DeskNET Φοιτητικό Φροντιστήριο

DeskNet

Συμμετοχή της Ομάδας DAISSy στην τελική συνάντηση των εταίρων του έργου Safeguarding Intangible and CulturaL Values and HERitage

Στο Πανεπιστήμιο του Pamukkale στην Τουρκία, στις 22 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε η τελική συνάντηση των εταίρων του έργου S.I.L.V.HER – Safeguarding Intangible and CulturaL Values and HERitage. Στην συνάντηση παρευρέθηκαν διά ζώσης οι εταίροι από το Πανεπιστήμιο του Pamukkale, το Πανεπιστήμιο Trás-os-Montes & Alto Douro της Πορτογαλίας και η ερευνητική ομάδα DAISSy του Ε.Α.Π., ενώ οι εταίροι από το Πανεπιστήμιο του Bari και τον οργανισμό EGInA της Ιταλίας συμμετείχαν διαδικτυακά λόγω περιορισμών που έχουν επιβληθεί εξαιτίας του COVID-19.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα, όπως οι προοπτικές αξιοποίηση των αποτελεσμάτων του έργου και ειδικά του MOOC (Μαζικό Ανοικτό Διαδικτυακό Μάθημα) που αφορά στην ψηφιακή διαφύλαξη και προώθηση της Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Οι εταίροι συμφώνησαν ως προς την εγγενή αξία του μαθήματος και τις δυνατότητές του για μελλοντικές εκδόσεις και αποφάσισαν το ανοικτό εκπαιδευτικό υλικό, που αναπτύχθηκε στα Αγγλικά, Ιταλικά, Πορτογαλικά και Τούρκικα, να συνεχίσει να διατίθενται δωρεάν μέσω του μαθήματος και να είναι προσβάσιμο από κάθε ενδιαφερόμενο.

Η συμμετοχή της Ερευνητικής Ομάδας DAISSΥ του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, ήταν ο τεχνικός εταίρος που συντόνισε την ανάπτυξη του πολυμεσικού εκπαιδευτικού υλικού, υλοποίησε την πλατφόρμα του MOOC και υποστήριξε τεχνικά την πιλοτική φάση του έργου.

Οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν και την επόμενη μέρα στις 23 Σεπτεμβρίου με την παρουσία του Πρύτανη του Πανεπιστημίου του Pamukkale, εκπροσώπων του Δήμου του Denizli, καθώς και ακαδημαϊκών και φοιτητών από Τουρκία και Πορτογαλία.

Τελική συνάντηση του έργου S.I.L.V.HER
Τελική συνάντηση του έργου S.I.L.V.HER – Πηγή: http://daissy.eap

Στην εκδήλωση, οι συμμετέχοντες φοιτητές παρουσίασαν τα project τους για την ψηφιακή Πολιτιστική Κληρονομιά και οι παρευρισκόμενοι εταίροι παρουσίασαν τον ρόλο τους στο έργο. Η ερευνήτρια, κ. Βίκυ Μαράτου, παρουσίασε τη συνεισφορά της ομάδας DAISSy στην υλοποίηση του S.I.L.V.HER, όπως επίσης την εμπειρία και τις ερευνητικές δράσεις της ομάδας.

Το έργο S.I.L.V.HER, που ολοκληρώθηκε επιτυχώς στις 30 Σεπτεμβρίου 2021, μετά από παράταση ενός έτους λόγω COVID-19, συγχρηματοδοτήθηκε από το πλαίσιο Erasmus+ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.