DeskNET Φοιτητικό Φροντιστήριο

DeskNet

Το διαδίκτυο αυξάνει θεαματικά τις πηγές λήψης πληροφοριών και εκπαιδευτικού υλικού για τους φοιτητές, καθώς έχουν πια πρόσβαση σε μεγάλες βιβλιοθήκες (ψηφιακά βιβλία), σε ιστοσελίδες εκπαιδευτικού και ενημερωτικού χαρακτήρα, σε ιστορικά αρχεία, αλλά και αρχεία εφημερίδων και περιοδικών. Είναι ουσιαστικά εφικτή η εύρεση πληροφοριών και στοιχείων για κάθε γνωστικό αντικείμενο, γεγονός που εκτείνει σημαντικά το εύρος ενημέρωσης.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη δυνατότητα εκμετάλλευσης του διαδικτύου για μάθηση και αυτοεκπαίδευση. Ας δούμε μερικούς τρόπους.

Εκπαιδευτικά Βίντεο

Υπάρχουν πολλά εκπαιδευτικά κανάλια στο YouTube και σε άλλες πλατφόρμες βίντεο, που παρέχουν δωρεάν μαθήματα σε διάφορα θέματα. Μπορείτε να αναζητήσετε βίντεο πάνω στο θέμα που σας ενδιαφέρει και να ακολουθήσετε τις οδηγίες και τα παραδείγματα που παρέχονται.

Σεμινάρια και Μαθήματα Μαζικού Ανοιχτού Διαδικτύου (MOOCs)

Υπάρχουν πολλές ιστοσελίδες που προσφέρουν δωρεάν και πληρωμένα μαθήματα σε διάφορα θέματα. Μερικές δημοφιλείς πλατφόρμες MOOC περιλαμβάνουν το Coursera, το edX και το Udemy. Μπορείτε να παρακολουθήσετε μαθήματα από πανεπιστήμια και ειδικούς σε πολλούς τομείς.

Ακαδημαϊκές ιστοσελίδες

Oι ακαδημαϊκές ιστοσελίδες όπως το JSTOR, το Google Scholar και οι αποθήκες ανοικτής πρόσβασης προσφέρουν πληροφορίες και ερευνητικά άρθρα σε διάφορους τομείς. Μπορείτε να αναζητήσετε εργαλεία και πλατφόρμες που παρέχουν πρόσβαση σε ακαδημαϊκούς πόρους και να επεκτείνετε τις γνώσεις σας.

Κοινότητες και φόρουμ

Υπάρχουν πολλές κοινότητες και φόρουμ στο Διαδίκτυο που ασχολούνται με διάφορα θέματα. Μπορείτε να συμμετέχετε σε αυτές τις κοινότητες, να κάνετε ερωτήσεις, να ανταλλάξετε απόψεις και να μάθετε από τους άλλους μέλη.

Ηλεκτρονικά βιβλία και πηγές

Υπάρχουν πολλά ηλεκτρονικά βιβλία, άρθρα και πηγές πληροφοριών που είναι διαθέσιμα δωρεάν ή με οικονομική χρέωση. Μπορείτε να αναζητήσετε τα θέματα που σας ενδιαφέρουν και να βρείτε πολλές πληροφορίες για αυτά.

Εκπαιδευτικές πλατφόρμες και εφαρμογές

Yπάρχουν εκπαιδευτικές πλατφόρμες και εφαρμογές που παρέχουν δομημένα μαθήματα και εκπαιδευτικό υλικό για διάφορους τομείς. Ορισμένες δημοφιλείς πλατφόρμες είναι το Khan Academy, το Udacity, το Codecademy, το Duolingo και το Coursera.

Κοινωνικά δίκτυα και ομάδες

Μπορείτε να εκμεταλλευτείτε τα κοινωνικά δίκτυα όπως το Facebook, το Twitter και το LinkedIn για να συνδεθείτε με επαγγελματίες και εμπειρογνώμονες στον τομέα που σας ενδιαφέρει. Επίσης, μπορείτε να εγγραφείτε σε ομάδες και κοινότητες που ασχολούνται με τα ενδιαφέροντά σας και να συμμετάσχετε σε συζητήσεις και ανταλλαγή γνώσεων.

Podcasts και ακροάσεις

Υπάρχουν πολλά podcasts και ηχογραφήσεις που παρέχουν εκπαιδευτικό περιεχόμενο σε διάφορους τομείς. Μπορείτε να ακούσετε αυτά τα podcasts κατά τη διάρκεια των μετακινήσεών σας ή κατά την ελεύθερη ώρα σας για να επεκτείνετε τις γνώσεις σας.

Μηχανές αναζήτησης και ιστοσελίδες πληροφοριών

Οι μηχανές αναζήτησης όπως το Google και το Bing, μπορούν να σας βοηθήσουν να βρείτε πληροφορίες για οποιοδήποτε θέμα σας ενδιαφέρει. Επίσης, υπάρχουν ειδικές ιστοσελίδες πληροφοριών όπως το Wikipedia, το WikiHow και το Stack Exchange που παρέχουν γνώσεις και συμβουλές για πολλά θέματα.

Κλείνοντας, θα πρέπει να τονίσουμε πως το διαδίκτυο είναι ένας ατελείωτος πηγαίος κώδικας γνώσης και είναι σημαντικό να διατηρείτε την περιέργεια και την ανοιχτή νοοτροπία για να ανακαλύπτετε συνεχώς νέες ιδέες και πληροφορίες.