DeskNET Φοιτητικό Φροντιστήριο

DeskNet
STUDY EAP LOGIN

Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (Ε.Α.Π.): Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις γι’ αυτό

Το 1997 με το Νόμο 2552 (ΦΕΚ 266/24-12-1997), ιδρύθηκε το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (Ε.Α.Π.), έχοντας ως στόχο την βελτίωση του εκπαιδευτικού επιπέδου και την εξειδίκευση των πολιτών πάνω στο εργασιακό τους αντικείμενο.

Το Ε.Α.Π. και όλα τα ανοικτά συστήματα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, έρχονται να καλύψουν την ανάγκη των ανθρώπων για μόρφωση καθ’ όλη την διάρκεια της ζωής του, χωρίς περιορισμούς. Η εξ αποστάσεως μάθηση, διευκολύνει τον φοιτητή τόσο σε προπτυχιακό, όσο και μεταπτυχιακό επίπεδο.

Το Ε.Α.Π., είναι Δημόσιο Πανεπιστήμιο και με την απόκτηση πτυχίου ή μεταπτυχιακού, τα επαγγελματικά δικαιώματα είναι ισότιμα με άλλα Πανεπιστήμια, όπως προβλέπεται από το ισχύον νομικό πλαίσιο της Ελλάδας.

Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο
Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ) – όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις

Φοίτηση στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο

Η φοίτηση στο Ε.Α.Π. περιλαμβάνει τις εξής καινοτομίες:

  • Σπουδές με εξ αποστάσεως διδασκαλία
  • Εφαρμογή του αρθρωτού συστήματος και αντικατάσταση της παραδοσιακής έννοιας του Τμήματος από το μεταβαλλόμενο σχήμα “Πρόγραμμα Σπουδών”Το Ε.Α.Π. είναι Δημόσιο Πανεπιστήμιο και παρέχει στους πτυχιούχους του τα επαγγελματικά δικαιώματα που προβλέπονται από το ισχύον νομικό πλαίσιο της χώρας.
  • Σπουδές σε 5 επίπεδα (μεταδευτεροβάθμιας έως και διδακτορικό)
  • Ίδρυση Εργαστηρίων Εκπαιδευτικού Υλικού και Μεθοδολογίας
  • Ίδρυση Μονάδας Εσωτερικής Αξιολόγησης
  • Διοικητική δομή μέσω Συγκλήτου και όχι πρυτανικού συμβουλίου

Στο Ε.Α.Π. λειτουργούν Θ.Ε., Ε.Θ.Ε. και Ε.Π.Α.

Οι Θεματικές Ενότητες του Ε.Α.Π. (Θ.Ε.) αποτελούνται από τρία μαθήματα εξαμήνου και η ύλη τους αντιστοιχεί σε τρίωρη εβδομαδιαία διδασκαλία των υπόλοιπων ελληνικών Α.Ε.Ι.

Οι Εργαστηριακές Θεματικές Ενότητες του Ε.Α.Π. (Ε.Θ.Ε.) αποτελούνται από επιπλέον εργαστηριακές ασκήσεις και η εκπαιδευτική ύλη αντιστοιχεί σε τρία συμβατικά εξαμηνιαία μαθήματα.

Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (Ε.Α.Π.) συγκαταλέγεται στα πέντε καλύτερα ανοικτά πανεπιστήμια του κόσμου και ο αριθμός των φοιτητών ανέρχεται στις 50.000.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Ε.Α.Π. «το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο στοχεύει στην προσφορά νέων σύγχρονων Προγραμμάτων Σπουδών που να καλύπτουν όλο το φάσμα των αναγκών και απαιτήσεων μίας σύγχρονης κοινωνίας και μίας συνεχώς πιο απαιτητικής αγοράς εργασίας».

Πλήρης υποστήριξη στην DeskNET

Στο Φοιτητικό Φροντιστήριο της DeskNET, έχουμε την μεγαλύτερη εμπειρία στην υποστήριξη φοιτητών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας και να ενημερωθείτε για την πλήρη υποστήριξη που μπορείτε να λάβετε, σε εργασίες, μαθήματα, πρότυπες λύσεις και σημειώσεις. Η υποστήριξη αφορά όλες τις ενότητες του ΕΑΠ. Είμαστε στην διάθεσή σου για οποιαδήποτε απορία σου!