DeskNET Φοιτητικό Φροντιστήριο

DeskNet

Χρήσιμες δωρεάν εφαρμογές για φοιτητές και εκπαιδευτικούς χωρίς εγκατάσταση

Δωρεάν εφαρμογές για φοιτητές και εκπαιδευτικούς: Είναι γνωστό, πως οι φοιτητές αλλά και οι εκπαιδευτικοί στις μέρες μας, κάνουν σε μεγάλο βαθμό χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή. Πολλές φορές βέβαια, οι υπολογιστές που χρησιμοποιούνται είναι παλαιάς τεχνολογίας και δεν υπάρχει η δυνατότητα εγκατάστασης προγραμμάτων.

Σε αυτό το άρθρο, θα παραθέσουμε κάποιες δωρεάν εφαρμογές, οι οποίες δεν απαιτούν εγκατάσταση, λειτουργούν απ’ ευθείας και με ένα usb stick μπορούν να χρησιμοποιηθούν από φοιτητές και εκπαιδευτικούς.

Δωρεάν εφαρμογές

Δωρεάν εφαρμογές

  • Everything: Δημιουργεί γρήγορα ένα ευρετήριο των αρχείων που υπάρχουν σε έναν υπολογιστή και τα ταξινομεί με τρόπο που η αναζήτηση οποιουδήποτε αρχείου να γίνεται τάχιστα. Είναι εξαιρετικά χρήσιμη ειδικά σε υπολογιστές στους οποίους δεν έχουμε την αποκλειστική χρήση και έχουν πάρα πολλά αρχεία.
  • Textify: Είναι ικανή να κάνει αντιγραφή οποιοδήποτε κείμενο βλέπετε στην οθόνη, ακόμα και από πλαίσια διαλόγου των Windows. Είναι μια εξόχως χρήσιμη εφαρμογή η οποία μπορεί να διευκολύνει αφάνταστα το χρήστη της αφού με την ικανότητά της να αντιγράφει οποιοδήποτε κείμενο, οπουδήποτε κι αν βρίσκεται αυτό, μπορεί να γλυτώσει πολύτιμο χρόνο.
  • PhotoDemon: Είναι μια πλούσια εφαρμογή για την επεξεργασία εικόνων, υποστηρίζει τις πιο κοινές μορφές εικόνων, διαθέτει μια ευρεία γκάμα εργαλείων και είναι ικανή να καλύψει τις ανάγκες του εκπαιδευτικού απροβλημάτιστα.
  • Shotcut: Η λύση για την επεξεργασία βίντεο χωρίς να απαιτείται η εγκατάστασή της. Διαθέτει όλα εκείνα τα απαραίτητα εργαλεία για μπορέσει ο χρήστης της να επεξεργαστεί το βίντεο του και να δημιουργήσει ένα αξιοπρεπές αποτέλεσμα.
  • Simple Duplicate Finder: Η ιδανική λύση για όσους αναζητούν ένα εργαλείο που θα τους υποδείξει τα διπλότυπα αρχεία στον υπολογιστή τους και θα δώσει τη δυνατότητα στον χρήστη να απαλλαγεί από τα περιττά αρχεία.
  • Portable 7-Zip: Είναι το απόλυτο εργαλείο για τη συμπίεση αρχείων και άκρως απαραίτητο όταν πρόκειται να μεταφέρουμε μαζικά πολλά αρχεία και πολλούς φακέλους καθόσον θα διατηρηθεί τη δομή τους.
  • Don’t Sleep: Η εφαρμογή δεν αφήνει τον υπολογιστή να μπει σε αναστολή λειτουργίας, αν βεβαίως δεν μπορείτε να το κάνετε αυτό από τις ρυθμίσεις του υπολογιστή γιατί δεν σας το επιτρέπει ο διαχειριστής.

Πηγή: tovivlio.net