ΕΠΟ, ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΕΑΠ

ΕΠΟ 43-

(ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΛΥΣΕΙΣ ΑΝΑΝΕΩΝΟΝΤΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ)

Πολιτικές θεωρίες εχθρικές προς τον φεμινισμό

            Μια από τις πολιτικές θεωρίες που κράτησε εχθρική στάση απέναντι στον φεμινισμό είναι ο συντηρητισμός. Στην εξέλιξη της παραγωγής προκύπτει η ανάγκη για νέες διεκδικήσεις από τις γυναίκες, η οποία βρήκε αντίθετους συντηρητικούς ανθρώπους, άντρες και γυναίκες, οι οποίοι δεν ήθελαν κάτι νέο, το οποίο θα διασάλευε τις αρχές και την ηθική της κοινωνίας. Ο συντηρητισμός είναι υπέρμαχος της προάσπισης των ήδη δεδομένων αρχών της κοινωνάις και θεωρεί ότι το κοινωνικό κατεστημένο δεν χρειάζεται ριζικές αλλαγές. Λειτουργεί ως στάση ζωής και είναι παρόμοιος με τον πουριτανισμό. Ένας από τους βασικούς εκφραστές του αποτέλεσε ο Έντμουντ Μπερκ ο οποίος έζησε κατά τον 18ο αιώνα και υποστήριζε τις σταδιακές και ομαλές αλλαγές. Από την περίοδο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και μετά οι συντηρητικοί στην Ευρώπη αντιτάχθηκαν στον φιλελευθερισμό και αργότερα στον σοσιαλισμό. Σήμερα κατά τον 20ο αιώνα οι συντηρητικοί αποδέχονται την φιλελεύθερη δημοκρατία αλλά συνεχίζουν να υπερασπίζονται παρωχημένες αντιλήψεις, μια εκ των οποίων αφορά τη θέση της γυναίκας στην κοινωνία. Αποδέχονται το δικαίωμά της στη μόρφωση και στην εργασία αλλά θεωρούν ότι τα προνόμια τα δικά της και των ανδρών θα πρέπει να είναι διαφορετικά (Heywood, 2007).

            Μια ακόμη εχθρική πολιτική θεωρία προς τον φεμινισμό είναι ο φασισμός, ο οποίος εμφανίστηκε κατά τον 20ο αιώνα και κυρίως εκφράστηκε με τη ναζιστική ιδεολογία. Ο φασισμός είναι μια αυταρχική εθνικιστική πολιτική ιδεολογία, η οποία έθεσε ως βάση όλων το έθνος, το οποίο ορίζεται από τις βιολογικές, πολιτισμικές και ιστορικές συνθήκες. Σύμφωνα με τον φασισμό υπάρχουν ουσιαστικές διαφορές ανάμεσα στα έθνη, στις φυλές, στην κοινωνική τάξη καθώς και στα βιολογικά φύλα. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι ο φασισμός αποτελεί μια εχθρική πολιτική θεωρία ενάντια στον φεμινισμό, καθώς πρέσβευε ότι οι γυναίκες δεν είναι ίσες με τους άντρες και σε καμία περίπτωση δεν έχουν τα ίδια δικαιώματα. Ο φασισμός από τη φύση του είναι ενάντιος στην γυναικεία φύση, καθώς θεωρεί ότι οι γυναίκες είναι υποδεέστερες, δεν έχουν λόγο ύπαρξης στην εργασία και καθήκον τους είναι το νοικοκυριό και το μεγάλωμα των παιδιών (Heywood, 2007).

            Τέλος, ο θρησκευτικός συντηρητισμός αποτελεί και αυτός με τη σειρά του μια εχθρική πολιτική θεωρία ενάντια στον φεμινισμό, καθώς υποστηρίζει ότι υπάρχουν βιολογικές διαφορές ανάμεσα στη γυναίκα και στον άνδρα, οι οποίες διαδραματίζουν τον κυρίαρχο ρόλο για τη στάση και τη θέση τους στην κοινωνία. Ο θρησκευτικός συντηρητισμός εμφανίζεται κυρίως στην μουσουλμανική θρησκεία, η οποία υποστηρίζει ότι οι γυναίκες δεν έχουν δικαίωμα ούτε στην εργασία, ούτε στη εκπαίδευση, ούτε στην κοινωνία συνολικότερα. Φαινόμενα θρησκευτικού φανατισμού έχουμε μέχρι και σήμερα σε χώρες, οι οποίες είναι ισλαμικές και παρατηρούμε τις άθλιες συνθήκες ζωής των γυναικών σε αυτές τις χώρες. Ο θρησκευτικός φανατισμός θα λέγαμε ότι είναι αναμφίβολα η πιο εχθρική πολιτική θεωρία ενάντια στον φεμινισμό, καθώς θεωρεί ότι είναι χυδαίος και ότι η θέση της γυναίκας είναι δίπλα στον άντρα της, τον οποίο οφείλει να ακολουθεί πιστά (Kymlicka, 2005). 

H ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΣΤΙΖΕΙ 40Ε

 

ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2014

Καλησπέρα σας αγαπητοί φοιτητές του Ανοιχτού Πανεπιστημίου  Ελλάδος. Παρακάτω σας σημειώνουμε τις εκπληκτικές προσφορές του φροντιστηρίου της DeskNET σχετικά με την πλήρη προετοιμασία σας για την εξεταστική περίοδο που πλησιάζει:

 

1) ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΕΣΩ SKYPE (18Ε/ΩΡΑ)

 • 1 Ενότητα: 180Ε για 10 ώρες πλήρους προετοιμασίας για την εξεταστική,
 • 2 Ενότητες: 330Ε Συνολικό κόστος για 20 ώρες πλήρους προετοιμασίας

3) ΣΤΙΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΤΟΥ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟΥ (20Ε/ΩΡΑ)

 • 1 Ενότητα: 200Ε για 10 ώρες πλήρους προετοιμασίας για την εξεταστική,
 • 2 Ενότητες: 370Ε Συνολικό κόστος για 20 ώρες πλήρους προετοιμασίας

Τα μαθήματα σε κάθε θεματική ενότητα περιλαμβάνουν 10ωρη εντατική προετοιμασία :

 • Στην ύλη του μαθήματος
 • Στη σημείωση των κυριότερων ενοτήτων, που πιθανόν να αποτελέσουν θέματα των τελικών εξετάσεων
 • Επίλυση βασικών ασκήσεων προηγούμενων εξεταστικών περιόδων

Ισχύουν ειδικές για γκρουπ φοιτητών

Για οποιαδήποτε απορία σχετικά με το συνολικό πακέτο υποστηρικτικών μαθημάτων μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας

Με εκτίμηση η διεύθυνση του φροντιστηρίου της DeskNET

 

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΕΠΟ - ΕΛΠ

ΚΑΙ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

ΑΠΟ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΜΕ MSc ή Phd στα ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΠΕΔΙΑ

Για οποιοδήποτε πληροφορία θελήσετε σχετική με ΜΑΘΗΜΑΤΑ-ΕΡΓΑΣΙΕΣ, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας μέσω τηλεφώνου στο 2310-520 939, μέσω e mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  επισκεφτείτε μας στα γραφεία μας:Εγνατίας 77Τ.Κ. 54635, Θεσσαλονίκη

ΕΑΠ ΔΕΟ (τα θέματα ανανεώνονται καθημερινά)

ΜΕ ΜΟΛΙΣ 35Ε ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΛΑΒΕΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΥΠΗ ΕΠΙΛΥΣΗ ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ ΤΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ

 

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Πρόγραμμα Σπουδών: ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ

Θεματική Ενότητα: ΤΡΑ-61

Ακαδημαϊκό Έτος: 2013-2014

Δεύτερη Γραπτή Εργασία - ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Γ1) Χρησιμοποιώντας τη μέθοδο της διακύμανσης-συνδιακύμανσης υπολογίσαμε παρακάτω της αξία σε κίνδυνο για κάθε μετοχή. Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι υπολογίσαμε στο excel την τυπική απόκλιση των αποδόσεων κάθε μετοχής. Επίσης, βρήκαμε το συνολικό ποσό επένδυσης σε κάθε μετοχή. Αναλυτικά, οι πράξεις βρίσκονται στο Excel.

 

Τα αρχικό ποσό επένδυσης για κάθε μετοχή είναι και η αξία σε κίνδυνο ανά μετοχή είναι:

Για τον υπολογισμό της αξίας σε κίνδυνο χρησιμοποιήσαμε τον τύπο: VaR = 95%*σ*αξία επένδυσης

Μετοχή

Ποσό σε €

Ποσοστό στο χαρτοφυλάκιο

Αξία σε Κίνδυνο

Εθνική Τράπεζα

1.000.080,4

0,125

41.429,89

ΟΤΕ

999.980,8

0,125

42.284,23

Alpha Bank

999.947,6

0,125

37.777,02

ΒΙΟΧΑΛΚΟ

1.000.012

0,125

55.725,43

999.961,6

0,125

32.283,88

ΔΕΗ

999.940,8

0,125

28.680,94

ΕΛΠΕ

1.000.012,8

0,125

35.529,37

Ιντρακόμ

1.000.025,4

0,125

46.862,83

Σύνολο

7.999.961,4

Ν/Α

Ν/Α

 

Οπότε παραπάνω παρουσιάζονται τα μέγιστα ποσά που μπορούμε να χάσουμε μέσα σε μία μέρα με πιθανότητα 95% για κάθε μετοχή. {jcomments on}

ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΕΑΠ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ, DeskNET - ΜΑΘΗΜΑΤΑ

ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΕΑΠ

ΤΡΑ 50, ΤΡΑ 51, ΤΡΑ 60, ΤΡΑ 61

 

H ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΣΤΙΖΕΙ 25e

ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ 110Ε

 

1.     ΘΕΜΑ 1o B ΤΡΑ 60 (ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΝΑΝΕΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ)

Θέμα Α.

Προκειμένου να επιλέξουμε από τον πληθυσμό που μελετάμε, το δείγμα που θα εξετάσουμε, πρέπει καταρχήν να ορίσουμε τον πληθυσμό αυτόν ως ένα σύνολο επιμέρους μονάδων οι οποίες ονομάζονται δειγματοληπτικές μονάδες (samplingunits). Το σύνολο αυτών των δειγματοληπτικών μονάδων αποτελεί το πλαίσιο δειγματοληψίας ή δειγματοληπτικό πλαίσιο (Β. Αγγελής, Κ. Δημάκη, 2008).

Ο πληθυσμός στην παρούσα έρευνα, είναι το σύνολο των πελατών της εν λόγω εταιρίας, ενώ οι δειγματοληπτικές μονάδες του εν λόγω πληθυσμού είναι οι πελάτες της εταιρίας (φυσικά πρόσωπα).

Μετά τον προσδιορισμό του πλαισίου δειγματοληψίας, θα πρέπει να γίνει η λήψη του δείγματος. Το δείγμα μας θα πρέπει να είναι αντιπροσωπευτικό του πληθυσμού και η αντιπροσωπευτικότητά του προσδιορίζεται από δύο παράγοντες (Β. Αγγελής, Κ. Δημάκη, 2008):

 1. Το μέγεθός του και
 2. Τον τρόπο επιλογής των μονάδων του
 3. Με παρατήρηση και με
 4. Στατιστική έρευνα

Αν ο βαθμός ανομοιογένειας των τιμών του χαρακτηριστικού που μελετάμε, μεταξύ των μονάδων του πληθυσμού είναι μεγάλος, τόσο μεγαλύτερο πρέπει να είναι το μέγεθος του δείγματος. Για παράδειγμα αν υπάρχει μεγάλη ανομοιογένεια στις τιμές που παίρνει η τεχνική υποστήριξη που παρέχεται στη διάρκεια της εγγύησης προϊόντος, από τους πελάτες, τότε το δείγμα μας θα πρέπει να είναι μεγάλο, ενώ σε αντίθετη περίπτωση θα πρέπει να είναι μικρό.

Ο τρόπος επιλογής των μονάδων του δείγματος καθορίζεται από το δειγματοληπτικό σχέδιο που θα χρησιμοποιηθεί. Βασικός στόχος του δειγματοληπτικού σχεδίου είναι να ελαχιστοποιήσει το δειγματοληπτικό σφάλμα και να μεγιστοποιήσει την ακρίβεια των εκτιμήσεων, στα πλαίσια των πόρων που διατίθενται για το σκοπό αυτό (Β. Αγγελής, Κ. Δημάκη, 2008).

Υπάρχουν διάφοροι μέθοδοι επιλογής δείγματος, όπως αυτές που βασίζονται στην διαισθητική βάση και αυτές που βασίζονται σε κάποιο μηχανισμό πιθανότητας. Στην παρούσα έρευνα θα βασιστούμε στην δειγματοληψία κατά πιθανότητα γιατί επιδιώκουμε να εξασφαλίσουμε το στοιχείο της τυχαιότητας κατά την επιλογή των μονάδων και την ύπαρξη μέτρου σύγκρισης της αντιπροσωπευτικότητας, καταλληλότητας και ακρίβειας των εκτιμητριών.  Η πιο αποτελεσματική μέθοδος επιλογής δείγματος κατά πιθανότητα είναι η τυχαία δειγματοληψία, δηλαδή ο τρόπος επιλογής δείγματος που δεν επιτρέπει στην ανθρώπινη κρίση ή σε άλλους συστηματικούς παράγοντες να καθορίζει ποιες μονάδες του πληθυσμού θα συμπεριληφθούν στο δείγμα (Β. Αγγελής, Κ. Δημάκη, 2008).

Υπάρχουν πολλές παραλλαγές της τυχαίας δειγματοληψίας, όπως η απλή τυχαία δειγματοληψία, η στρωματοποιημένη δειγματοληψία, η δειγματοληψία κατά ομάδες ή συστάδες και η συστηματική δειγματοληψία. Στην παρούσα έρευνα θα χρησιμοποιήσουμε την απλή τυχαία δειγματοληψία, όπου τα ισοπληθή δείγματα, που να είναι δυνατό να σχηματιστούν από τον πληθυσμό που μελετάμε (πελάτης της εταιρίας) έχουν την ίδια πιθανότητα επιλογής (Β. Αγγελής, Κ. Δημάκη, 2008).

Μετά την επιλογή του δείγματος, ακολουθεί η λήψη πληροφοριών από τα στοιχεία του δείγματος, η οποία μπορεί να γίνει με δύο τρόπους:

Στην έρευνά μας θα χρησιμοποιήσουμε την στατιστική έρευνα που είναι και η συνηθέστερα χρησιμοποιούμενη, σε εφαρμογές που αφορούν την Διοίκηση των Επιχειρήσεων. Η συλλογή των στοιχείων από τα μέλη του δείγματος μπορεί να γίνει (Β. Αγγελής, Κ. Δημάκη, 2008):

 • Ταχυδρομικά
 • Τηλεφωνικά
 • Με προσωπική συνέντευξη
 • Με συνδυασμό των παραπάνω
 • Με αυτόματη καταγραφή στοιχείων

Βασικό εργαλείο στην στατιστική έρευνα είναι το ερωτηματολόγιο, ο καλός σχεδιασμός του οποίου αποτελεί τη σωστή βάση για την επιτυχία της. Με τη βοήθεια του ερωτηματολογίου θα συλλέξουμε όλες εκείνες τις πληροφορίες που επιθυμούμε προκειμένου να εξάγουμε τα συμπεράσματά μας για το επίπεδο τεχνικής υποστήριξης που παρέχει η εν λόγω εταιρία κατά τη διάρκεια της παρεχόμενης εγγύησης στους πελάτες της. Κάθε μία από τις ανωτέρω μεθόδους στατιστικής έρευνας εμφανίζει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Στην παρούσα έρευνα θα επιλέξουμε την προσωπική συνέντευξη, η οποία μπορεί να έχει μεγαλύτερο κόστος αλλά έχει μεγαλύτερο βαθμό ανταπόκρισης από τις άλλες μεθόδους (Β. Αγγελής, Κ. Δημάκη, 2008).

Η παρουσίαση των δεδομένων με τη μορφή στατιστικών πινάκων ή διαγραμμάτων αποτελεί το επόμενο στάδιο, ενώ η σύνοψη των πληροφοριών μέσω αριθμητικών μέτρων όπως π.χ. μέσοι όροι, μέτρα διασποράς, κ.λ.π. ολοκληρώνει τον πρώτο κύκλο μελέτης που χρησιμοποιεί τεχνικές οι οποίες εντάσσονται στην λεγόμενη Περιγραφική Στατιστική. Επειδή, στην παρούσα έρευνα ο στόχος μας είναι η λήψη μιας απόφασης, σχετικά με τις παρεχόμενες υπηρεσίες τεχνικής υποστήριξης στους πελάτες της εταιρίας κατά τη διάρκεια της τριετούς εγγύησης, με βάση τη συνοπτική παρουσίαση και την αριθμητική σύνοψη των δεδομένων, οι μέθοδοι της Περιγραφικής Στατιστικής είναι επαρκείς. 

    

H ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΣΤΙΖΕΙ 25Ε

ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ 110Ε

 

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΡΑ

ΚΑΙ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

ΑΠΟ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΜΕ MSc ή Phd στα ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΠΕΔΙΑ

Για οποιοδήποτε πληροφορία θελήσετε σχετική με ΜΑΘΗΜΑΤΑ-ΕΡΓΑΣΙΕΣ, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας μέσω τηλεφώνου στο 2310-520 939, μέσω e mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. επισκεφτείτε μας στα γραφεία μας: Ίωνος Δραγούμη 43, Τ.Κ. 54630, Θεσσαλονίκη

Υποκατηγορίες

Βρίσκεστε εδώ: Home Arrow ΤΡΑ Arrow Προτυπες

πτυχιακες εργασιες ετοιμες, πτυχιακή εργασία, πτυχιακες εργασιες λογιστικης, διπλωματικές εργασίες, πτυχιακες εργασιες τει, φοιτητικές εργασίες, διπλωματική εργασία, πτυχιακες & μεταπτυχιακές εργασιες νοσηλευτικης, ετοιμες πτυχιακες εργασιες, πτυχιακες εργασιες θεσσαλονικη, πτυχιακεσ εργασιεσ, πτυχιακες εργασιες download,