμοποιηθούν και στη βιβλιογραφία, η οποία θα πρέπει να ακολουθεί το σύστημα αναφορών που θα ζητηθεί.

Στο Φοιτητικό Φροντιστήριο της DeskNET μπορούμε να κατανοήσουμε τα ενδιαφέροντα και τις ανάγκες σας, ώστε να σας υποστηρίξουμε σε ότι χρειάζεστε.

Μη διστάσεις να επικοινωνήσεις μαζί μας