DeskNET Φοιτητικό Φροντιστήριο

DeskNet
ΕΑΠ

Εγκαίνια του νέου κτιρίου του ΕΑΠ στην Πάτρα

Το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2021, πραγματοποιήθηκε η διπλή ακαδημαϊκή «Γιορτή» του ΕΑΠ στην Πάτρα, με τα εγκαίνια του νέου υπερσύγχρονου κτιρίου και την αγόρευση του Ακαδημαϊκού και Προέδρου του Επιστημονικού Συμβουλίου του ΠΒΕΑΑ,κ. Δημητρίου Θάνου σε Επίτιμο Καθηγητή της Σχολής Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας του Ιδρύματος.

Εγκαίνια του νέου κτιρίου του ΕΑΠ
Εγκαίνια του νέου κτιρίου του ΕΑΠ – Πηγή: foititikanea

Με την παρουσία τους τίμησαν τις εκδηλώσεις του Ιδρύματος οι βουλευτές του Νομού, Αντιπεριφερειάρχες, εκπρόσωποι των Πολιτειακών και Τοπικών Αρχών, Κοσμήτορες και μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας, τόσο του ΕΑΠ όσο και του Πανεπιστημίου Πατρών.

Ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής, Καθηγητής Οδυσσέας- Ιωάννης Ζώρας έκανε αναφορά στο νέο Κτίριο, που κατασκευάστηκε με ίδιους οικονομικούς πόρους και περιλαμβάνει υπερσύγχρονα εργαστήρια. Στη συνέχεια τόνισε ότι το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο δεν είναι «άλλο ένα Πανεπιστήμιο στον ακαδημαϊκό χάρτη της Ελλάδας, αλλά ένα άλλο Πανεπιστήμιο». Τόνισε ότι βρίσκεται σταθερά στην πρώτη πεντάδα των ανοικτών πανεπιστημίων παγκοσμίως και έδωσε έμφαση στα ανταγωνιστικά προγράμματα σπουδών που προσφέρει και στις συνεργασίας που αναπτύσσει με άλλα Πανεπιστήμια και φορείς τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Ο Κοσμήτορας της Σχολής Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας κ. Ιωάννης Καλαβρουζιώτης εξέφρασε την απέραντη χαρά του επειδή ύστερα από 21 χρόνια η Σχολή στεγάζεται σε ένα υπερσύχρονο κτίριο μαζί την υπόλοιπη πανεπιστημιακή κοινότητα. Παράλληλα τόνισε ότι με την τέλεση των εγκαινίων του νέου Κτιρίου, πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρό του η Αναγόρευση του Ακαδημαϊκού Δημητρίου Θάνου σε Επίτιμο Καθηγητή ως αναγνώριση της πολυετούς επιστημονικής προσφοράς του κατόπιν ομόφωνης απόφασης της Κοσμητείας της Σχολής και της Διοικούσας Επιτροπής του Ιδρύματος.

Ευθύνες κατά του Δημάρχου Αιγιαλείας από τον κ. Ζώρα

Ο κ. Οδυσσέας -Ιωάννης Ζώρας
Ο κ. Οδυσσέας -Ιωάννης Ζώρας – Πηγή: foititikanea

Αξίζει να σημειωθεί πως στην εκδήλωση επρόκειτο να παραστεί και η υπουργός Παιδείας Νίκη κεραμέως, αλλά λόγω υποχρεώσεων δεν παραβρέθηκε και αυτό είχε ως αφορμή ο κ. Ζώρας, να επιρρίψει ευθύνες για την απουσία της κ. Κεραμέως, στον Δήμαρχεο Αιγιαλείας κ. Δημήτρη Καλογερόπουλο.

Συγκεκριμένα ο κ. Ζώρας, κατηγόρησε τον κ. Καλογερόπουλο, ο οποίος με αφορμή την έλευση της Υπουργού, είχε προαναγγείλει κινητοποιήσεις και κλείσιμο των εθνικών οδών, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την μεταφορά του τμήματος Φυσικοθεραπείας από το Αίγιο στην Πάτρα.

Απάντηση του Δημάρχου Αιγιαλείας στον κ. Ζώρα.

«Είναι τουλάχιστον αστείο να κατηγορείται από τον πρόεδρο του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου ο δήμαρχος της Αιγιάλειας, ότι δήθεν «απαγόρευσε» στην Υπουργό Παιδείας κα Νίκη Κεραμέως να είναι παρούσα στα εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων του εκπαιδευτικού ιδρύματος της Πάτρας, όταν η ίδια επισήμως επικαλέστηκε ιδιαίτερο φόρτο εργασίας. Αν είχε εξάλλου νιώσει η ίδια πως της ασκήσαμε κάποιο είδος εκφοβισμού, δεν θα επικοινωνούσε μαζί μας το γραφείο της το μεσημέρι της Παρασκευής, ώστε να ορίσουμε το πολυπόθητο εδώ και μήνες ραντεβού μας. Απλά προειδοποιήσαμε για τις κινητοποιήσεις που ενδεχομένως θα οργανώναμε, κατόπιν ευρείας σύσκεψης με το Δημοτικό Συμβούλιο και με τους φορείς της περιοχής, ασκώντας πλέον πιέσεις όπως έχουμε κάθε δικαίωμα, έχοντας πλέον εξαντλήσει κάθε χρονικό και άλλο περιθώριο.

Επίσης, είναι αν μη τι άλλο ανεπίτρεπτο να εγκαλείται δημοσίως με τις εκφράσεις του κ. Ζώρα, ο αιρετός θεσμικός εκφραστής του Δήμου Αιγιαλείας, δηλαδή ο δήμαρχος, όταν σύσσωμη η πόλη μας έχει αποφασίσει και συμφωνήσει να αγωνιστεί μέχρις εσχάτων για το δίκαιο αίτημα της παραμονής της σχολής Φυσικοθεραπείας στο Αίγιο, δηλαδή στον τόπο που την ανέδειξε με τον καλύτερο τρόπο και της έδωσε το πολύ υψηλό επίπεδο που κατέχει σήμερα ανάμεσα στις πανεπιστημιακές σχολές της χώρας.

Σαφώς και δεν θα ζητήσουμε την άδειά του για να διεκδικήσουμε με κάθε πρόσφορο μέσο όσα μας αναλογούν -και όσα δικαιούμαστε- στον ακαδημαϊκό χάρτη της χώρας. Καλύτερα να ασχοληθεί με τα του οίκου του ο κ. Ζώρας και να αφήσει και εμάς να παλέψουμε για το δίκιο μας. Τέλος, τα σχόλιά του περί ανεπίτρεπτης αλαζονείας που μας αποδίδει, όπως και τα περί περασμένων εποχών και των φαντασμάτων τους που με την αγωνιστική μας στάση του «θυμίσαμε», του τα επιστρέφουμε στο ακέραιο.»