DeskNET Φοιτητικό Φροντιστήριο

DeskNet

Κατατακτήριες εξετάσεις

Κατατακτήριες είναι οι εξετάσεις για την απόκτηση δεύτερου πτυχίου σε πανεπιστημιακό τμήμα της επιλογής του κάθε υποψηφίου, το οποίο ονομάζεται τμήμα υποδοχής. Οι κατατακτήριες εξετάσεις απευθύνονται αποκλειστικά σε πτυχιούχους και η αίτηση κατατίθεται στη γραμματεία του τμήματος υποδοχής. Οι υποψήφιοι εξετάζονται σε 3 μαθήματα επιλογής της συνέλευσης του τμήματος υποδοχής για την εισαγωγή τους στο συγκεκριμένο τμήμα και η ύλη ανακοινώνεται νωρίτερα από το χρόνο διεξαγωγής των εξετάσεων.

Δικαίωμα συμμετοχής

  • Πτυχιούχοι Α.Ε.Ι. ή Α.Τ.Ε.Ι. ή ισότιμων προς αυτά της Ελλάδος ή του εξωτερικού (εφόσον έχει αναγνωριστεί η ισοτιμία του τίτλου σπουδών από τον ΔΟΑΤΑΠ)
  • Κάτοχοι πτυχίων Ανώτερων Σχολών υπερδιετούς και διετούς κύκλου σπουδών αρμοδιότητας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και άλλων Υπουργείων

Αιτήσεις και δικαιολογητικά

Οι αιτήσεις για την συμμετοχή στις εξετάσεις γίνονται στη γραμματεία του τμήματος, κάθε χρόνο στο διάστημα 1 έως 15 Νοεμβρίου.

Δικαιολογητικά:

  • Αίτηση
  • Αντίγραφο πτυχίου ή πιστοποιητικό περάτωσης σπουδών. Προκειμένου για πτυχιούχους εξωτερικού συνυποβάλλεται και βεβαίωση ισοτιμίας του τίτλου σπουδών τους από τον Διεπιστημονικό Οργανισμό Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης (Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.) ή από το όργανο που έχει την αρμοδιότητα αναγνώρισης του τίτλου σπουδών.

Κατατακτήριες ψυχολογίας

  • Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ)

Οι επιτυχόντες μετά από εξετάσεις στο Τμήμα Ψυχολογίας του ΕΚΠΑ κατατάσσονται στο Α΄ εξάμηνο σπουδών.

Τα εξεταζόμενα μαθήματα και η ύλη που ορίστηκαν με απόφαση της 11ης Τακτικής Συνέλευσης του Τμήματος Ψυχολογίας για τις κατατακτήριες εξετάσεις ακαδημαϊκού έτους 2023-2024 είναι τα ακόλουθα:
1. Εισαγωγή στην Ψυχολογία
2. Ιστορία της Ψυχολογίας
3. Ψυχολογία της Προσωπικότητας

  • Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

Αιτήσεις θα υποβάλλονται από 01-11-2023 έως και 15-11-2023, στην γραμματεία του Τμήματος Ψυχολογίας (θα ακολουθήσει σχετική Ανακοίνωση κατά τον μήνα Οκτώβριο 2023).
Οι εξετάσεις θα διενεργηθούν από 01 έως και 20 Δεκεμβρίου 2023 (θα ακολουθήσει σχετική Ανακοίνωση κατά τον μήνα Νοέμβριο 2023).

Εξεταζόμενα μαθήματα:
1. Γνωστική ψυχολογία Ι
2. Θεωρίες προσωπικότητας
3. Κοινωνική ψυχολογία

  • Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ)

Η αίτηση και τα δικαιολογητικά των πτυχιούχων υποβάλλονται στο Τμήμα Ψυχολογίας από   την 1η έως την 15η Νοεμβρίου 2023 ΜΟΝΟ σε συγκεκριμένη ηλεκτρονική πλατφόρμα, η διεύθυνση της οποίας θα ανακοινωθεί περί τα τέλη Οκτωβρίου 2023, στην ιστοσελίδα του Τμήματος.
Οι κατατακτήριες εξετάσεις θα διενεργηθούν το χρονικό διάστημα 1-20 Δεκεμβρίου 2023. Το πρόγραμμα εξετάσεων θα ανακοινωθεί στην ιστοσελίδα του Τμήματος τουλάχιστον δέκα (10) ημέρες πριν την ημερομηνία εξέτασης του πρώτου μαθήματος.

Εξεταζόμενα μαθήματα:
1. Μεθοδολογία Έρευνας Ι
2. Κοινωνική Ψυχολογία I
3. Αναπτυξιακή Ψυχολογία Ι

  • Πάντειο Πανεπιστήμιο

Οι κατατακτήριες εξετάσεις διενεργούνται κατά το διάστημα από 1 έως 20 Δεκεμβρίου κάθε ακαδημαϊκού έτους. Το πρόγραμμα εξετάσεων ανακοινώνεται από τη Γραμματεία του Τμήματος υποδοχής του Πανεπιστημίου ή Τ.Ε.Ι. ή Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. τουλάχιστον δέκα (10) ημέρες πριν την έναρξη εξέτασης του πρώτου μαθήματος.

Εξεταζόμενα μαθήματα:
1. Εισαγωγή στην Κοινωνική Ψυχολογία
2. Μεθοδολογία Έρευνας
3. Εισαγωγή στην Κλινική Ψυχολογία

  • Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Η αίτηση και τα δικαιολογητικά των πτυχιούχων θα υποβληθούν ηλεκτρονικά (μέσω του λογισμικού διαχείρισης ερευνών Google Forms) από την 1η έως την 15η Νοεμβρίου 2023, σύμφωνα
με νεότερη ανακοίνωση που θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Τμήματος στο τέλος Οκτωβρίου.

Εξεταζόμενα μαθήματα:
1. Εισαγωγή στην Κλινική Ψυχολογία
2. Αναπτυξιακή Ψυχολογία
3. Μεθοδολογία Έρευνας

  • Πανεπιστήμιο Κρήτης

Η κατάθεση των αιτήσεων & των δικαιολογητικών από τους υποψηφίους γίνεται ηλεκτρονικά σε σύνδεσμο που θα ανακοινώσει η Γραμματεία του Τμήματος κατά τον μήνα Οκτώβριο 2023.
Οι αιτήσεις για συμμετοχή στις κατατακτήριες εξετάσεις κατατίθενται από 1-11-2023 έως 15-11-2023.

Εξεταζόμενα μαθήματα:
1. Αρχές Μεθοδολογίας & Στατιστικής στην Ψυχολογική Έρευνα
2. Κοινωνική Ψυχολογία: Θεωρία, έρευνα και εφαρμογές
3. Γνωσιακή Επιστήμη

Κατατακτήριες ψυχολογίας – φροντιστήρια

Το Πανεπιστημιακό Φροντιστήριο της DeskNET δραστηριοποιείται με επιτυχία στον εκπαιδευτικό χώρο, παρέχοντας πλήρη υποστήριξη δίνοντας έμφαση στο τρίπτυχο: Αξιοπιστία, Χαμηλό κόστος, Υψηλή Ποιότητα.

Στο φροντιστήριο μας, αναλαμβάνουμε την προετοιμασία των φοιτητών με μαθήματα για τις κατατακτήριες εξετάσεις σε τμήματα όλης της Ελλάδας, με μεγάλη επιτυχία. Οι κατατακτήριες εξετάσεις απαιτούν άριστη προετοιμασία, ώστε να πετύχει ο υποψήφιος την εισαγωγή του στο τμήμα της αρεσκείας του. Γνωρίζοντας τις απαιτήσεις μιας τέτοιας διαδικασίας, η DeskNET
βρίσκεται δίπλα στον υποψήφιο, καλύπτοντας πλήρως τις ανάγκες του για την επίτευξη του στόχου του.

Συμπληρώστε άμεσα την δωρεάν φόρμα κοστολόγησης που θα βρείτε στην ιστοσελίδα μας και άμεσα κάποιος εκπρόσωπος μας θα επικοινωνήσει μαζί σας για όλες τις λεπτομέρειες.