DeskNET Φοιτητικό Φροντιστήριο

DeskNet

Βιογραφικό – Τι είναι

Το βιογραφικό σημείωμα είναι ένα έγγραφο που δημιουργεί ένας υποψήφιος για εργασία, με σκοπό να περιγράψει αναλυτικά τα προσόντα του για μια θέση εργασίας. Ένα βιογραφικό σημείωμα συνοδεύεται συνήθως από μια προσαρμοσμένη συνοδευτική επιστολή στην οποία εκφράζει το ενδιαφέρον του για μια συγκεκριμένη θέση εργασίας και εφιστά την προσοχή στις πιο σχετικές λεπτομέρειες του βιογραφικού σημειώματος.
Ένα βιογραφικό απαιτείται σχεδόν πάντα και είναι το πρώτο βήμα που κάνουν οι υπεύθυνοι προσλήψεων των επιχειρήσεων για να εντοπίσουν τους υποψηφίους που θα μπορούσαν να κληθούν σε συνέντευξη για μια θέση.
Στόχος του είναι να τραβήξει την προσοχή του παραλήπτη, να δημιουργήσει μια θετική εικόνα και να συμβάλλει στην απόφαση του υπεύθυνου προσλήψεων να τον καλέσει σε συνέντευξη επιλογής.

Βιογραφικό – Περιεχόμενα

Το βιογραφικό σημείωμα περιλαμβάνει συγκεκριμένες πληροφορίες, που κατανέμονται σ΄ ενότητες και συγκεκριμένα:

 • Ατομικά στοιχεία
 • Στοιχεία επικοινωνίας (ταχυδρομική διεύθυνση, αριθμοί τηλεφώνου, e-mail)
 • Σπουδές Η σειρά παρουσίασης μπορεί να είναι αντίστροφη χρονικά ή κατά σημαντικότητα τίτλου
 • Επαγγελματική εμπειρία
 • Επιμόρφωση (σεμινάρια, ενημέρωση, εκπαίδευση, συνέδρια, ημερίδες, παρουσιάσεις κ.λ.π.)
 • Γενικές πληροφορίες
 • Ερασιτεχνικές ασχολίες και κοινωνική δραστηριότητα

Βιογραφικό – Τι να προσέξετε

 • Να είναι ευανάγνωστο, καθαρό, και ενδιαφέρον
 • Να είναι σύντομο (να μη ξεπερνάει τις 2 σελίδες)
 • Να είναι πλήρες και περιεκτικό
 • Προσοχή στην ορθογραφία και την σύνταξη του κειμένου καθώς και περιθώρια στις σελίδες, σταθερά διαστήματα, στοίχιση σειρών, ευθυγραμμισμένα τα ισότιμα κείμενα, ενιαία εμφάνιση και ταξινόμηση στοιχείων
 • Χρησιμοποιείστε συνοπτικές και άμεσες προτάσεις για την περιγραφή της εκπαιδευτικής και επαγγελματικής σας εμπειρίας. Δεν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιείτε πλήρεις προτάσεις.
  Χρησιμοποιείστε πολλά κενά διαστήματα και μεγάλες εσοχές, που θα διευκολύνουν τον αναγνώστη.
  Το όνομα σας πρέπει να ξεχωρίζει με έντονα γράμματα, να είναι υπογραμμισμένο ή γραμμένο με κεφαλαία γράμματα.
  Αν ήσαστε ενεργοί σε δραστηριότητες του πανεπιστημίου , αναφέρετε ονόματα συλλόγων και τίτλους, γιατί αποτελούν χρήσιμες ενδείξεις ορισμένων προσωπικών χαρακτηριστικών.
  Η επαγγελματική εμπειρία σας να συνάδει με την ηλικία σας και να αποφεύγονται οι υπερβολές.
  Δώστε περισσότερο χώρο στις πρόσφατες παρά στις προηγούμενες εργασίες σας, αφού οι εργοδότες ενδιαφέρονται περισσότερο γι΄ αυτές.
  Αν είστε άνδρας, είναι απαραίτητη η αναφορά σας στην ολοκλήρωση των στρατιωτικών υποχρεώσεων σας.
  Αν είστε νεαρής ηλικίας, χωρίς προϋπηρεσία και εμπειρία γύρω από το χώρο στον οποίο επιθυμείτε να εργαστείτε, αναφέρετε και τους στόχους καριέρας που θέσατε για τον εαυτό σας.

Υπηρεσίες σύνταξης βιογραφικού

Ακόμα και εάν δεν έχετε προϋπηρεσία το εξειδικευμένο προσωπικό της DeskNET εγγυάται τη δημιουργία ενός βιογραφικού που θα σας βοηθήσει να διεκδικήσετε μια θέση στην αγορά εργασίας.

Πολλές φορές ένα μέτριο βιογραφικό με κακό στήσιμο μπορεί να προκαλέσει αρνητική εντύπωση στον υπεύθυνο μιας εταιρίας ο οποίος ασχολείται με τις προσλήψεις. Μην αφήσετε το βιογραφικό σας να είναι ο αδύναμος κρίκος στην προσπάθεια σας.

Σκοπός της εταιρίας είναι η προσφορά υψηλής ποιότητας υπηρεσιών, δίνοντας έμφαση στο τρίπτυχο: Αξιοπιστία, Χαμηλό κόστος, Υψηλή Ποιότητα.

Ενημερωθείτε δωρεάν για το κόστος της εργασίας σας συμπληρώνοντας τη φόρμα κοστολόγησης