DeskNET Φοιτητικό Φροντιστήριο

DeskNet
Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο

Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ)

Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ) είναι δημόσιο Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα, το οποίο ιδρύθηκε το 1992 και εδρεύει στην Πάτρα. Σημαντικές ιδιαιτερότητες του πανεπιστημίου είναι η συμμετοχή των φοιτητών στις δαπάνες σπουδών τους και η εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Ως αποστολή του ιδρύματος καθορίζεται η παροχή προπτυχιακής και μεταπτυχιακής εκπαίδευσης και επιμόρφωσης, με την ανάπτυξη και αξιοποίηση κατάλληλου εκπαιδευτικού υλικού και μεθόδων διδασκαλίας για εκπαίδευση από απόσταση. Στους σκοπούς του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου καθορίζεται επίσης η επιστημονική έρευνα και η ανάπτυξη τεχνολογίας και μεθοδολογίας στο εννοιολογικό πλαίσιο της εκπαίδευσης από απόσταση.

Στο ΕΑΠ λειτουργούν 4 σχολές:

  • Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών (ΣΑΕ)
  • Σχολή Εφαρμοσμένων Τεχνών και Βιώσιμου Σχεδιασμού
  • Σχολή Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας (ΣΘΕΤ)
  • Σχολή Κοινωνικών Επιστημών

 

Τμήμα Μητρώου

Το Τμήμα Μητρώου ΕΑΠ είναι αρμόδιο για τη διεκπεραίωση όλων των φοιτητικών θεμάτων, όπως είναι οι εγγραφές των φοιτητών, ο καθορισμός τμημάτων, η ενημέρωση του ηλεκτρονικού μητρώου, η ανακοίνωση βαθμολογιών, οι διαδικασίες για την έκδοση πτυχίων, η χορήγηση βεβαιώσεων και αντιγράφων τίτλων σπουδών. Παράλληλα διακινεί όλη την απαιτούμενη αλληλογραφία με τους φοιτητές. 

Επίσης στο Τμήμα Μητρώου Φοιτητών συμπεριλαμβάνονται το Γραφείο Υποτροφιών  το Γραφείο Πρακτικής Άσκησης και το Γραφείο Πρωτοκόλλου και Πληροφοριών. 

Το Γραφείο Υποτροφιών είναι αρμόδιο για την παραλαβή των αιτήσεων χορήγησης υποτροφίας, τον έλεγχο και τη μοριοδότηση των δικαιολογητικών που αφορούν τις αιτήσεις  χορήγησης υποτροφίας με κριτήρια (οικονομικά-κοινωνικά- ακαδημαϊκά), την έκδοση των αποτελεσμάτων υποτροφίας αριστείας και την ανάρτηση όλων των αποτελεσμάτων υποτροφιών. 

Το Γραφείο Πρακτικής Άσκησης έχει συσταθεί με σκοπό την υλοποίηση της Πρακτικής Άσκησης, σε όσα Προγράμματα Σπουδών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου απαιτείται. Είναι διοικητικά αρμόδιο για την ομαλή διεξαγωγή των διαδικασιών, καθώς και για την ενημέρωση των φοιτητών. 

Αναπληρωτής Προϊστάμενος Τμήματος Μητρώου Φοιτητών 

Κυριάκος Πετρόπουλος
e-mail: petropoulos@eap.gr

Υπεύθυνος των Προπτυχιακών και Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών του Τμήματος Μητρώου Φοιτητών 

Στυλιανέσης Διονύσης
e-mail: stilianesis@eap.gr

Πηγή: eap.gr