DeskNET Φοιτητικό Φροντιστήριο

DeskNet
ΕΑΠ Μεταπτυχιακά

Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο

Το ΕΑΠ, για τη λειτουργία του οποίου ψηφίστηκε ο Νόμος 2552 ψηφίστηκε το 1997 (ΦΕΚ 266/24-12-1997), ήλθε να καλύψει αυτή την ανάγκη στο πεδίο της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας μας, όπως εξάλλου έγινε και με Ανοικτά Πανεπιστήμια σε όλες σχεδόν τις χώρες της Ευρώπης, τα οποία άρχισαν να ιδρύονται από τη δεκαετία του ’70 και σήμερα απορροφούν εκατοντάδες χιλιάδες φοιτητές (λ.χ. το Α.Π. της Μεγάλης Βρετανίας έχει 250.000 φοιτητές, το Α.Π. της Ισπανίας 150.000, της Γερμανίας 70.000 κ.ο.κ.).

Αποστολή του ΕΑΠ είναι η εξ αποστάσεως παροχή προπτυχιακής και μεταπτυχιακής εκπαίδευσης και επιμόρφωσης, με την ανάπτυξη και αξιοποίηση κατάλληλου εκπαιδευτικού υλικού και μεθόδων διδασκαλίας. Στους σκοπούς του ΕΑΠ εντάσσεται η προαγωγή της επιστημονικής έρευνας, καθώς και η ανάπτυξη τεχνολογίας και μεθοδολογίας στο πεδίο της μετάδοσης της γνώσης από απόσταση.

Νέα όψη για το Ελληνικό  Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ)

Νέα όψη θα αποκτήσει σε ένα χρόνο ο περιβάλλων χώρος του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ).

Ειδικότερα, το επόμενο χρονικό διάστημα, θα επεκταθεί η κεντρική οδός της Πανεπιστημιούπολης (από το κτίριο Ε’ (κατασκευασμένο σημείο) έως και τη διασύνδεσή της με τις οδούς Ευδόξου και Αριστοξένους προς τα ανατολικά του οικοπέδου του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου) και θα δημιουργηθούν νέες θέσεις στάθμευσης (φωτογραφία).

ΕΑΠ

Επιπλέον, προβλέπεται η επέκταση της υπάρχουσας περίφραξης προς τα ανατολικά, η κατασκευή χώρων πρασίνου και η δημιουργία μονοπατιού περιπάτου παράλληλα της νέας περίφραξης.

Να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο έργο έχει προϋπολογισμό 1.100.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ).

Πηγή: thesseconomy.gr