DeskNET Φοιτητικό Φροντιστήριο

DeskNet

Φοιτητικό φροντιστήριο Ξάνθη

Η φοίτηση στις σχολές που λειτουργούν στη Ξάνθη, απαιτεί την εκπόνηση εργασιών για την ολοκλήρωση και την απόκτηση του πτυχίου.
Το φοιτητικό φροντιστήριο της Desknet, με την πολυετή εμπειρία του και το εξειδικευμένο προσωπικό του, μπορεί να προσφέρει υποστήριξη στον φοιτητή, είτε στην εκπόνηση εργασιών, είτε με μαθήματα.

Η πόλη της Ξάνθης βρίσκεται χτισμένη στους πρόποδες της Ροδόπης και αποτελεί το θησαυρό της Θράκης, συνδέοντας τη Μαύρη Θάλασσα με το Αιγαίο και την Ευρώπη με την Ασία.
Η διαμονή στην πόλη για τους φοιτητές προσφέρει εκτός από την Φοιτητική Εστία και την δυνατότητα ενοικίασης διαμερισμάτων.
Ο αριθμός δωματίων είναι μεγάλος και βρίσκονται εντός της Πανεπιστημιούπολης, καθώς και στο κέντρο της Ξάνθης.
Για τον φοιτητή που θα επιλέξει να νοικιάσει διαμέρισμα, υπάρχει μεγάλος αριθμός κατοικιών στο κέντρο και δε θα δυσκολευτεί να βρει το κατάλληλο και σε οικονομική τιμή. Ενδεικτικά οι τιμές κυμαίνονται 150-250 ευρώ.
Η διασκέδαση στην πόλη, όπως σε κάθε πόλη που έχει φοιτητές, είναι γεμάτη επιλογές. Ο πεζόδρομος που βρίσκεται στο κέντρο της Ξάνθης, σφύζει από ζωή και τα μαγαζιά που βρίσκονται εκεί προσφέρουν από καφέ μέχρι ποτό. Οι φοιτητές της πόλης επιλέγουν για την έξοδό τους συνήθως την Παλιά Πόλη ενώ για τον καφέ τους επιλέγουν τα καφέ που βρίσκονται απέναντι από το Πανεπιστήμιο.

Ξάνθη – Παλιά Πόλη

Για φαγητό η Ξάνθη προσφέρει ποικιλία τοπικών εδεσμάτων και γεύσεων, παντρεύοντας τη Μικρά Ασία με τα Βαλκάνια.
Αξίζει να δοκιμάσετε το φρέσκο ψάρι, το κεμπάπ, τα ρεβίθια με κολοκύθα και μπαχαρικά, το αρνάκι με τις χυλοπίτες (γιουφκάδες), πίτες όπως παστουρμαδόπιτα, πρασοκρεατόπιτα, και φυσικά τα Ξανθιώτικα αφράτα στραγάλια.
Άλλες γεύσεις που αξίζει να δοκιμάσετε είναι ο καβουρμάς και οι τσιγεροσαρμάδες, ενώ η πόλη φημίζεται για τα γλυκίσματα της με άρωμα ανατολής. Στα ζαχαροπλαστεία της Ξάνθης μπορείτε να δοκιμάσετε υπέροχα σιροπιαστά, καζάν ντιπί, κιουνεφέ, μουχαλεμπί, σεκέρ παρέ, σουτζούκ λουκούμ και φυσικά τις φημισμένες καριόκες.
Στα αξιοθέατα της πόλης μπορείτε να επισκεφτείτε κάποια από τα οινοποιεία της και να δοκιμάσετε τις ποικιλίες κρασιών όπως Ροδίτης, Αθήρι, Ασύρτικο, Ξινόμαυρο και Νεγκόσκα ή να επιλέξετε τσίπουρο ή ούζο.
Η Ξάνθη διαθέτει πλούσια ιστορία και παραδόσεις, γι’ αυτό και έχει χαρακτηριστεί ως “η πόλη με τα χίλια χρώματα”. Η πόλη έζησε μεγάλη οικονομική άνθηση με την παραγωγή καπνού και ακόμη και σήμερα σώζονται καπναποθήκες. Ένα από τα ομορφότερα τμήματα είναι η Παλιά Πόλη όπου βρίσκεται και το δημαρχείο (κτίριο που ανήκει στον καπνέμπορο Μωυσή και αποτελεί το ωραιότερο κτίριο στον οικισμό).
Η πόλη διαθέτει και πολλά μουσεία, όπως, το Λαογραφικό Μουσείο, το Εκκλησιαστικό Μουσείο Μητροπόλεως, η Δημοτική Πινακοθήκη, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, το μοναστήρι Ταξιαρχών, το Μουσείο Παιδικής Τέχνης, το Ιστορικό Μουσείο, το Μουσείο Καπνού, το Μουσείο Παλιάς Πόλης και το Μουσείο Μάνου Χατζιδάκι.
Τέλος, να αναφέρουμε το φημισμένο Ξανθιώτικο καρναβάλι που ξεκίνησε το 1966 και προσφέρει πλήθος εκδηλώσεων στην διάρκεια του.
Εκτός από το καρναβάλι, εκδηλώσεις που είναι γνωστές είναι οι γιορτές της Παλιάς Πόλης και το Φεστιβάλ Μάνος Χατζιδάκις. Φοιτητικό φροντιστήριο Ξάνθη – Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο

Στη Ξάνθη εδρεύουν τα τμήματα της Πολυτεχνικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

  • Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών: Σκοπός του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών είναι η καλλιέργεια και ιεραρχημένη προαγωγή όλων των πτυχών της Αρχιτε­κτονικής και, αντιστοίχως, η σταδιακά εξελισσόμενη εκπαίδευση και εξάσκηση των φοιτητών και φοι­τητριών του, ενόψει της επίτευξης συγκροτημένων αρχιτεκτόνων, ικανών να αντιμετωπίσουν ποικιλία προκλήσεων (επαγγελματικών, ερευνητικών, περαιτέρω σπουδών).
  • Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών: Το Τμήμα ιδρύθηκε το 1975 ως δεύτερο Τμήμα της Πολυτεχνικής Σχολής στην Ξάνθη. Η συνεχής και αλματώδης διεύρυνση της επιστήμης του Ηλεκτρολόγου Μηχανικού είχε ως αποτέλεσμα την αντίστοιχη εξέλιξη στην εξειδίκευση της παρεχόμενης εκπαίδευσης. Έτσι, από το 1989 στο Τμήμα λειτουργούν δύο κύκλοι σπουδών, του Ενεργειακού Ηλεκτρολόγου Μηχανικού και του Ηλεκτρονικού Ηλεκτρολόγου Μηχανικού και Μηχανικού Υπολογιστών, με επιμέρους κατευθύνσεις. Από το 1999 προστέθηκε και τρίτος κύκλος σπουδών, του Τηλεπικοινωνιακού Ηλεκτρολόγου Μηχανικού.
  • Τμήμα Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης: Το Τμήμα Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης έχει ως αποστολή την καλλιέργεια και προαγωγή της επιστήμης του Μηχανικού Παραγωγής και Διοίκησης, με την ακαδημαϊκή και εφαρμοσμένη έρευνα και αναζήτηση και την παροχή στους φοιτητές των απαραίτητων εφοδίων που εξασφαλίζουν την άρτια κατάρτισή τους για την επιστημονική και επαγγελματική τους σταδιοδρομία και εξέλιξη.
  • Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος: Είναι το πρώτο Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος που λειτούργησε στην Ελλάδα. Η ακαδημαϊκή κατάρτιση του Μηχανικού Περιβάλλοντος, όπως έχει σχεδιαστεί με βάση το Πρόγραμμα Σπουδών, χαρακτηρίζεται από μια διεπιστημονική προσέγγιση ως προς την κατανόηση, μελέτη και αντιμετώπιση προβλημάτων αειφόρου ανάπτυξης στο ανθρωπογενές περιβάλλον, όπου εμπλέκονται πλήθος τεχνικών, κοινωνικών, οικολογικών και οικονομικών παραμέτρων.
  • Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών: Το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών είναι ένα από τα δύο πρώτα Τμήματα που λειτούργησαν στο Δ.Π.Θ., μαζί με το Τμήμα Νομικής. Σκοπός του Τμήματος είναι η καλλιέργεια και προαγωγή της επιστήμης και τεχνολογίας του Πολιτικού Μηχανικού μέσα από την παραγωγή και μετάδοση γνώσης, τη διεξαγωγή επιστημονικής και τεχνολογικής έρευνας, τη μελέτη, τη συντήρηση και κατασκευή συνήθων αλλά και εξειδικευμένων, μικρών ή μεγάλων τεχνικών έργων απαραίτητων για την ανάπτυξη της χώρας.

Το Φοιτητικό φροντιστήριο της DeskNET παρέχει εξατομικευμένες υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στην υποστήριξη φοιτητών, είτε σε προπτυχιακό είτε σε μεταπτυχιακό επίπεδο.
Στη DeskNET, εγγυόμαστε άριστο αποτέλεσμα, σύμφωνα με τις οδηγίες και προδιαγραφές που θα δοθούν με γνώμονα την υψηλή ποιότητα, το χαμηλό κόστος και φυσικά την εχεμύθεια.
Οι εξειδικευμένοι συνεργάτες μας, μπορούν να σας υποστηρίξουν καθ’ όλη την διάρκεια των σπουδών σας.

Συμπληρώστε άμεσα την δωρεάν φόρμα κοστολόγησης που θα βρείτε στην ιστοσελίδα μας και άμεσα κάποιος εκπρόσωπος μας θα επικοινωνήσει μαζί σας για όλες τις λεπτομέρειες.