DeskNET Φοιτητικό Φροντιστήριο

DeskNet
ΚΕΔΙΒΙΜ ΕΑΠ

Νέο πρόγραμμα από το Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ. του Ε.Α.Π. “Εφαρμογές Γεωργίας Ακριβείας”

Ε.Α.Π.: Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και το Πανεπιστήμιο Πατρών οργανώνουν και λειτουργούν το Διιδρυματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Εφαρμογές Γεωργίας Ακριβείας» (ΕΓΑ).

  • Προθεσμία Υποβολής Αιτήσεων: 21.02.2022
    Συνολική διάρκεια: 250 ώρες, 16 εβδομάδες
    Hμερομηνία έναρξης – λήξης του προγράμματος: 17/01/2022 – 21/02/2022

ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

  • Ενότητα 1: Εισαγωγή στην Γεωργία Ακριβείας
  • Ενότητα 2: Εργαλεία Γεωργίας Ακριβείας
  • Ενότητα 3: Χρήση τεχνολογίας Γεωργίας Ακριβείας στην διαχείριση αρδευτικού νερού και λιπασμάτων
  • Ενότητα 4: Χρήση τεχνολογίας Γεωργίας Ακριβείας στη φυτοπροστασία.
  • Ενότητα 5: Οικονομική Διαχείριση της Γεωργίας Ακριβείας.

Χώρος/οι Διεξαγωγής Προγράμματος

Το πρόγραμμα υλοποιείται αποκλειστικά εξ αποστάσεως με την χρήση της πλατφόρμας διαχείρισης περιεχομένου learn.eap.gr σε συνδυασμό με το πρόγραμμα τηλεδιασκέψεων Cisco Webex (ή όποιου άλλο κρίνει δόκιμο το ΕΑΠ).

Σκοπός – Περιγραφή
Αντικείμενο του Διιδρυματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Εφαρμογές Γεωργίας Ακριβείας» αποτελεί η παροχή εξειδικευμένων γνώσεων σε θέματα που αφορούν την εφαρμογή σύγχρονων και καινοτόμων τεχνολογιών στην πρωτογενή γεωργική παραγωγή. Ειδικότερα, το πρόγραμμα παρέχει βασικές γνώσεις εφαρμογών Γεωργίας Ακριβείας (ΓΑ) με έμφαση την ορθολογικότερη διαχείριση των συντελεστών παραγωγής (αρδευτικό νερό, λιπάσματα, φυτοπροστατευτικά προϊόντα κ.α), στη μείωση του κόστους παραγωγής και τελικά στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας της γεωργικής παραγωγής.

Ο ρυθμός επέκτασης και διείσδυσης των νέων τεχνολογιών στη Γεωργική παραγωγή εμφανίζεται αλματώδης, συμβάλλοντας στη ραγδαία αύξηση ζήτησης επιστημόνων με εξειδίκευση στον εν λόγω τομέα. Επιπλέον, η Γεωργία Ακριβείας ως μία νέα αντίληψη και ουσιαστικά μία νέα μέθοδος γεωργικής πρακτικής αποτελεί τεχνολογία αιχμής για τον αγροτικό χώρο, η οποία προσφέρει λύσεις σε σημαντικά προβλήματα παραγωγικότητας και ανταγωνιστικότητας του κλάδου. Η νέα αυτή προσέγγιση δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας με διεπιστημονικές και διατομεακές προσεγγίσεις.

Το προτεινόμενο ΠΜΣ έρχεται να καλύψει το κενό που υπάρχει στην ολοκληρωμένη κατάρτιση επιστημόνων στη Γεωργία Ακριβείας.

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε πτυχιούχους από ένα ευρύ φάσμα ειδικοτήτων (Γεωτεχνικοί, Επιστήμες της Πληροφορικής, Προγραμματιστές Η/Υ, Ηλεκτρονικoί, Μηχανολόγοι, Τοπογράφοι κ.α.) που δραστηριοποιούνται ήδη ή που επιθυμούν να αποκτήσουν εξειδικευμένες γνώσεις και δεξιότητες και να αναβαθμίσουν τα προσόντα τους για να δραστηριοποιηθούν σε τομείς εφαρμογής νέων τεχνολογιών στη πρωτογενή παραγωγή. Ο ρυθμός επέκτασης και διείσδυσης των νέων τεχνολογιών στην Γεωργική παραγωγή εμφανίζεται αλματώδης, συμβάλλοντας στην ραγδαία αύξηση ζήτησης επιστημόνων με εξειδίκευση στο εν λόγω τομέα.

Στο Πρόγραμμα μπορούν να πάρουν μέρος και οι ενεργοί μεταπτυχιακοί φοιτητές του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου.

Για περισσότερες πληροφορίες εδώ

Για αίτηση εδώ

Πηγή: eap.gr