DeskNET Φοιτητικό Φροντιστήριο

DeskNet

Κλήρωση νέων υποτροφιών της Γ.Γ. Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Στο πλαίσιο του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας μεταξύ του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστήμιο και της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, θα πραγματοποιηθεί κλήρωση για 17 υποτροφίες.

Η κλήρωση θα διεξαχθεί την Παρασκευή 1η Οκτωβρίου 2021 και ώρα 12:00 μ.μ., στα γραφεία της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας, επί της οδού Σολωμού αρ. 60, Αθήνα (8ος όροφος), παρουσία συμβολαιογράφου.

Οι 17 υποτροφίες θα δοθούν σε άτομα ειδικών και ευάλωτων ομάδων για φοίτηση στα διδακτικά προγράμματα του ΕΑΠ.

Η κλήρωση θα διεξαχθεί σύμφωνα με τα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν λόγω της πανδημίας COVID-19, όπως ορίζεται από τις σχετικές οδηγίες.

Να υπενθυμίσουμε πως το πρωτόκολλο υπεγράφη τον Αύγουστο του 2020 με στόχο την αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού, που βιώνουν άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. Μέσω του πρωτοκόλλου κατοχυρώνεται η ετήσια δωρεάν φοίτηση 35 ατόμων (Ρομά, άστεγοι, πρώην φιλοξενούμενοι δομών παιδικής προστασίας) σε Προπτυχιακά και Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών του ΕΑΠ.

Η Γενική Γραμματεία Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας, αποστολή της οποίας είναι η εξειδίκευση και εφαρμογή ενός συνολικού, αποτελεσματικού, δίκαιου και βιώσιμου μοντέλου κοινωνικής αλληλεγγύης για τις ευάλωτες και ειδικές ομάδες του πληθυσμού και το ΕΑΠ, το μοναδικό Ελληνικό Πανεπιστήμιο εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, το οποίο με σειρά ενεργειών του αναδεικνύει τον κοινωνικό του ρόλο, ένωσαν τις δυνάμεις τους στον κοινό σκοπό.

Πηγή: eap.gr