DeskNET Φοιτητικό Φροντιστήριο

DeskNet

Πτυχίο στα 88 του χρόνια πήρε ο κ. Δημήτρης Μουδατσάκης από την Κρήτη, ολοκληρώνοντας τις σπουδές του στα 4 χρόνια

O κ. Μουδατσάκης, κατάφερε να ολοκληρώσει τις σπουδές του στα 4 χρόνια και πάρει πτυχίο στα 88 του χρόνια από το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας, μετά από πανελλήνιες εξετάσεις. Ο ίδιος έχει δηλώσει πως από μικρό παιδί του άρεσε το διάβασμα αλλά οι συνθήκες δεν του επέτρεψαν να τελειώσει το σχολείο. Το 2012 σε ηλικία 78 ετών αποφασίζει να συνεχίσει το ταξίδι στην γνώση, όπως επιθυμούσε πάντα και γράφτηκε στο σχολείο δεύτερης ευκαιρίας και στη συνέχεια στο Γενικό Εσπερινό Λύκειο, με αποτέλεσμα να δώσει πανελλήνιες το 2018 και να περάσει στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, στο Ρέθυμνο.

Όπως έχει δηλώσει ο ίδιος: “«Από μικρός ήθελα να σπουδάσω! Έβλεπα τα άλλα παιδιά να πηγαίνουν σχολείο και ζήλευα. Ήθελα να πάω κι εγώ, αλλά δεν μπορούσα. Δεν είχα τη δυνατότητα!».

Ο κ. Δημήτρης παρά τις αντίξοες συνθήκες για την μετακίνηση του από το Ηράκλειο στο Ρέθυμνο με λεωφορείο, κατάφερε να παρακολουθήσει τα μαθήματα και να ολοκληρώσει τις σπουδές του στα 4 χρόνια, ενώ τώρα ετοιμάζεται για το μεταπτυχιακό του.

Ο ίδιος πιστεύει εξάλλου πως «ένα πράγμα που έμαθα από τα πρώτα χρόνια της ζωή μου, ήταν πως είναι όμορφο ο άνθρωπος να θέτει πάντοτε μεγάλους σκοπούς στη ζωή του και να τους πραγματοποιεί αγωνιζόμενος και για τον εαυτό του και τους συνανθρώπους του».

Η συμβουλή του προς τους νέους εξάλλου είναι: «Να έχουν όνειρα. Άμα δεν έχεις όνειρα, ένα σκοπό, τι θα κάνεις; Πώς θα ζήσεις; Και μάλιστα ο σκοπός πρέπει να είναι υψηλός, για να αγωνίζεσαι πάντα!»

Στην ορκωμοσία η οποία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 20 Ιουλίου ο κ. Δημήτρης δεν μπόρεσε να παρευρεθεί καθώς βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό και θα λάβει το πτυχίο του στην επόμενη ορκωμοσία που θα διεξαχθεί το Νοέμβριο.