DeskNET Φοιτητικό Φροντιστήριο

DeskNet

Πανεπιστημιακά βιβλία

Τα πανεπιστημιακά βιβλία αποτελούν βασικό εργαλείο των καθηγητών και των φοιτητών και είναι το σημείο αναφοράς για τη μελέτη και τις γνώσεις που πρόκειται να αποκτήσουν.
Εμπεριέχουν την έρευνα και τη γνώση που απαιτούνται για να συγγραφεί ένα πνευματικό έργο, ένα επιστημονικό βιβλίο, μία διατριβή, ένα γνωστικό εγχειρίδιο.

Ελεύθερη Ψηφιακή Βιβλιοθήκη – eBooks4Greeks

Η Ελεύθερη Ψηφιακή Βιβλιοθήκη eBooks4Greeks.gr είναι ένας τόπος ανοιχτής πρόσβασης που απ’ το 2010 προσφέρει νόμιμα ελληνικά δωρεάν βιβλία (free ebooks) και ηχητικά βιβλία τα οποία είναι ελεύθερων δικαιωμάτων ή παραχωρούνται από τους συγγραφείς και τους εκδότες τους.
Όλα τα βιβλία και τα κείμενα που διατίθενται, μπορούν να χρησιμοποιηθούν ελεύθερα για προσωπική χρήση ή για εκπαιδευτικούς σκοπούς.

Ακαδημαϊκά Συγγράμματα

Ανοικτή Βιβλιοθήκη – openbook.gr

Η Ανοικτή Βιβλιοθήκη δημιουργήθηκε το 2010 και αποτελεί ένα αποθετήριο με χιλιάδες ελληνικά ψηφιακά και ηχητικά βιβλία που διανέμονται ελεύθερα και νόμιμα στο διαδίκτυο, ενώ περιλαμβάνεται στον κατάλογο “Enjoy Legal” του Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας για νόμιμο και ασφαλές ελληνικό περιεχόμενο και έχει βραβευτεί 3 φορές για την εθελοντική συνεισφορά στην Εκπαίδευση. Συνεργάζεται επίσης με τη βιβλιοθήκη Athens Book Space του Δήμου Αθηναίων παρέχοντας e-books για την ηλεκτρονική συλλογή βιβλίων.

Ακαδημαϊκά Συγγράμματα

Κάλλιπος – kallipos.gr

Ανοικτές ακαδημαϊκές εκδόσεις στο kallipos.gr

Ανέμη – anemi.lib.uoc.gr

Η Ψηφιακή Βιβλιοθήκη Νεοελληνικών Σπουδών Ανέμη ιδρύθηκε το 2006 από τη βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Κρήτης, και δίνει πρόσβαση σε περισσότερες από 2.000.000 ψηφιοποιημένες σελίδες παλαιότερων αλλά και σύγχρονων βιβλίων.

Από το 2008 περιλαμβάνει πίνακες περιεχομένων και ευρετήρια σε επιλεγμένα βιβλία, ενώ χάρις στο ηλεκτρονικό ευρετήριο “Ανταίος“, μπορείτε να κάνουμε αναζήτηση σε όλα τα λήμματα που περιέχονται σε επιμέρους ευρετήρια.

OpenArchives.gr – Ελληνικό επιστημονικό περιεχόμενο

Το openarchives.gr είναι η μεγαλύτερη διαδικτυακή πύλη αναζήτησης και πλοήγησης σε έγκριτο ελληνικό επιστημονικό περιεχόμενο που παράγεται από φορείς έρευνας, επιστήμης και εκπαίδευσης.

Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ) αναπτύσσει και λειτουργεί το openarchives στο πλαίσιο του θεσμικού του ρόλου, δηλαδή τη συσσώρευση, οργάνωση, ανάδειξη και διάχυση του ψηφιακού περιεχομένου της χώρας, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα και τις σύγχρονες ανάγκες των χρηστών.

Ψηφιακή Βιβλιοθήκη

Περιηγηθείτε στον διαδικτυακό τόπο repository.edulll.gr και θα βρείτε στοιχεία που σας ενδιαφέρουν για διαπολιτισμική εκπαίδευση, την προσχολική αγωγή, τη δια βίου μάθηση, την ειδική αγωγή και για ένα ευρύ σύνολο συναφών θεμάτων.

Το έργο της Ψηφιακής Βιβλιοθήκης υλοποιήθηκε από το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης, μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» με συγχρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο – ΕΚΤ) και από εθνικούς πόρους.

24 γράμματα

Οι εκδόσεις 24grammata.com, πρωτοεμφανίστηκαν στο διαδίκτυο το 2008 με ηλεκτρονικές εκδόσεις (free ebooks), λογοτεχνική αρθρογραφία, webtv και webradio και σήμερα ασχολούνται αποκλειστικά με τις έντυπες εκδόσεις ελλήνων και ξένων δημιουργών. Διαθέτουν στην εμπορική κυκλοφορία έναν κατάλογο 1300 τίτλων.

Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος – National Library of Greece

Το Ηλεκτρονικό Αναγνωστήριο (ΗΑ) της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος (ΕΒΕ), αποσκοπεί στην προώθηση της ηλεκτρονικής φιλαναγνωσίας και την εξοικείωση του αναγνωστικού κοινού με το ηλεκτρονικό βιβλίο. Η υπηρεσία προσφέρεται δωρεάν στους πιστοποιημένους χρήστες της ΕΒΕ, οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν σε μία συλλογή ελληνόγλωσσων ηλεκτρονικών τίτλων και να διαβάσουν βιβλία της επιλογής τους.