DeskNET Φοιτητικό Φροντιστήριο

DeskNet

Εύδοξος: Πρόκειται για μία πρωτοποριακή υπηρεσία για την άμεση και ολοκληρωμένη παροχή των Συγγραμμάτων των προπτυχιακών φοιτητών των Πανεπιστημίων, των Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Τ.Ε.Ι.) και των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών (Α.Ε.Α.) της επικράτειας, καθώς και του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου (Ε.Α.Π.).

Η διαδικασία είναι πλήρως αυτοματοποιημένη και προσφέρει:

  • Πλήρη ενημέρωση στους φοιτητές για τα παρεχόμενα Συγγράμματα σε κάθε μάθημα
  • Δυνατότητα άμεσης παραλαβής των Συγγραμμάτων και
  • Αποτελεσματικούς μηχανισμούς για την ταχεία αποζημίωση των Εκδοτών και για την αποτροπή της καταχρηστικής εκμετάλλευσης των δημόσιων πόρων

Πλεονεκτήματα της Ηλεκτρονικής Υπηρεσίας Εύδοξος

  • Επιταχύνεται η διαδικασία παραλαβής Συγγραμμάτων από τους φοιτητές.
  • Ελαχιστοποιείται ο διαχειριστικός φόρτος στις Γραμματείες των Τμημάτων.
  • Απλοποιείται η σχέση του Υπουργείου Παιδείας με τους Εκδότες, ελαχιστοποιώντας την ανάγκη ανταλλαγής εγγράφων – λιστών.
  • Ο χρόνος που μεσολαβεί από την εγγραφή του φοιτητή μέχρι την παραλαβή του Συγγράμματος, μπορεί να περιοριστεί σε ελάχιστες εργάσιμες ημέρες από περισσότερους από δύο μήνες σήμερα.
  • Η αποζημίωση των Εκδοτών μπορεί να γίνει αμέσως μετά την ολοκλήρωση της παράδοσης των Συγγραμμάτων, ενώ σήμερα πραγματοποιείται τουλάχιστον 12 μήνες μετά τη διανομή.
  • Ελαχιστοποιούνται τα περιθώρια για καταχρηστική εκμετάλλευση δημόσιων πόρων.
  • Εξοικονομούνται σημαντικοί ανθρώπινοι πόροι στις υπηρεσίες των Πανεπιστημίων/ΤΕΙ και του Υπουργείου Παιδείας.
  • Δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για την ασφαλή και σταδιακή μετάβαση στην εποχή του ηλεκτρονικού Συγγράμματος
Εύδοξος; Ηλεκτρονική διαχείριση συγγραμμάτων

Έλεγχος εισόδου φοιτητή

Το πρόγραμμα “Εύδοξος” αφορά στην αυτοματοποίηση της επιλογής και διανομής των συγγραμμάτων, για όλα τα Πανεπιστήμια, Τ.Ε.Ι., Α.Ε.Α. της Επικράτειας καθώς και για το Ε.Α.Π..

Για να μπορέσει να πραγματοποιήσει δήλωση συγγραμμάτων ένας φοιτητής απαιτούνται οι κωδικοί πρόσβασης (username – password) που χορηγούνται στους εγγεγραμμένους φοιτητές από το οικείο Τμήμα και χρησιμοποιούνται για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Ιδρύματος στο οποίο ανήκει.

Σε περίπτωση που δεν έχετε λάβει τους σχετικούς κωδικούς καθώς και για οποιαδήποτε άλλα προβλήματα πρόσβασης, μπορείτε να απευθύνεστε στη Γραμματεία του Τμήματός σας ή στο Κέντρο Δικτύων του Ιδρύματος σας.

Για τον έλεγχο εισόδου φοιτητή πατήστε εδώ.

Επιλογή Συγγραμμάτων

Όλοι οι φοιτητές σε κάθε εξάμηνο της φοίτησής τους είναι απαραίτητο να εισέλθουν στην υπηρεσία που αφορά στη Δήλωση Συγγραμμάτων για να μπορέσουν να παραλάβουν Συγγράμματα.
Συγκεκριμένα, οι φοιτητές έχουν τη δυνατότητα σε κάθε εξάμηνο να εισέλθουν στο σύστημα του «Εύδοξος», να ενημερωθούν για τα Συγγράμματα που προτείνουν οι διδάσκοντες των μαθημάτων
και να δηλώσουν τα Συγγράμματα που επιθυμούν. Επιπλέον, έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες για τον τρόπο παραλαβής των δηλωθέντων συγγραμμάτων.
Αφού ολοκληρώσουν τη Δήλωση Συγγραμμάτων παραλαμβάνουν στο e-mail που καταχώρησαν έναν κωδικό PIN. Χρησιμοποιώντας τον κωδικό που έλαβε κάθε φοιτητής από το «Εύδοξος» έχει
άμεσα τη δυνατότητα να παραλάβει τα Συγγράμματά του από το Σημείο Διανομής που έχει αναλάβει τη διαδικασία παράδοσης για το κάθε σύγγραμμα, αφού γίνει έλεγχος ταυτοπροσωπίας
του φοιτητή.

Η δήλωση συγγραμμάτων πραγματοποιείται εδώ και τις οδηγίες εφαρμογής του μπορείτε να τις δείτε εδώ.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να μεταβείτε στη σελίδα.

Πηγή: eudoxus.gr