DeskNET Φοιτητικό Φροντιστήριο

DeskNet

2η εργασία ΕΑΠ

Η φοίτηση στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ) προϋποθέτει την εκπόνηση εργασιών. Σε πολλές θεματικές ενότητες του πανεπιστημίου, είτε σε προπτυχιακό είτε σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα (σε όσες οι εργασίες είναι 4), οι φοιτητές απαιτείται να συγκεντρώσουν 20 μονάδες, για να έχουν τη δυνατότητα σε συμμετάσχουν στις τελικές εξετάσεις. Στην περίπτωση βέβαια που κάποιος φοιτητής έχει συγκεντρώσει τις 20 μονάδες στις 3 εργασίες, μπορεί να μην εκπονήσει την 4η.

Στόχοι εκπόνησης 2ης εργασίας

Η διδακτική δραστηριότητα της δεύτερης εργασίας ΕΑΠ είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθότι συμβάλλει:
(α) στην πληροφόρηση των φοιτητών/φοιτητριών για την πρόοδο τους και το επίπεδο στο οποίο έχουν φθάσει
(β) στην παροχή, από τους διδάσκοντες, συμβουλών και καθοδήγησης με στόχο την περαιτέρω βελτίωση των φοιτητών/φοιτητριών
(γ) στην εποικοδομητική επικοινωνία μεταξύ φοιτητή/φοιτήτριας και διδάσκοντος/διδάσκουσας
(δ) στη δραστηριοποίηση των φοιτητών/φοιτητριών, καθότι βοηθάει στην τήρηση του χρονοδιαγράμματος
(ε) στη δυνατότητα των φοιτητών / φοιτητριών να εφαρμόζουν τις γνώσεις που απέκτησαν και
(στ) στην προετοιμασία τους για τις γραπτές εξετάσεις

Προετοιμασία για την εκπόνηση της 2ης εργασίας

Η εκπόνηση της δεύτερης εργασίας ΕΑΠ, απαιτεί καλή αφομοίωση της ύλης και πριν ο φοιτητής / η φοιτήτρια προχωρήσει στην εκπόνηση της, θα πρέπει να είναι βέβαιος/η ότι την έχει κατανοήσει επαρκώς. Για την επίτευξη αυτού, θα πρέπει να ακολουθήσει τα εξής βήματα:

  • να μελετήσει τα κεφάλαια
  • να λύσει τις ασκήσεις αυτοαξιολόγησης
  • να απαντήσει στις δραστηριότητες
  • να βεβαιωθεί ότι έχει κατανοήσει το υλικό, σε σχέση με τα προσδοκώμενα αποτελέσματα

Σχεδιασμός και κοινοποίηση της 2ης εργασίας

Το θέμα της δεύτερης εργασίας ΕΑΠ καθορίζεται από το Συντονιστή / τη Συντονίστρια κάθε ΘΕ σε συνεργασία με τα μέλη ΣΕΠ της ΘΕ που είναι υπεύθυνα για την πρόταση των θεμάτων. Στην εργασία πρέπει να δίνεται έμφαση στην κριτική ανάπτυξη των θεμάτων και, σε περίπτωση ασκήσεων, στην τεκμηρίωση του τρόπου σκέψης και, όπου αυτό είναι εφικτό, στην ερμηνεία, με βάση τη θεωρία, των ευρημάτων σε κάθε στάδιο της άσκησης.
Κάθε θέμα μπορεί να συνοδεύεται από αναλυτική ενδεικτική απάντηση, με σκοπό να βοηθήσει τους διδάσκοντες στη διόρθωση των εργασιών και στην ομογενοποίηση των βαθμολογιών τους, ενώ μπορεί κάθε θέμα να συνοδεύεται από ενδεικτικό τρόπο ή/και κριτήρια βαθμολόγησης. Το διδακτικό υλικό που αποστέλλεται με το διδακτικό πακέτο θεωρείται απολύτως επαρκές τόσο για τη συγγραφή των εργασιών όσο και για τις γραπτές εξετάσεις. Ο Συντονιστής μπορεί να παρέχει επιπλέον υλικό επιβοηθητικό για την εκπόνηση της εργασίας αναρτώντας το στην ιστοσελίδα της θεματικής ενότητας.
Τα θέματα των γραπτών εργασιών κοινοποιούνται εγκαίρως, έτσι ώστε να μεσολαβούν τουλάχιστον 3 (τρεις) εβδομάδες μέχρι την καταληκτική ημερομηνία υποβολής, ενώ η εκφώνηση της εργασίας και οι ενδεικτικές απαντήσεις αναρτώνται στην ιστοσελίδα της ΘΕ.

Τρόπος υποβολής 2ης εργασίας

Η εργασία υποβάλλεται ηλεκτρονικά σε μορφή αρχείου word (.doc) μέσω του ψηφιακού χώρου εκπαίδευσης (https://study.eap.gr) με βάση οδηγίες που είναι αναρτημένες και προσβάσιμες από το διαδικτυακό τόπο κάθε θεματικής ενότητας. Οι φοιτητές θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να κρατούν αντίγραφο της εργασίας τους.

Τέλος, θα πρέπει οι φοιτητές να μην ξεχνάνε πως οι εργασίες είναι απαιτητικές και θα πρέπει να πληρούν τις προδιαγραφές. Επίσης, πρέπει να δοθεί μεγάλη προσοχή στις πηγές που θα χρησιμοποιηθούν και στη βιβλιογραφία, η οποία θα πρέπει να ακολουθεί το σύστημα αναφορών που θα ζητηθεί.

Στο Φοιτητικό Φροντιστήριο της DeskNET μπορούμε να κατανοήσουμε τα ενδιαφέροντα και τις ανάγκες σας, ώστε να σας υποστηρίξουμε σε ότι χρειάζεστε.

Μη διστάσεις να επικοινωνήσεις μαζί μας