DeskNET Φοιτητικό Φροντιστήριο

DeskNet

ΕΑΠ: Τέλος οι εξ’ αποστάσεως εξετάσεις για πολιτικές σκοπιμότητες – Η κυβέρνηση θέλει να παρουσιάσει επιτυχία στην αντιμετώπιση της πανδημίας

Αδιανόητα προεκλογικά κυβερνητικά παιχνίδια «επιτυχίας» στις πλάτες των φοιτητών στο ΕΑΠ. Στο πλαίσιο της «επιτυχούς αντιμετώπισης» της πανδημίας σταματάνε οι εξετάσεις εξ αποστάσεως.

Πρόσφατα η ΠΟΕΣ ανέδειξε ένα σοβαρό θέμα για πολλά στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που φοιτούν στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο: αυτό της διενέργειας εξετάσεων εξ αποστάσεως, μέτρο που είχε εφαρμοστεί με αφορμή την πανδημία COVID-19 και απεδείχθη ότι ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένο.

Μεταφέροντας αίτημα πολλών στρατιωτικών και με δεδομένο ότι ακόμα δεν είχε ανακοινωθεί ο τρόπος διεξαγωγής των εξετάσεων (αλλά ακούγεται έντονα ότι θα είναι διά ζώσης), η ΠΟΕΣ ζήτησε να καθιερωθούν οι εξ αποστάσεως εξετάσεις.

Ο λόγος δεν ήταν μόνο η προστασία από τον COVID-19, που όπως αποδεικνύουν και τα επίσημα στατιστικά δεν έχει τελειώσει, αλλά πλήθος άλλων υπηρεσιακών και οικονομικών λόγων, όπως η υποστελέχωση των Μονάδων που έχει επιφορτίσει τα στελέχη με πρόσθετα καθήκοντα κλπ.

Στην πορεία διαπιστώθηκε ότι το αίτημα αυτό βρήκε και άλλους υποστηρικτές εκτός ΕΔ, ομοίως φοιτήτριες και φοιτητές στο ΕΑΠ, αφού ιδίως στο οικονομικό κομμάτι (που ερμηνεύεται και σε δεύτερη/Τρίτη δουλειά άρα πρόσθετη έλλειψη χρόνου).

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του armyvoice, οι εξετάσεις (αν και δεν δεν έχει ανακοινωθεί επισήμως) θα διεξαχθούν διά ζώσης.

Ο λόγος είναι ότι η «επαναφορά στην κανονικότητα» επιχειρείται να χρησιμοποιηθεί (προεκλογικά) ως ένα ακόμα «επιχείρημα» του επιτυχούς χειρισμού της κυβερνητικής πολιτικής. Αυτή τη φορά στο θέμα της Παιδείας.

Για το Υπουργείο Παιδείας βέβαια, προφανώς δεν έχει καμία σημασία ότι η φοίτηση στο ΕΑΠ βασίζεται στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση ούτως ή άλλως. Όπως δεν φαίνεται να έχει σημασία το γεγονός ότι φοιτήτριες και φοιτητές είναι κατά βάση εργαζόμενοι, οικογενειάρχες κλπ.

Αν και ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί στις φοιτήτριες και τους φοιτητές, το Υπουργείο παιδείας φέρεται να έχει αποφασίσει τη διεξαγωγή εξετάσεων διά ζώσης. Και το ερώτημα παραμένει: γιατί πρέπει να επιλεγεί η πιο δυσχερής για την πλειοψηφία λύση για προεκλογικές μικροκομματικές σκοπιμότητες;

Θεωρούμε ότι ακόμα υπάρχει χρόνος να επιλεγεί η ορθολογική λύση των εξ αποστάσεως εξετάσεων. Βούληση υπάρχει;

Πηγή: armyvoice