DeskNET Φοιτητικό Φροντιστήριο

DeskNet
ΚΕΔΙΒΙΜ ΕΑΠ

ΕΑΠ: Μέχρι 31/10 οι αιτήσεις για το νέο πρόγραμμα επιμόρφωσης για ανέργους

Μέχρι και 31/10 μπορούν οι ενδιαφερόμενοι για το πρόγραμμα «Ολοκληρωμένη Μεθοδολογία Διδασκαλίας: Περιεχόμενο μάθησης, εκπαιδευτικές μέθοδοι και υποκίνηση (Integrated Teaching Methodology: Learning Content, Teaching Methods and Incentive)», να κάνουν αίτηση για να το παρακολουθήσουν.

Το πρόγραμμα έχει συνολική διάρκεια 300 ώρες, ξεκινάει στις 15/11/2021 και ολοκληρώνεται στις 13/3/2022.

Η παρακολούθηση γίνεται εξ αποστάσεως και ανήκει στο θεματικό πεδίο των Ανθρωπιστικών Επιστημών.

Θεματικές Ενότητες του Προγράμματος:

  • Αρχές Εκπαίδευσης Ενηλίκων/Σχεδιασμός Διδακτικής Ενότητας
  • Εκπαιδευτικές Μέθοδοι και Πρακτικές
  • Ανάπτυξη των Βασικών Ικανοτήτων
  • Ένα διεπιστημονικό μοντέλο για την αξιοποίηση της δυναμικής της ομάδας στην εκπαίδευση
  • Εκπαίδευση μέσα από τις Τέχνες
  • Τα χαρακτηριστικά της Ομάδας και η Επικοινωνία
  • Το Εκπαιδευτικό Συμβόλαιο
  • Εκπόνηση τελικής εργασίας

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε:

  • Εκπαιδευτικοί όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων
  • Εκπαιδευτές Ενηλίκων (σε ΙΕΚ, ΣΔΕ, ΚΔΒΜ, κ.λπ.)
  • Απόφοιτοι Σχολών Νηπιαγωγών, ΠΤΔΕ, Καθηγητικών Σχολών και πανεπιστημιακών προγραμμάτων Εκπαίδευσης Ενηλίκων
  • Απόφοιτοι ΑΕΙ

Περίοδος Υποβολής Αιτήσεων

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής  στο πρόγραμμα μέχρι 31/10/21 ή μέχρι συμπλήρωσης του αριθμού των θέσεων. Λόγω συγκεκριμένου αριθμού θέσεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Τρόπος επιλογής των εκπαιδευόμενων:

Σειρά προτεραιότητας.

 Τρόπος εγγραφής στο πρόγραμμα: 

Η εγγραφή στο Πρόγραμμα γίνεται ηλεκτρονικά στο https://apps.eap.gr/kedivim/web.

Λ. Καλδάνη, τηλ:210-9097214, e-mail: lkaldani@eap.gr

Σκοπός του προγράμματος

Σκοπός του Προγράμματος είναι να προσφέρει στους επιμορφωμένους τη δυνατότητα να κατανοούν σε βάθος τις πολλαπλές διαστάσεις μίας ολοκληρωμένης διδασκαλίας (περιεχόμενο, υποκίνηση, σχέσεις διδασκόντων-διδασκομένων, σχέση με το κοινωνικό πλαίσιο) και να μπορούν να εφαρμόζουν ολοκληρωμένες διδασκαλίες στο εκπαιδευτικό πλαίσιο. Ταυτόχρονα, το Πρόγραμμα προσφέρει παραδείγματα και καλές πρακτικές.

Σύμφωνα με τη θεώρηση του Knud Illeris (2016), ενός από τους πιο σημαντικούς θεωρητικούς της μάθησης, ολοκληρωμένη μάθηση, τόσο στο πεδίο της τυπικής εκπαίδευσης όσο και στην εκπαίδευση ενηλίκων, είναι εκείνη που εμπεριέχει τις εξής αλληλεπιδρώσες διαστάσεις:

Περιεχόμενο: Αφορά στο αντικείμενο της μάθησης. Περιλαμβάνει τις γνώσεις, τις δεξιότητες και ικανότητες, καθώς και τις στάσεις και αξίες που αποκτώνται μέσω της μαθησιακής διεργασίας. Περιλαμβάνει επίσης τις εκπαιδευτικές μεθόδους και πρακτικές. Επιπλέον, στο περιεχόμενο εντάσσονται και διεργασίες που αφορούν στη μετασχηματίζουσα μάθηση, η οποία αποσκοπεί στην κριτική επαναξιολόγηση δυσλειτουργικών, στερεοτυπικών παραδοχών και πεποιθήσεών.

Υποκίνηση και Σχέσεις Διδασκόντων- Διδασκομένων: Αφορά στη συναισθηματική εμπλοκή των εκπαιδευομένων στη διάρκεια της μαθησιακής διεργασίας, και ιδιαίτερα στις σχέσεις τους με τους διδάσκοντες, καθώς και στα στοιχεία της υποκίνησης, των κινήτρων, της ανάπτυξης του ενδιαφέροντος, της διάθεσης και δέσμευσης για μάθηση.

Δίδακτρα και τρόπος πληρωμής 

Το κόστος συμμετοχής στο πρόγραμμα ανέρχεται στο ποσό των 300€ και καταβάλλεται εφάπαξ, μετά την επιβεβαίωση αποδοχής της αίτησης εγγραφής, σε τραπεζικό λογαριασμό του ΕΛΚΕ του ΕΑΠ. Για ανέργους το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 200 ευρώ με υποβολή βεβαίωσης ανεργίας από τον ΟΑΕΔ.