DeskNET Φοιτητικό Φροντιστήριο

DeskNet

Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΑΠΚΥ) – Δωρεάν σεμινάρια

Το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΑΠΚΥ) εγκαινιάζει νέο κύκλο δωρεάν ανοικτών διαδικτυακών σεμιναρίων συμβουλευτικής και ψυχολογικής στήριξης κατά το τρέχον χειμερινό εξάμηνο 2022. Η θεματολογία των σεμιναρίων είναι προσαρμοσμένη στις ανάγκες τόσο της διεθνούς φοιτητικής κοινότητας του ΑΠΚΥ, όσο και της ευρύτερης κοινωνίας, όπως αυτές εκφράστηκαν από τις πέραν των 3.700 εγγραφών συμμετοχής στα σεμινάρια του προηγούμενου ακαδημαϊκού έτους. Τα σεμινάρια, ανοικτά σε κάθε ενδιαφερόμενο, θα προσφέρονται διαδικτυακά και θα μεταδίδονται ζωντανά μέσω της Πλατφόρμας Τηλεκπαίδευσης του ΑΠΚΥ. Οι καταγραφές τους θα είναι διαθέσιμες σε όλους στο κανάλι του ΑΠΚΥ στο YouTube.

 • Θωράκιση ψυχικής υγείας – η σημασία της αυτογνωσίας | Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2022

Εγγραφή ως 10/10/2022 μόνο ηλεκτρονικά, εδώ.
H ψυχική υγεία είναι πολλά παραπάνω από την απουσία ψυχικών νοσημάτων. Η ψυχική μας ευημερία πρέπει να είναι προτεραιότητά μας καθώς επηρεάζει όλους τους τομείς της ζωής μας. Μπορούμε να βελτιώσουμε την ψυχική μας υγεία διαμορφώνοντας τον τρόπο ζωής μας και τις προτεραιότητές μας. Σε αυτό το σεμινάριο θα ακούσουμε διάφορες πρακτικές συμβουλές για προώθηση της ψυχικής μας υγείας και θα αναλύσουμε τον ρόλο της αυτογνωσίας – της ικανότητας δηλαδή να γνωρίζουμε καλά τον εαυτό μας.

 • Work-life balance. Making it all fit! | Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2022 [στην αγγλική γλώσσα]

Deadline for online registration: 24/10/2022. Register here.
This seminar will talk about the meaning of living a balanced life. Poor time-management, the inability to say “no”, and incorrect boundary-setting are only a few of the reasons that may prevent us from having a healthy work-life balance. In this seminar we will discuss practical ways to regain control over our lives and devote enough time to all important areas in it.

 • Άγχος εξετάσεων και δεξιότητες διαβάσματος | Τετάρτη, 9 Νοεμβρίου 2022

Εγγραφή ως 7/11/2022 μόνο ηλεκτρονικά, εδώ.
Λίγο πριν την έναρξη της εξεταστικής περιόδου το στρες αυξάνεται και η ανησυχία κορυφώνεται. Σε αυτό το σεμινάριο, η εισηγήτρια θα εξηγήσει τρόπους να διαχειριζόμαστε αποτελεσματικά το άγχος, ώστε να είμαστε πιο παραγωγικοί. Επίσης, θα μιλήσει για εύκολες και απλές πρακτικές που θα ενισχύσουν την μέθοδο διαβάσματός μας, ώστε να διανύσουμε την εξεταστική περίοδο όσο πιο ήρεμα και παραγωγικά γίνεται.

 • Μάθε να λες «όχι». Οριοθέτηση και υγιείς σχέσεις | Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2022

Εγγραφή ως 28/11/2022 μόνο ηλεκτρονικά, εδώ.
Οι υγιείς σχέσεις βασίζονται στην υγιή οριοθέτηση. Σε αυτό το σεμινάριο θα αναλυθεί την έννοια των ορίων, θα μάθουμε τα διάφορα είδη ορίων, θα εξερευνήσουμε τους λόγους για τους οποίους αδυνατούμε να θέσουμε υγιή όρια και, τέλος, θα ακούσουμε πρακτικές συμβουλές που θα μας βοηθήσουν να αναπτύξουμε δεξιότητες σωστής οριοθέτησης με διάφορα άτομα στη ζωή μας.

Τράπεζα Πειραιώς “Project Future” – Δωρεάν σεμινάρια

Το Project Future είναι το πρωτοποριακό πρόγραμμα εταιρικής υπευθυνότητας της Τράπεζας Πειραιώς, που αξιοποιεί την τεχνογνωσία του ReGeneration, έτσι ώστε να γεφυρώσει το χάσμα ανάμεσα στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και την αγορά εργασίας.
Συμμετέχοντας στο Project Future, διαλέγεις ανάμεσα σε 7 πυλώνες εξειδίκευσης, ώστε να εκπαιδευτείς σε έναν από αυτούς. Παράλληλα, βοηθάμε στην προσωπική σου ανάπτυξη, προκειμένου να αποκτήσεις τις ικανότητες που θα σε οδηγήσουν στη θέση που σου αξίζει.

Έναρξη εγγραφών 11/09/2023 έως 03/10/2023 και ώρα 11:59 π.μ.

 • Digital Marketing & eCommerce

Το πρόγραμμα, συνολικής διάρκειας 107 ωρών, σου προσφέρει ολοκληρωμένη θεωρητική εκπαίδευση και πρακτική εξάσκηση στo Digital Marketing & eCommerce. Στις 81 ώρες εκπαίδευσης από industry experts και 20 ώρες πρακτικής εφαρμογής των γνώσεων σου στο DigiCamp, υπό την εκπαιδευτική καθοδήγηση εξειδικευμένων συμβούλων της EY Ελλάδος, αναλύονται σε βάθος η θεωρία, οι τεχνικές, τα εργαλεία και οι πιο σύγχρονες στρατηγικές του Digital Marketing και του eCommerce. Στη συνέχεια, σε περιμένουν ακόμη 6 ώρες εξειδικευμένης εκπαίδευσης από την Google.

 • Project Management with Agile Specialization

Πρόκειται για ένα εντατικό πρόγραμμα θεωρητικής και πρακτικής (hands-on) εκπαίδευσης βασικών και πιο προχωρημένων αρχών σε Project Management και Agile Methodologies. Σε 60 ώρες, που θα εκτυλιχθούν σε 5 εβδομάδες, οι συμμετέχοντες θα γνωρίσουν πως να αξιοποιούν την Τεχνολογία και τα σύγχρονα εργαλεία management, στα πλαίσια της ανάγκης των εταιρειών για Ψηφιακό Μετασχηματισμό (Digital Transformation), στο ανταγωνιστικό διεθνές περιβάλλον, στην εποχή της Ψηφιακής Οικονομίας (Digital Economy). Η διδασκαλία συμπληρώνεται με την υλοποίηση real-life case studies και projects, όπου εφαρμόζονται project management μεθοδολογίες, με σύγχρονα εργαλεία, και η καθοδηγούμενη από τα δεδομένα (data-driven, decision making) διαδικασία λήψης αποφάσεων στο επίπεδο του management.

 • Business Intelligence & Data Engineering

Πρόκειται για ένα εντατικό πρόγραμμα διάρκειας 100 ωρών σε 8 εβδομάδες, θεωρητικής και κυρίως πρακτικής εκπαίδευσης με επίκεντρο τη χρήση κορυφαίων εργαλείων, που χρησιμοποιούνται στο χώρο των δεδομένων, σύγχρονων τεχνολογιών και τεχνικών, όπως Relational Databases και Big Data και αντίστοιχα σύγχρονων γλωσσών επεξεργασίας και ανάλυσης δεδομένων, όπως SQL και DAX, τόσο σε υποδομές τοπικού επιπέδου όσο και στο cloud.
Πρόσθετα, οι συμμετέχοντες του προγράμματος θα εντρυφήσουν στις θεματικές των Data & Data Management Systems, Data Warehouses, Data Integration, Data Analysis, Data Visualization. Με το πέρας της εκπαίδευσης θα είναι σε θέση να δημιουργήσουν και να παρουσιάσουν τα αποτελέσματα των αναλύσεων και να στηρίξουν τη διαδικασία λήψης αποφάσεων, χρησιμοποιώντας σύγχρονα εργαλεία οπτικοποίησης (visualization), όπως το Power BI.

 • Mobile Development with C#

Το πρόγραμμα, συνολικής διάρκειας 50 ωρών σε 5 εβδομάδες, προσφέρει μια ολοκληρωμένη εκπαίδευση γύρω από το Mobile Development with C#.

 • Tourism – Front Office Certificate

Το πρόγραμμα συνολικής διάρκειας 52 ωρών έχει δημιουργηθεί από μια ομάδα ειδικών του τουρισμού με την υπογραφή του BCA College και σε συνεργασία με tourism experts από τον κόσμο των επιχειρήσεων. Το πρόγραμμα, σου προσφέρει μια τόσο θεωρητική όσο και πρακτική εκπαίδευση με βιωματικό τρόπο και σου δίνει την ευκαιρία να συμμετέχεις σε ένα πρόγραμμα mentoring με καταξιωμένα στελέχη του τουρισμού για να βρεις πιο εύκολα τον δρόμο σου στον κόσμο του τουρισμού.
Η εκπαίδευση αυτή συνιστά ένα εντατικό πρόγραμμα εκμάθησης που επιτρέπει στους υποψήφιους να λάβουν όλες τις αναγκαίες γνώσεις για την κάλυψη των θέσεων εργασίας στη Reception – Front Office ενός ξενοδοχείου. Η εκπαίδευση απευθύνεται σε άτομα που ενδιαφέρονται να δραστηριοποιηθούν στον τουριστικό και ξενοδοχειακό κλάδο, και συγκεκριμένα στο τμήμα της Reception – Front Office. Οι υποψήφιοι μπορεί να έχουν μικρή προϋπηρεσία στο συγκεκριμένο χώρο ή να έχουν δουλέψει σε άλλα τμήματα ενός ξενοδοχείου και να επιθυμούν να αποκτήσουν τα απαραίτητα εφόδια για να μεταπηδήσουν εργασιακά στη Reception – Front Office.

 • Human Resources Management

Το πρόγραμμα συνολικής διάρκειας 90 ωρών έχει δημιουργηθεί από μια ομάδα ειδικών της Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού με την υπογραφή του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και σε συνεργασία με HR experts από τον κόσμο των επιχειρήσεων. Το πρόγραμμα, σου προσφέρει μια τόσο θεωρητική όσο και πρακτική εκπαίδευση με βιωματικό τρόπο, σε προκαλεί να εξασκήσεις αυτά που μαθαίνεις σε business games και hands-on ασκήσεις και σου δίνει την ευκαιρία να συμμετέχεις σε ένα πρόγραμμα mentoring με έμπειρα στελέχη HR για να βρεις πιο εύκολα τον δρόμο σου στον κόσμο του HR.

 • Banking Consulting

Το πρόγραμμα, συνολικής διάρκειας 60 ωρών σε 4 εβδομάδες, προσφέρει μια ολοκληρωμένη εκπαίδευση γύρω από τις βασικές τραπεζικές έννοιες, όπως είναι τα μοντέλα λειτουργίας των τραπεζών, τα σχήματα πληρωμών και καρτών, τα δανειακά και επενδυτικά προϊόντα. Επιπρόσθετα καλύπτει μια αναλυτική εισαγωγή στις αναδυόμενες τεχνολογίες, όπως είναι η Τεχνητή νοημοσύνη (ΑΙ), η εκτεταμένη πραγματικότητα (XR) και το Metaverse, ενώ σου δίνει τη δυνατότητα να ενημερωθείς για τη σημασία και τον αντίκτυπο της βιωσιμότητας και των κριτηρίων ESG στον τραπεζικό τομέα.

Glossoland Studies – Δωρεάν σεμινάρια

 • ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ
  Δείτε αναλυτικά τα σεμινάρια εδώ.
 • ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΑ
  Δείτε αναλυτικά τα σεμινάρια εδώ.
 • ΥΓΕΙΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ
  Δείτε αναλυτικά τα σεμινάρια εδώ.
 • ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ
  Δείτε αναλυτικά τα σεμινάρια εδώ.
 • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ-ΔΙΟΙΚΗΣΗ
  Δείτε αναλυτικά τα σεμινάρια εδώ.
 • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΝΗΛΙΚΩΝ
  Δείτε αναλυτικά τα σεμινάρια εδώ.

CE.A.R.S – Δωρεάν σεμινάρια

Όλα τα σεμινάρια αποτελούν καινοτόμα επιμορφωτικά προγράμματα, τα οποία πραγματοποιούνται εξ ολοκλήρου με τη μέθοδο της ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης, αξιοποιώντας στο έπακρο τα οφέλη της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης (distance learning). Τα σεμινάρια δια βίου μάθησης απευθύνονται, τόσο σε φοιτητές, όσο και σε επαγγελματίες, ενώ αίτηση μπορούν να κάνουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι, εφόσον έχουν τουλάχιστον απολυτήριο λυκείου.