DeskNET Φοιτητικό Φροντιστήριο

DeskNet

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις μετά την απόλυση καθηγητή οργανικής χημείας, ύστερα από αίτημα των φοιτητών του για την δυσκολία του μαθήματος του.

Συγκεκριμένα πάνω από 80 από τους 350 φοιτητές, παραπονέθηκαν στον κοσμήτορα του Πανεπιστημίου, για τους βαθμούς, τον τρόπο διδασκαλίας και την έλλειψη βοήθεια από τον καθηγητή τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Ύστερα από το αίτημα των φοιτητών, ο καθηγητής έλαβε μήνυμα από τον κοσμήτορα πως η συνεργασία του με το Πανεπιστήμιο τερματίζεται.

Απόλυση καθηγητή του NYU

Η απόλυση του καθηγητή, προκάλεσε αντιδράσεις από καθηγητές χημείας, οι οποίοι σε επιστολές τους προς κοσμήτορες του NYU, εκφράσαν την ανησυχία τους για την ακαδημαϊκή ελευθερία. Χαρακτηριστικά ανέφεραν στην επιστολή: «Μία συνέπεια αυτής της λανθασμένης εκτίμησης είναι ότι οι αποφάσεις μας καθοδηγούνται από τον φόβο».

«Είμαστε όλοι στην ίδια πλευρά και θέλουμε να πετύχουν οι φοιτητές, αλλά χρησιμοποιούμε εσφαλμένες, και σε πολλές περιπτώσεις προβληματικές μεθόδους την αξιολόγηση της επιτυχίας», ανέφερε σε ένα tweet η Stephanie Lee, μία από τις καθηγήτριες του διδακτικού προσωπικού που υπέγραψαν την επιστολή.

Να σημειωθεί πως οι φοιτητές στην έγγραφη διαμαρτυρία τους δεν ζήτησαν την απόλυση του Τζόουνς, αλλά ανέφεραν την δυσκολία του μαθήματος και την έλλειψη βοήθειας.

Εκπρόσωπος του NYU, υπερασπίστηκε την απόλυση, αναφέροντας το υψηλό ποσοστό αποχωρήσεων φοιτητών και τις κακές αξιολογήσεις μαθημάτων, ενώ υποστήριξε πως η απόφαση στηρίχτηκε επίσης σε καταγγελίες για απορριπτική συμπεριφορά, έλλειψη ανταπόκρισης, συγκατάβασης και διαφάνειας σχετικά με την βαθμολόγηση.

Τέλος, να αναφέρουμε πως κάποιο γονείς έχουν αντιδράσει, ενώ αρκετές ομάδες δήλωσαν πως αυτή η απόφαση δείχνει το πρόβλημα που υπάρχει στο σχολικό σύστημα, το οποίο είναι πολύ επιεικές για τους μαθητές.

«Όταν πληρώνουμε για εκπαίδευση σε ένα έγκριτο πανεπιστήμιο, θα πρέπει να περιμένουμε από τους ποιοτικούς καθηγητές να προκαλούν πνευματικά τους μαθητές μας, βοηθώντας τους να αναπτυχθούν, πιέζοντας τους να ξεπεράσουν αυτό που είναι βολικό και άνετο», δήλωσε η Elicia Brand, ιδρύτρια της οργάνωσης Army of Parents.

Πηγή: cnn.gr