DeskNET Φοιτητικό Φροντιστήριο

DeskNet

Ηλεκτρονικά βιβλία από την εξ αποστάσεως βιβλιοθήκη του ΕΑΠ

Ηλεκτρονικό Βιβλίο (ή ψηφιακό βιβλίο, ή e-book) είναι ένα βιβλίο σε ψηφιακή μορφή που εκδίδεται με σκοπό την ανάγνωσή του σε ηλεκτρονικό αναγνώστη, σε υπολογιστή ή άλλη ηλεκτρονική συσκευή όπως tablets και κινητά τηλέφωνα, συνήθως σε μορφή ePUB, Portable Document Format (pdf) και Mobipocket.

Η εξ αποστάσεως βιβλιοθήκη του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ) παρέχει την πρόσβαση στις παρακάτω πηγές:

  • Wiley Online Library: Πρόκειται για ετήσια συνδρομή του Συνδέσμου Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών (Heal-Link) στο σύνολο της συλλογής Wiley Online Library. Μέσω της βάσης αυτής δίνεται πρόσβαση για απεριόριστους χρήστες σε πάνω από 22.000 τίτλους ηλεκτρονικών βιβλίων που καλύπτουν πολλά θεματικά αντικείμενα. Επίσης, δίνεται δικαίωμα λήψης των αρχείων σε pdf καθώς και εκτύπωσης.
  • Elsevier (ScienceDirect): Πρόκειται για ετήσια συνδρομή μέσω της οποίας δίδεται πρόσβαση για απεριόριστους χρήστες σε 5.207 τίτλους, έκδοσης 2007-2019 επιλεγμένων θεματικών πεδίων, όπως οικονομικά, βιοχημεία, χημεία, μηχανική, πληροφορική, φυσική, μαθηματικά, κοινωνικές επιστήμες κ.λ.π. Επίσης, δίνεται δικαίωμα λήψης των αρχείων σε pdf καθώς και εκτύπωσης.
  • Open Edition Books: εφάπαξ αγορά 31 τίτλων ηλεκτρονικών βιβλίων Ανθρωπιστικών Επιστημών στη Γαλλική και Αγγλική Γλώσσα. Για να βρείτε τους 31 τίτλους πατήστε εδώ. Επίσης, ανοικτή πρόσβαση σε 9.106 τίτλους ηλεκτρονικών βιβλίων Ανθρωπιστικών & Κοινωνικών Επιστημών αρκεί να επιλέξετε το ‘Hellenic Open University access’ και 2 επιλογές θα εμφανιστούν: 8.462 τίτλοι Read online & 644 τίτλοι Read and download ePub/PDF.
  • ProQuest Ebook Central Academic Complete και Ebook Central University Press Collections: Οι δύο αυτές συλλογές περιλαμβάνουν 215.673 τίτλους ηλεκτρονικών ακαδημαϊκών βιβλίων ποικίλων θεματικών αντικειμένων, με άδεια για απεριόριστους χρήστες, με τη συντριπτική πλειοψηφία τους να είναι διαθέσιμα για full download μέσα από την Ebook Central, τη νέα πλατφόρμα φιλοξενίας ηλεκτρονικών βιβλίων της ProQuest.
    Ειδικότερα, τα δικαιώματα αντιγραφής και εκτύπωσης στην Ebook Central έχουν ως εξής: Κάθε χρήστης μπορεί να κάνει αντιγραφή (copy) συγκεκριμένου ποσοστού των σελίδων ενός οποιουδήποτε βιβλίου σε ημερήσια βάση, αλλά και εκτύπωση (print) ποσοστού των σελίδων του (πάλι σε ημερήσια βάση). Το ποσοστό των σελίδων προς αντιγραφή ή εκτύπωση ποικίλλει ανάλογα με τον εκάστοτε τίτλο. Η αντιγραφή και η εκτύπωση που έχει κάνει ένας χρήστης από ένα βιβλίο εντός μίας ημέρας, δεν επηρεάζουν τα όρια αντιγραφής και εκτύπωσης για το ίδιο βιβλίο από άλλους χρήστες. Για οδηγίες πρόσβασης πατήστε εδώ.
Ηλεκτρονικά βιβλία
Ηλεκτρονικά βιβλία
  • 1023 τίτλοι Ηλεκτρονικών Βιβλίων που έχει αγοράσει εφάπαξ το ΕΑΠ και μπορούν να αναζητηθούν από τον Κατάλογο της Βιβλιοθήκης (OPAC) κάνοντας αναζήτηση με λέξη κλειδί “electronic book”.
  • 3.451 τίτλους Ηλεκτρονικών Βιβλίων, οι οποίοι προσφέρονται δωρεάν από την εταιρεία EBSCO Information Services και που προκειμένου να τους δείτε κάνετε τα εξής:

– Επιλέγετε το “login again”
– Τικάρετε την επιλογή “eBook Collection (EBSCOhost)”
– Επιλέγετε το “Continue”
– Κάνετε αναζήτηση με τον όρο “FB Y”

Επισημαίνεται ότι η πρόσβαση στα Ηλεκτρονικά Βιβλία είναι εφικτή με τους κωδικούς (username & password) που έχουν λάβει τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας του ΕΑΠ για τις ψηφιακές υπηρεσίες εκπαίδευσης. Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε συμβουλευτείτε τον Γενικό Οδηγό Πρόσβασης στα Ηλεκτρονικά Βιβλία.

Τέλος, υπάρχει διαθέσιμο και το Ηλεκτρονικό Υλικό Ελεύθερης Πρόσβασης.