DeskNET Φοιτητικό Φροντιστήριο

DeskNet

Η εύρεση εργασίας θεωρείται πρόκληση για τον καθένα, ιδίως για όσους ξεκινούν την καριέρα τους. Αν βρίσκεστε σε διαδικασία εύρεσης εργασίας αυτό το άρθρο θα σας βοηθήσει να συντάξετε τη συνοδευτική σας επιστολή, με στόχο να ξεχωρίσετε στο ανταγωνιστικό εργασιακό περιβάλλον.

Ας δούμε ποια είναι τα τέσσερα μέρη τα οποία χρειάζονται για τη σύνταξη μίας σωστά δομημένης συνοδευτικής επιστολής.

Παρουσίαση του εαυτού σας

Στο πρώτο μέρος της επιστολής, παρουσιάστε τον εαυτό σας με σύντομο αλλά ενδιαφέροντα τρόπο. Καθώς η επιστολή σας είναι το πρώτο πράγμα που θα δει ο δυνητικός εργοδότης, φροντίστε να γράψετε έναν ενδιαφέροντα και δυναμικό πρόλογο. Επίσης, αν έχετε κάποια σχέση ή σύνδεση με την εταιρεία, αναφέρετέ την στο πρώτο μέρος της επιστολής σας.

Τι έχεις καταφέρει έως τώρα

Σε αυτό το σημείο οφείλεις να κάνεις μια σύντομη αναφορά στις σπουδές σου, τα σχετικά σου προσόντα αλλά και τις δεξιότητες που έχεις, πάντοτε σε σχέση με τη θέση που σε ενδιαφέρει. Το μεγάλο σου μειονέκτημα, δηλαδή η έλλειψη προϋπηρεσίας, μπορεί εδώ να γίνει πλεονέκτημα, καθώς μια καλή λίστα γνώσεων και σύγχρονων δεξιοτήτων μπορεί να υπερισχύσει έναντι μιας προϋπηρεσίας με ελλιπείς σπουδές ή δεξιότητες. Άρα, πολύ σύντομα και καθαρά, οφείλεις εδώ να παραθέσεις όσα έχεις σπουδάσει ή μάθει μέχρι σήμερα, ώστε να απαντήσεις στα κυριότερα σημεία των ζητουμένων της αγγελίας.

Γιατί να σας προτιμήσουν

Σε αυτό το μέρος της επιστολής, γράψτε λίγα λόγια για τις θετικές πτυχές του χαρακτήρα σας, ιδίως γιατί είστε η ιδανική επιλογή για τη θέση. Οι περισσότεροι εργοδότες αναζητούν άτομα με ορισμένα χαρακτηριστικά που αναφέρονται συχνότερα στις αγγελίες εργασίας. Για παράδειγμα, ιδιότητες όπως η δημιουργικότητα, η καλή διαχείριση του χρόνου και το ομαδικό πνεύμα βλέπουμε συχνά να αναφέρονται στις αγγελίες εργασίας. Καταγράψτε, λοιπόν, μερικά παραδείγματα τέτοιων χαρακτηριστικών σας που σας κάνουν να ξεχωρίζετε και που πιστεύετε ότι θα ήταν χρήσιμα για την εταιρεία στην οποία θέλετε να εργαστείτε.

Κλείστε δυναμικά τη συνοδευτική σας επιστολή

Το τελευταίο μέρος της συνοδευτικής σας επιστολής θα πρέπει να είναι μια περίληψη σε μία πρόταση των βασικών σας πλεονεκτημάτων και της έντονης επιθυμίας σας να εργαστείτε σε αυτή τη θέση. Απλά θυμηθείτε να προσθέσετε μια προτροπή στο τέλος για να δείξετε στον υποψήφιο εργοδότη σας ότι είστε έτοιμοι/έτοιμη για συνέντευξη.