DeskNET Φοιτητικό Φροντιστήριο

DeskNet
ΕΑΠ

Τρεις καθηγητές του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (Ε.Α.Π.) βρίσκονται στο 2% των κορυφαίων επιστημόνων του κόσμου για το έτος 2021

Σύμφωνα με λίστα που δημοσιεύθηκε από τον επιστημονικό εκδοτικό οίκο Elsevier η οποία περιλαμβάνει τους κορυφαίους επιστήμονες για το έτος 2021, τρεις καθηγητές του Ε.Α.Π. βρίσκονται στο 2%.

Τους επιστήμονες τους ταξινομούν σε 22 επιστημονικά πεδία και 176 υποπεδία και η επιλογή τους γίνεται ανάμεσα στους 100.000 κορυφαίους, κατά c-score.

Τα μέλη της λίστας επιλέγονται με βάση τον αντίκτυπο  στο σύνολο των πρωτότυπων επιστημονικών εργασιών τους που δημοσιεύονται ανά τον κόσμο ή μέσω του συντελεστή αντίκτυπου (impact factor) του περιοδικού των δημοσιεύσεων, τον αριθμό συν-συγγραφέων κ.α.

Τα ονόματα των τριών καθηγητών του Ε.Α.Π. είναι τα εξής:

  • – Καθηγητής Σχολής Θετικών Επιστημών Γεώργιος Χατζηγεωργίου, Τομέας Civil Engineering / Πολιτική Μηχανική
  • – Καθηγητής Σχολής Εφαρμοσμένων Τεχνών Ευθύμιος Ζέρβας, Τομέας Meteorology & Atmospheric Sciences / Μετεορολογία και Επιστήμες της Ατμόσφαιρας
  • – Καθηγητής Σχολής Θετικών Επιστημών Βασίλειος Βερύκιος, Τομέας Information Systems / Πληροφοριακά Συστήματα

Με ανακοίνωση του το Ε.Α.Π. τονίζει: «Πρόκειται για μια ακόμη διάκριση μελών του διδακτικού προσωπικού του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, η επιστημονική παρουσία των οποίων αναγνωρίζεται διεθνώς».