DeskNET Φοιτητικό Φροντιστήριο

DeskNet

Διπλωματική εργασία

Διπλωματική εργασία: Πριν ξεκινήσετε τη συγγραφή της σκεφτείτε τον τομέα σας ως σύνολο. Πού υπάρχουν κενά στη βιβλιογραφία, τι νέες αναλύσεις μπορείτε να προσφέρετε, κ.α. Στη συνέχεια, σκεφτείτε τι σας αρέσει και τι έχετε μάθει στο μεταπτυχιακό σας πρόγραμμα και προσπαθήστε να συνδέσετε τα δύο για να δημιουργήσετε μια εργασία που να σας ευχαριστεί να γράφετε και να είναι σχετική με τον τομέα σας.
Θα μπορούσατε να εξετάσετε τις εργασίες που γράψατε για τα μεταπτυχιακά σας μαθήματα και να δείτε αν υπάρχει κάποιο εμφανές θέμα προς το οποίο τείνετε να κλίνετε.
Συμβουλευτείτε τα μέλη ΔΕΠ και τους καθηγητές σας, οι οποίοι μπορεί να έχουν κάποιες καλές προτάσεις.

  • Επιλέξτε το σωστό θέμα. Από τα πιθανά θέματα που προέκυψαν, βρείτε αυτό που ταιριάζει καλύτερα στους στόχους ,που είναι πιο σημαντικοί για εσάς. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ένα σαφές, συγκεκριμένο και οργανωμένο σχέδιο για το πώς να γράψετε μια μεταπτυχιακή εργασία την οποία θα μπορείτε στη συνέχεια να υποστηρίξετε.
  • Επιλέξτε το ερώτημα της διπλωματικής σας. Σκεφτείτε προσεκτικά τα ερωτήματα για τη διπλωματική σας εργασία που θα δημιουργήσουν σημαντική έρευνα και απαντήσεις. Πρέπει να απαντήσετε στο ερώτημα της εργασίας με πεποίθηση και σαφήνεια στη γραπτή παρουσίαση που υποβάλλεται για την ολοκλήρωση του μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών.
    Βεβαιωθείτε ότι η ερώτηση και οι απαντήσεις που θα δοθούν, θα παρέχουν πρωτότυπο περιεχόμενο στο σύνολο των υφιστάμενων ερευνών. Μια συνετή ερώτηση θα κρατήσει επίσης την έρευνα εστιασμένη, οργανωμένη και ενδιαφέρουσα.
    Αφού διατυπώσετε το θέμα και την κατεύθυνση της έρευνάς σας, προσπαθήστε να διατυπώσετε 5-10 διαφορετικές ερωτήσεις γύρω από την έρευνα που σκοπεύετε να κάνετε. Αυτό σας αναγκάζει να σκεφτείτε ευέλικτα για το θέμα σας και να απεικονίσετε πώς μικρές αλλαγές στη διατύπωση μπορούν να αλλάξουν την πορεία της έρευνάς σας.
  • Διεξάγετε την έρευνά σας. Για να απαντήσετε στο κεντρικό ερώτημα της εργασίας, θα πρέπει να διεξάγετε την απαραίτητη έρευνα. Διαβάστε τα κείμενα, διεξάγετε τα πειράματα, κάντε ό,τι πρέπει να κάνετε για να απαντήσετε στο ερώτημα. Αυτό θα σας επιτρέψει να δείτε αν το έργο σας αξίζει να προχωρήσει ή αν υπάρχουν κάποια εγγενή προβλήματα που ίσως χρειαστεί να λύσετε. Θα σας βοηθήσει επίσης να συγκεντρώσετε τις πληροφορίες που θα χρειαστείτε για να προχωρήσετε στα επόμενα βήματα.
  • Συμπληρώστε μια βιβλιογραφική ανασκόπηση. Ανασκόπηση της βιβλιογραφίας και της έρευνας που υπάρχει σήμερα και είναι σχετική με τη διπλωματική σας εργασία. Είναι σημαντικό το θέμα της εργασίας σας να είναι πρωτότυπο και σχετικό. Για να διασφαλίσετε ότι αυτό συμβαίνει, πρέπει να γνωρίζετε το πλαίσιο της έρευνάς σας, τι έχουν πει άλλοι άνθρωποι και ποια είναι η γενική άποψη για το θέμα. Κρατήστε σημειώσεις σχετικά με τις πληροφορίες που αφορούν το θέμα και τους ανθρώπους που εμπλέκονται στο διαθέσιμο υλικό.
  • Επιλέξτε τις πρωτογενείς πηγές σας. Οι πρωτογενείς πηγές είναι αυτές που έχουν γραφτεί από το πρόσωπο που δημιούργησε την ιδέα/ιστορία/θεωρία/πείραμα/κ. λπ. Αποτελούν τη βάση που θα χρησιμοποιήσετε στη μεταπτυχιακή σας εργασία.
  • Επιλέξτε τις δευτερεύουσες πηγές σας. Οι δευτερογενείς πηγές είναι πηγές που γράφονται για τις πρωτογενείς πηγές. Είναι σημαντικό να τις συμπεριλάβετε, διότι θα πρέπει να αποδείξετε ότι έχετε κατανοήσει το κρίσιμο πλαίσιο του θέματός σας και ότι καταλαβαίνετε τι έχουν να πουν οι σημαντικότεροι μελετητές στον τομέα σας για το θέμα.
  • Διαχειριστείτε τις αναφορές σας. Ανάλογα με τον τομέα σας, μπορεί να τοποθετήσετε το μεγαλύτερο μέρος της έρευνάς σας σε ένα πρώιμο κεφάλαιο της εργασίας ή να συμπεριλάβετε πηγές σε όλο το έγγραφο. Όπως και να έχει, είναι πιθανό να χρειαστεί να παρακολουθείτε πολλές διαφορετικές παραπομπές. Πρέπει να παρακολουθείτε τις παραπομπές σας καθώς γράφετε, αντί να προσπαθείτε να τις προσθέσετε αφού τελειώσετε τη συγγραφή.
  • Χρησιμοποιήστε τη μορφή παραπομπής εντός του κειμένου που είναι κατάλληλη για το γνωστικό σας αντικείμενο. Δημιουργήστε μια συντεταγμένη εγγραφή αναφοράς για κάθε πηγή που αναφέρετε στο κείμενο του εγγράφου σας ή σε υποσημείωση. Εξετάστε το ενδεχόμενο χρήσης ενός λογισμικού διαχείρισης παραπομπών, όπως το EndNote, το Mendeley ή το Zotero. Αυτά θα σας επιτρέψουν να εισάγετε και να μετακινείτε παραπομπές μέσα στο πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου σας και θα συμπληρώσουν αυτόματα μια σελίδα αναφοράς για εσάς.

Πόσο κοστίζει μία διπλωματική εργασία

Η συγγραφή μιας διπλωματικής εργασίας αποτελεί πραγματική πρόκληση για κάθε φοιτητή και το χρονικό διάστημα συγγραφής της είναι μία επίπονη διαδικασία. Αν χρειάζεστε περαιτέρω βοήθεια, το φοιτητικό φροντιστήριο της DeskNET, μπορεί να σας υποστηρίξει, από την αρχή έως και την ολοκλήρωσή της. Αναλυτικά:

  • Επιλογή του θέματος (σε περίπτωση που ο μεταπτυχιακός φοιτητής δεν έχει αποφασίσει συγκεκριμένο θέμα σε συνεννόηση με τον επιβλέποντα καθηγητή του)
  • Σύνταξη της ερευνητικής πρότασης (κατόπιν συνεννόηση με τον φοιτητή και τις απαιτήσεις του καθηγητή και του Πανεπιστημίου)
  • Εύρεση βιβλιογραφίας (εύρεση πρόσφατων πηγών μέσα από άρθρα, βιβλία, δημοσιεύσεις) κατάλληλης με το θέμα της διπλωματικής εργασίας
  • Δομή περιεχομένων της εργασίας
  • Υποστήριξη στη συγγραφή θεωρητικού μέρους (στην ελληνική και στην αγγλική γλώσσα)
  • Υποστήριξη στη συγγραφή ερευνητικού μέρους και δυνατότητα σύνταξης ερωτηματολογίου
  • Στατιστική ανάλυση δεδομένων
  • Πλήρης υποστήριξη στην μορφοποίηση εργασίας σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουν δοθεί από το Πανεπιστήμιο
  • Συγγραφή βιβλιογραφικών αναφορών (σε οποιοδήποτε σύστημά επιβάλλουν οι προδιαγραφές του τμήματος)
  • Έλεγχος λογοκλοπής της εργασίας
  • Υποστήριξη στην υλοποίηση διορθώσεων της εργασίας σύμφωνα με τις παρατηρήσεις που θα δοθούν από τον επιβλέποντα καθηγητή
  • Υποστήριξη στην δημιουργία παρουσίασης powerpoint της εργασίας

Το κόστος διαμορφώνεται ανάλογα με τις απαιτήσεις της εργασίας και το χρόνο παράδοσης.

Συμπληρώστε άμεσα την δωρεάν φόρμα κοστολόγησης που θα βρείτε στην ιστοσελίδα μας και κάποιος εκπρόσωπος μας θα επικοινωνήσει μαζί σας για να σας ενημερώσεις για το κόστος.