DeskNET Φοιτητικό Φροντιστήριο

DeskNet
Επαγγελματικά δικαιώματα ΕΑΠ

Διαδικτυακή Διάλεξη από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (Ε.Α.Π.) με θέμα «Πανδημία COVID-19: Δεδομένα και επεξεργασίες. Πολιτεία και Κοινωνία. Η επίδραση των μέτρων»

Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, η Σχολή Κοινωνικών Επιστημών και το Πρόγραμμα Σπουδών Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών, σας προσκαλούν την Τετάρτη 09 Μαρτίου 2022 και ώρα 19.00, στη διαδικτυακή διάλεξη του κ. Χατζηπαντελή Θεόδωρου, με τίτλο «Πανδημία COVID-19: Δεδομένα και επεξεργασίες. Πολιτεία και Κοινωνία. Η επίδραση των μέτρων».

Στη διάλεξη αναλύονται με την χρήση ποσοτικών μεθόδων τα χαρακτηριστικά μεγέθη εξέλιξης του φαινομένου της πανδημίας ανάλογα με γεωγραφικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά (όπως περιφερειακές,  ηλικιακές και χρόνος αναφοράς). Μέσω των στοιχείων ερευνών κοινής  γνώμης, επιχειρείται η καταγραφή και ο σχολιασμός της αντίδρασης της κοινής γνώμης. Επίσης, παρουσιάζεται ένα μοντέλο πολυμεταβλητής ανάλυσης που αναφέρεται στην  δέσμη ατομικών μέτρων και συλλογικών μέτρων που καταγράφεται στο Oxford Covid-19 Government Response Tracker (OxCGRT), σε σύνδεση με τα χαρακτηριστικά εξέλιξης της Πανδημίας στην Ελλάδα. Τέλος, παρουσιάζονται αποτελέσματα της διδακτικής παρέμβασης σε μαθητές και μαθήτριες επτά Λυκείων της Θεσσαλονίκης σε σχέση με τις παραμέτρους εξέλιξης και την συμπεριφορά των μαθητών/μαθητριών μέσω της CONJIONT ANALYSIS.

Ο κ. Χατζηπαντελής Θεόδωρος είναι Καθηγητής Εφαρμοσμένης Στατιστικής στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του Α.Π.Θ & Μέλος Σ.Ε.Π του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου στο Πρόγραμμα Σπουδών Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών, ΘΕ (ΔΕΟ13).

Η διάλεξη θα προβληθεί ζωντανά από το κανάλι του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου στο Youtube στο σύνδεσμο https://youtu.be/v6J3WrnVXNI

Πηγή: eap.gr