DeskNET Φοιτητικό Φροντιστήριο

DeskNet

Η φοιτητική ζωή είναι μία από τις καλύτερες περιόδους της ζωής ενός νέου. Μέσα από αυτό γνωρίζει ενδιαφέροντες ανθρώπους, αποκτά γνώσεις και γενικότερα εμπειρίες που θα χρησιμεύσουν και στη μετέπειτα επαγγελματική σας ζωή.  Από την άλλη, το πανεπιστήμιο είναι και ταξίδια, ανταλλαγές φοιτητών, υποτροφίες, αθλητισμός, πολιτισμός και πολλά άλλα. Ανάλογα με την πόλη φοίτησης, όμως διαφέρει & η φοιτητική ζωή και το κόστος της.

foithtikizoi

 

Διάβασμα και πάλι διάβασμα…

Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να κάνει ένας φοιτητής είναι το διάβασμα σε κάποια βιβλιοθήκη ή αναγνωστήριο είτε μόνος, είτε με παρέα. Όχι μόνο αποδίδει, αλλά δίνεται και η ευκαιρία για νέες γνωριμίες.

foititikesekloges

Πολιτικοποιήσου… με την καλή έννοια!

Η εγγραφή σε κάποια πολιτική παράταξη είναι κάτι το συνηθισμένο μπορεί επίσης να βοηθήσει στις νέες γνωριμίες.

foititikataksidia

Πάμε ταξιδάκι;

Τα ταξίδια και οι εκδρομές επίσης επιβάλλονται στη φοιτητική ζωή. Είτε πραγματοποιούνται στην Ελλάδα, είτε σε κάποια χώρα του εξωτερικού, είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για νέες γνωριμίες και φιλίες. Δεν πρέπει να παραλείψει ο φοιτητής να φύγει σε κάποιο πανεπιστήμιο του εξωτερικού με Erasmus. Αντίστοιχες οργανώσεις είναι η AIESEC, η JADE και η AEGEE.

 Ώρα για δουλειά!

 Η πρακτική άσκηση σε κάποια εταιρία θα βοηθήσει στην βελτίωση τόσο των γνώσεων, όσο και του βιογραφικού, ενώ έπειτα μπορεί να σε κρατήσει και η εταιρία.

 Όσο ζεις… πρέπει να μαθαίνεις!

 Όπου υπάρχει η δυνατότητα να πάρεις  παραπάνω μαθήματα, ακόμη και από άλλα τμήματα, κάντο. Καθηγητές μεγάλων σχολών, παίρνουν πολλά πολλά χρήματα εκτός των Πανεπιστημίων για να κάνουν διαλέξεις, ενώ εσύ έχεις τη δυνατότητα να τους παρακολουθήσεις δωρεάν και να μάθεις χρήσιμα και ενδιαφέροντα πράγματα.

 Σεμινάρια τώρα!

 Παρακολούθησε σεμινάρια, μάθε ξένες γλώσσες και γενικότερα εμπλούτισε το βιογραφικό σου.

 Το στέκι μας!

 Βρες ένα δικό σου «στέκι», όπου θα μπορείς να πηγαίνεις με την παρέα σου, καθώς μεγαλύτερος δε θα μπορείς γιατί θα σου λείπει ο χρόνος, αλλά και οι αντοχές.

 Σχεδιάζοντας το μέλλον…

 Κάνε σχέδια για μία δική σου επιχείρηση. Αν και τα πράγματα είναι πλέον πολύ δύσκολα, δεν είναι κακό να ονειρευόμαστε. Ας μην ξεχνάμε οτι οι περισσότεροι μεγάλοι επιχειρηματίες ξεκίνησαν από το μηδέν με μοναδικό τους όπλο μια καλή ιδέα.

 Πτυχίο ώρα μηδέν!

 Επίσης σημαντικό είναι αποκτήσεις το πτυχίο το συντομότερο δυνατό, ώστε να μη χάσεις πιθανές ευκαιρίες εργασίας, οι οποίες όσο περνάνε τα χρόνια γίνονται όλο και λιγότερες…

Επιλογή Σχολής

Αν η σχολή στην οποία έχει εισαχθεί ο φοιτητής είναι σε διαφορετική πόλη από αυτήν που κατάγεται τότε θα πρέπει να οργανωθεί πολύ καλά σε διάφορους τομείς ώστε να ανταπεξέλθει. Πρώτο βήμα είναι η ενημέρωση των δρομολογίων των μέσων μεταφοράς και των καταστημάτων που υπάρχουν στην περιοχή. Είναι ανούσιο να μένει κάποιος σε ένα όμορφο αλλά μη χρηστικό σπίτι, το οποίο θα βρίσκεται είτε πολύ μακριά από τη σχολή, είτε από κάποιο σουπερμάρκετ. Από την άλλη, τα σπίτια που βρίσκονται κοντά στα πανεπιστήμια ή στο κέντρο της πόλης είναι συνήθως πολύ ακριβά, οπότε η καλύτερη λύση είναι η επιλογή κάποιου που βρίσκεται μεν στα προάστια της πόλης αλλά έχει τακτική συγκοινωνία και είναι κοντά σε πλατεία ή κεντρικό δρόμο.

enikoio

Κόστος Ενοικίασης

Το κόστος ενοικίασης ενός σπιτιού είναι κατά μέσο όρο 300 ευρώ, ενώ μπορεί να γίνει ακόμη μικρότερο με την συγκατοίκηση δύο ή περισσότερων ατόμων. Μεγάλη προσοχή πρέπει να δοθεί και στους λογαριασμούς και ιδιαίτερα στις εταιρείες σταθερής τηλεφωνίας και internet, το οποίο είναι απαραίτητο για στον σύγχρονο φοιτητή σχετικά με σημειώσεις, ενημερώσεις, εγγραφές και βαθμολογίες της σχολής του. Επιπλέον, αρκετές κατοικίες για φοιτητές είναι ήδη επιπλωμένες, αν και υπάρχουν πάντα ευκαιρίες για μεταχειρισμένα έπιπλα και ηλεκτρικές συσκευές ή πολυκαταστήματα με πολύ φθηνά είδη.

Σίτιση

Όσον αφορά τη σίτιση, οι περισσότεροι φοιτητές παίρνουν συσκευασμένα τα φαγητά από το σπίτι και τα ξαναζεσταίνουν ή τρώνε fast food. Το τελευταίο όμως δεν είναι ιδιαίτερα υγιεινό αλλά ούτε και φθηνό. Μια πολύ καλή λύση είναι αυτή της φοιτητικής λέσχης ή των φοιτητικών εστιατορίων. Εκεί μπορεί να έχει ο φοιτητής οικονομική σίτιση με κανονικά γεύματα που δεν ξεπερνούν τα 7-8 ευρώ την ημέρα με μοναδικό μειονέκτημα ίσως τα ωράρια λειτουργίας και σερβιρίσματος, τα οποία είναι αυστηρά.

 Συναναστροφές

Συμμετοχή σε όσο το δυνατόν περισσότερες εκδηλώσεις γίνεται. Με τον τρόπο αυτό, ένας φοιτητής μπορεί να γνωρίσει πολλούς ανθρώπους τον πρώτο καιρό, από τους οποίους θα διαλέξει αργότερα τους φίλους του. Επίσης, η ανάπτυξη διακριτικών σχέσεων με τους ανθρώπους που ζουν στη γειτονιά μπορεί να βοηθήσει μελλοντικά σε πιθανές δυσκολίες καθότι οι μόνιμοι κάτοικοι είναι περισσότερο έμπειροι. Το πρόγραμμα των φοιτητικών παρατάξεων μπορεί να βοηθήσει και αυτό στις ενδιαφέρουσες γνωριμίες, καθώς πολύ συχνά διοργανώνουν πλήθος εκδηλώσεων με φθηνή ή καθόλου συμμετοχή, που περιλαμβάνει πάρτι σε κλαμπ μέχρι εκδρομές.

 Καλή φοιτητική ζωή!