fbpx

DeskNET Φοιτητικό Φροντιστήριο

DeskNet

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, η 2η ημερίδα «Ρωτάω. Μαθαίνω. Αποφασίζω.»

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2021 η 2η ημερίδα «Ρωτάω. Μαθαίνω. Αποφασίζω.» για τον επαγγελματικό προσανατολισμό των νέων, η οποία διοργανώθηκε από το Δήμο Θέρμης και το Συμβούλιο Νέων του Δήμου Θέρμης και τελέσθηκε υπό την αιγίδα του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου.

Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε υβριδικά στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Θέρμης και μεγάλη συμμετοχή σημειώθηκε στην ζωντανή μετάδοση μέσω Facebook Live.

Στην ημερίδα παρευρέθηκαν μαθητές, σπουδαστές, φοιτητές και γονείς προκειμένου να ενημερωθούν για τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό και τις ευκαιρίες που μπορεί να αξιοποιήσει ο κάθε νέος για την προσωπική του εξέλιξη. Έγινε μεγάλη αναφορά στις δυνατότητες που δίνει για σπουδές το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο. Το ΕΑΠ είναι δημόσιο Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα και έχει παράρτημα και στη Θεσσαλονίκη.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν και χαιρέτησαν τη διεξαγωγή της , ο Δήμαρχος Θέρμης κύριος Θεόδωρος Παπαδόπουλος, η κυρία Μαγδαληνή Φιλιππιάδου, περιφερειακή σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας, ο κύριος Στυλιανός Αποστόλου Αντιδήμαρχος Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης, Πολιτισμού, Νέας Γενιάς και Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Θέρμης, και ο κύριος Χρήστος Φάσσας, επικεφαλής μείζονος αντιπολίτευσης Δήμου Θέρμης.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την παρουσίαση του Συμβουλίου Νέων του Δήμου Θέρμης από την υπεύθυνη εξωτερικής επικοινωνίας Γενικού Κύκλου, κυρία Χαρά Κόκκαλη, η οποία αναφέρθηκε στους τρόπους και τις διαδικασίες με τους οποίες λειτουργεί το Συμβούλιο Νέων.

Στην πρώτη ενότητα της εκδήλωσης έγιναν εισηγήσεις ακαδημαϊκών αναφορικά με τη Δια Βίου Μάθηση και παρουσιάστηκε το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, καθώς και οι δυνατότητες που δίνει, από τον κύριο Ευστάθιο Ευσταθόπουλο, Αντιπρόεδρο Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας του ΕΑΠ. Έγινε σημαντική αναφορά στη Δια Βίου Μάθηση από τον κύριο Γεώργιο Κουλαουζίδη,  Επίκουρο Καθηγητή του ΕΑΠ και ακολούθησε ομιλία σχετικά με την εκπαίδευση ενηλίκων και τις προοπτικές που δίνουν τα δημόσια ΙΕΚ από τον κύριο Αντώνιο Καταβέλο, Διευθυντή του ΙΕΚ Θέρμης.

Σύνδεση με την αγορά εργασίας

Αξιόλογο τμήμα της εκδήλωσης αποτέλεσαν οι ομιλίες επιχειρηματιών, όπως του κυρίου Ιωάννη Βασιλειάδη, ιδρυτή της ΚΥΑΝΑ και της κυρίας Αΐντα Νίκα, Managing Director της AIDA, οι οποίοι μίλησαν για την προσωπική τους διαδρομή στο δρόμο της επιχειρηματικότητας και πως κατάφεραν να ξεπεράσουν δυσκολίες που συνάντησαν. Ο κύριος Βασιλειάδης αναφέρθηκε στην προσωπική του πορεία ως επαγγελματίας πωλητής και παρουσίασε την εταιρεία του, η οποία είναι πολύ σημαντική στον κλάδο της και κάνει εξαγωγές σε πολλές χώρες. Η κυρία Νίκα  αναφέρθηκε στο πολύ ενδιαφέρον ζήτημα της τεχνολογίας ως μέσο στον κλάδο του μάρκετινγκ και ενημέρωσε τους νέους για τις τεχνολογικές δεξιότητες που χρειάζεται να αναπτύξουν προκειμένου να πετύχουν τους στόχους τους. Οι εισηγητές απάντησαν σε απορίες των νέων και προσπάθησαν να τους καθοδηγήσουν.

Η ημερίδα φιλοξένησε διαδικτυακά τον κύριο Ναούμ Μυλωνά, ο οποίος είναι Επίκουρος Καθηγητής στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο και έκανε την εισήγησή του με θέμα το σύγχρονο περιβάλλον του Τουρισμού και τις ευκαιρίες απασχόλησης και σταδιοδρομίας και ολοκληρώθηκε με μια πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία του κυρίου Πάρι Κοκορότσικου, Διευθύνοντα Συμβούλου της εταιρείας «Ευρωσύµβουλοι Α.Ε.»,  ο οποίος αναφέρθηκε στη σύνδεση νέων και επιχειρηματικότητας, στη δημιουργία startup επιχειρήσεων από νέους καθώς και τα εργαλεία που έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν. Ακόμη παρουσίασε την εταιρεία «Ευρωσύµβουλοι Α.Ε.»,  η οποία δραστηριοποιείται σε πολλές χώρες του εξωτερικού και ασχολείται κυρίως με τη δημιουργία οικοσυστημάτων καινοτομίας και επιχειρηματικότητας για λογαριασμό μεγάλων οργανισμών, κυβερνήσεων κ.α.

Η εκδήλωση στέφθηκε με επιτυχία παρά τους μεγάλους περιορισμούς που έχουν επιβληθεί λόγω της πανδημίας σε εκδηλώσεις με φυσική παρουσία, αλλά υπάρχει η δυνατότητα ο κάθε ενδιαφερόμενος να ανατρέξει και να παρακολουθήσει το βίντεο της εκδήλωσης στο ίντερνετ, ώστε να ενημερωθεί για τα πολύ σημαντικά ζητήματα που αναλύθηκαν κατά τη διάρκεια της. Ο Δήμος Θέρμης φιλοδοξεί η ημερίδα «Ρωτάω. Μαθαίνω. Αποφασίζω.»να γίνει θεσμός και έδωσε «ραντεβού» για το 2022.

Πηγή: eap.gr