DeskNET Φοιτητικό Φροντιστήριο

DeskNet

ΕΑΠ: Προπτυχιακά και Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών για το νέο ακαδημαϊκό έτος

Νέα Προγράμματα Σπουδών ανακοίνωσε το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ), με έναρξη σπουδών τον Οκτώβριου του 2023.

Η υποβολή των αιτήσεων θα γίνει αποκλειστικά μέσω διαδικτύου, από την 31η Μαρτίου 2023 και ώρα 11.59 π.μ. έως την 31η Μαΐου 2023 και ώρα 11.59 π.μ., εκτός των ΜΠΣ «Αθλητικές Σπουδές: Κοινωνιολογία, Ιστορία, Ανθρωπολογία» (ΑΣΚ) και «Σύγχρονες Δημοσιογραφικές Σπουδές» (ΣΔΣ). Για τα ΜΠΣ «Αθλητικές Σπουδές: Κοινωνιολογία, Ιστορία, Ανθρωπολογία» (ΑΣΚ) και «Σύγχρονες Δημοσιογραφικές Σπουδές» (ΣΔΣ) η περίοδος υποβολής αιτήσεων θα διαρκέσει από την 31η Μαρτίου 2023 και ώρα 11.59 π.μ. έως την 4η Ιανουαρίου 2024 και ώρα 11.59 π.μ. Η έναρξη σπουδών στα ΠΜΣ ΑΣΚ και ΣΔΣ θα γίνει τον Μάρτιο του 2024.

Το ειδικό πρόγραμμα σπουδών “Παιδαγωγική και Διδακτική Επάρκεια” δε θα προσφερθεί κατά την τρέχουσα πρόσκληση.

Για την εισαγωγή των φοιτητών/τριών θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας βασιζόμενη στον χρόνο υποβολής της αίτησης. Οι αιτήσεις, πέραν του αριθμού των προσφερόμενων θέσεων φοίτησης, χαρακτηρίζονται ως επιλαχούσες για τα κενά που ενδεχομένως θα προκύψουν. Σε αυτή την περίπτωση, δύναται το σύστημα υποβολής αιτήσεων να κλείσει πριν την καταληκτική ημερομηνία, προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία και οργάνωση του προγράμματος. Στην επιλογή των φοιτητών/τριών θα προηγηθούν όσοι/όσες έχουν συμπληρώσει το 23ο έτος της ηλικίας τους έως την καταληκτική ημερομηνία υποβολής της αίτησης. Μετά τον έλεγχο των αιτήσεων θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των εισαχθέντων και των απορριφθέντων ανά Πρόγραμμα.

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων θα γίνει την 04η Ιουλίου 2023.

Δικαιολογητικά εγγραφής

ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά που πρέπει να υποβληθούν είναι τα ακόλουθα:

  • Ευκρινές φωτοαντίγραφο Απολυτηρίου Λυκείου δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ή ισότιμου ή αντίστοιχου τίτλου δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του εσωτερικού ή εξωτερικού. Σε περίπτωση που πρόκειται για τίτλο της αλλοδαπής θα υποβάλλεται αντίγραφο, υπό την προϋπόθεση ότι το έγγραφο έχει επικυρωθεί πρωτίστως από δικηγόρο και θα συνοδεύεται από επίσημη μετάφραση, καθώς και από βεβαίωση ισοτιμίας και αντιστοιχίας με τους τίτλους της ημεδαπής. Επισημαίνεται ότι απολυτήρια με γενικό βαθμό κάτω του δέκα (10) θα πρέπει να συνοδεύονται από βεβαίωση πρόσβασης.
  • Υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/86 η οποία θα αναφέρει ότι «δεν είμαι εγγεγραμμένος/η σε Δημόσιο ΙΕΚ όπου η εισαγωγή μου σε αυτό πραγματοποιήθηκε μέσω Πανελληνίων Εξετάσεων ή σε οποιοδήποτε πτυχιακό τμήμα ή πρόγραμμα σπουδών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ημεδαπής (Πανεπιστημίου ή Τ.Ε.Ι., συμπεριλαμβανομένου και του ΕΑΠ)».
  • Για το Πρόγραμμα Σπουδών «Ισπανική Γλώσσα και Πολιτισμός», πιστοποιητικά που να τεκμηριώνουν τις προϋποθέσεις εισαγωγής στο συγκεκριμένο Πρόγραμμα Σπουδών.
  • Δελτίο Ταυτότητας. Μόνο στην περίπτωση που δεν διαθέτετε αστυνομική ή άλλου είδους (π.χ. στρατιωτική ή σωμάτων ασφαλείας) ταυτότητα, υποβάλετε διαβατήριο ή άλλο έντυπο πιστοποίησης ταυτοπροσωπίας.
  • Φωτογραφία τύπου ταυτότητας (έγχρωμη).

ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά που πρέπει να υποβληθούν είναι τα ακόλουθα:

  • Ευκρινές φωτοαντίγραφο πτυχίου ή διπλώματος Πανεπιστημίου ή Α.Τ.Ε.Ι. ή τίτλου α’ κύκλου σπουδών της αλλοδαπής, όπως απαιτείται από τις προϋποθέσεις εισαγωγής του προγράμματος.
  • Πιστοποιητικά που να τεκμηριώνουν τις προϋποθέσεις εισαγωγής του προγράμματος σπουδών που επιθυμείτε να παρακολουθήσετε.
  • Πιστοποιητικά ξένης γλώσσας, στις περιπτώσεις που απαιτείται ή προσκόμιση υπεύθυνης δήλωσης, στην οποία θα αναφέρεται το επίπεδο της γνώσης σύμφωνα με τις προϋποθέσεις εισαγωγής
  • Δελτίο Ταυτότητας. Μόνο στην περίπτωση που δεν διαθέτετε αστυνομική ή άλλου είδους (π.χ.
  • στρατιωτική ή σωμάτων ασφαλείας) ταυτότητα, υποβάλετε διαβατήριο ή άλλο έντυπο πιστοποίησης ταυτοπροσωπίας.
  • Φωτογραφία τύπου ταυτότητας (έγχρωμη).

1.  Για να δείτε την πρόσκληση πατήστε εδώ
2.  Για να ενημερωθείτε για τα δικαιολογητικά εγγραφής πατήστε εδώ
3.  Για να ενημερωθείτε για τους τρόπους καταβολής της οικονομικής συμμετοχής πατήστε εδώ
4.  Για να υποβάλετε αίτηση πατήστε εδώ

Πηγή: eap.gr