DeskNET Φοιτητικό Φροντιστήριο

DeskNet
ΕΑΠ

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πλήρωση των θέσεων της Επιτροπής Ηθικής και Δεοντολογίας της Έρευνας (Ε.Η.Δ.Ε.)

Η Επιτροπή Ερευνών και Διαχείρισης του ΕΛΚΕ του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου καλεί τους ενδιαφερόμενους σε υποβολή υποψηφιοτήτων για τις θέσεις των τακτικών και αναπληρωματικών μελών της Επιτροπής Ηθικής και Δεοντολογίας της Έρευνας (Ε.Η.Δ.Ε.) του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου.

ΣΥΣΤΑΣΗ – ΣΚΟΠΟΣ

Σκοπός της Επιτροπής Ηθικής και Δεοντολογίας της Έρευνας (Ε.Η.Δ.Ε.) Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου είναι να παρέχει σε ηθικό και δεοντολογικό επίπεδο εγγύηση αξιοπιστίας των ερευνητικών έργων που διεξάγονται στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο.

ΘΗΤΕΙΑ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ Ε.Η.Δ.Ε.

Η διάρκεια της θητείας των μελών της Επιτροπής Ηθικής και Δεοντολογίας της Έρευνας (Ε.Η.Δ.Ε.) του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου θα είναι τριετής και δύναται να ανανεωθεί μία (1) μόνο φορά.

ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ

Αρμοδιότητα της Επιτροπής Ηθικής και Δεοντολογίας της Έρευνας (Ε.Η.Δ.Ε.) του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου είναι να διαπιστώνει, αν τα ερευνητικά έργα που πρόκειται να εκπονηθούν στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο δεν αντιβαίνουν στην κείμενη νομοθεσία και αν συνάδουν με τους γενικά παραδεδεγμένους κανόνες ηθικής και δεοντολογίας της έρευνας ως προς το περιεχόμενο και προς τον τρόπο διεξαγωγής της.

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ

Οι ενδιαφερόμενοι δύνανται να καταθέσουν πρόταση υποψηφιότητας η οποία θα περιλαμβάνει την αίτηση (επισυνάπτεται στο τέλος της πρόσκλησης) και αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα στο οποίο θα περιγράφεται η επιστημονική τους κατάρτιση, η εμπειρία τους σε θέματα έρευνας, ηθικής/βιοηθικής και δεοντολογίας καθώς και οποιοδήποτε άλλο δικαιολογητικό θεωρούν απαραίτητο για την αξιολόγησή τους από την
Επιτροπή Ερευνών και Διαχείρισης του ΕΛΚΕ σχετικό με τα ανωτέρω θέματα.
Η κατάθεση των υποψηφιοτήτων θα γίνεται ηλεκτρονικά στη διεύθυνση elke@eap.gr έως και την Τρίτη 02 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 15:00 μ.μ. Το ηλεκτρονικό μήνυμα θα πρέπει να έχει θέμα «Δήλωση Ενδιαφέροντος για την Επιτροπή Ηθικής και Δεοντολογίας του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου» και να περιλαμβάνει ως συνημμένα την πρόταση υποψηφιότητας.

Για περισσότερες πληροφορίες στο σύνδεσμο εδώ.