ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΕΑΠ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ, DeskNET - ΜΑΘΗΜΑΤΑ

ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΕΑΠ

ΤΡΑ 50, ΤΡΑ 51, ΤΡΑ 60, ΤΡΑ 61

 

H ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΣΤΙΖΕΙ 25e

ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ 110Ε

 

1.     ΘΕΜΑ 1o B ΤΡΑ 60 (ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΝΑΝΕΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ)

Θέμα Α.

Προκειμένου να επιλέξουμε από τον πληθυσμό που μελετάμε, το δείγμα που θα εξετάσουμε, πρέπει καταρχήν να ορίσουμε τον πληθυσμό αυτόν ως ένα σύνολο επιμέρους μονάδων οι οποίες ονομάζονται δειγματοληπτικές μονάδες (samplingunits). Το σύνολο αυτών των δειγματοληπτικών μονάδων αποτελεί το πλαίσιο δειγματοληψίας ή δειγματοληπτικό πλαίσιο (Β. Αγγελής, Κ. Δημάκη, 2008).

Ο πληθυσμός στην παρούσα έρευνα, είναι το σύνολο των πελατών της εν λόγω εταιρίας, ενώ οι δειγματοληπτικές μονάδες του εν λόγω πληθυσμού είναι οι πελάτες της εταιρίας (φυσικά πρόσωπα).

Μετά τον προσδιορισμό του πλαισίου δειγματοληψίας, θα πρέπει να γίνει η λήψη του δείγματος. Το δείγμα μας θα πρέπει να είναι αντιπροσωπευτικό του πληθυσμού και η αντιπροσωπευτικότητά του προσδιορίζεται από δύο παράγοντες (Β. Αγγελής, Κ. Δημάκη, 2008):

  1. Το μέγεθός του και
  2. Τον τρόπο επιλογής των μονάδων του
  3. Με παρατήρηση και με
  4. Στατιστική έρευνα

Αν ο βαθμός ανομοιογένειας των τιμών του χαρακτηριστικού που μελετάμε, μεταξύ των μονάδων του πληθυσμού είναι μεγάλος, τόσο μεγαλύτερο πρέπει να είναι το μέγεθος του δείγματος. Για παράδειγμα αν υπάρχει μεγάλη ανομοιογένεια στις τιμές που παίρνει η τεχνική υποστήριξη που παρέχεται στη διάρκεια της εγγύησης προϊόντος, από τους πελάτες, τότε το δείγμα μας θα πρέπει να είναι μεγάλο, ενώ σε αντίθετη περίπτωση θα πρέπει να είναι μικρό.

Ο τρόπος επιλογής των μονάδων του δείγματος καθορίζεται από το δειγματοληπτικό σχέδιο που θα χρησιμοποιηθεί. Βασικός στόχος του δειγματοληπτικού σχεδίου είναι να ελαχιστοποιήσει το δειγματοληπτικό σφάλμα και να μεγιστοποιήσει την ακρίβεια των εκτιμήσεων, στα πλαίσια των πόρων που διατίθενται για το σκοπό αυτό (Β. Αγγελής, Κ. Δημάκη, 2008).

Υπάρχουν διάφοροι μέθοδοι επιλογής δείγματος, όπως αυτές που βασίζονται στην διαισθητική βάση και αυτές που βασίζονται σε κάποιο μηχανισμό πιθανότητας. Στην παρούσα έρευνα θα βασιστούμε στην δειγματοληψία κατά πιθανότητα γιατί επιδιώκουμε να εξασφαλίσουμε το στοιχείο της τυχαιότητας κατά την επιλογή των μονάδων και την ύπαρξη μέτρου σύγκρισης της αντιπροσωπευτικότητας, καταλληλότητας και ακρίβειας των εκτιμητριών.  Η πιο αποτελεσματική μέθοδος επιλογής δείγματος κατά πιθανότητα είναι η τυχαία δειγματοληψία, δηλαδή ο τρόπος επιλογής δείγματος που δεν επιτρέπει στην ανθρώπινη κρίση ή σε άλλους συστηματικούς παράγοντες να καθορίζει ποιες μονάδες του πληθυσμού θα συμπεριληφθούν στο δείγμα (Β. Αγγελής, Κ. Δημάκη, 2008).

Υπάρχουν πολλές παραλλαγές της τυχαίας δειγματοληψίας, όπως η απλή τυχαία δειγματοληψία, η στρωματοποιημένη δειγματοληψία, η δειγματοληψία κατά ομάδες ή συστάδες και η συστηματική δειγματοληψία. Στην παρούσα έρευνα θα χρησιμοποιήσουμε την απλή τυχαία δειγματοληψία, όπου τα ισοπληθή δείγματα, που να είναι δυνατό να σχηματιστούν από τον πληθυσμό που μελετάμε (πελάτης της εταιρίας) έχουν την ίδια πιθανότητα επιλογής (Β. Αγγελής, Κ. Δημάκη, 2008).

Μετά την επιλογή του δείγματος, ακολουθεί η λήψη πληροφοριών από τα στοιχεία του δείγματος, η οποία μπορεί να γίνει με δύο τρόπους:

Στην έρευνά μας θα χρησιμοποιήσουμε την στατιστική έρευνα που είναι και η συνηθέστερα χρησιμοποιούμενη, σε εφαρμογές που αφορούν την Διοίκηση των Επιχειρήσεων. Η συλλογή των στοιχείων από τα μέλη του δείγματος μπορεί να γίνει (Β. Αγγελής, Κ. Δημάκη, 2008):

  • Ταχυδρομικά
  • Τηλεφωνικά
  • Με προσωπική συνέντευξη
  • Με συνδυασμό των παραπάνω
  • Με αυτόματη καταγραφή στοιχείων

Βασικό εργαλείο στην στατιστική έρευνα είναι το ερωτηματολόγιο, ο καλός σχεδιασμός του οποίου αποτελεί τη σωστή βάση για την επιτυχία της. Με τη βοήθεια του ερωτηματολογίου θα συλλέξουμε όλες εκείνες τις πληροφορίες που επιθυμούμε προκειμένου να εξάγουμε τα συμπεράσματά μας για το επίπεδο τεχνικής υποστήριξης που παρέχει η εν λόγω εταιρία κατά τη διάρκεια της παρεχόμενης εγγύησης στους πελάτες της. Κάθε μία από τις ανωτέρω μεθόδους στατιστικής έρευνας εμφανίζει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Στην παρούσα έρευνα θα επιλέξουμε την προσωπική συνέντευξη, η οποία μπορεί να έχει μεγαλύτερο κόστος αλλά έχει μεγαλύτερο βαθμό ανταπόκρισης από τις άλλες μεθόδους (Β. Αγγελής, Κ. Δημάκη, 2008).

Η παρουσίαση των δεδομένων με τη μορφή στατιστικών πινάκων ή διαγραμμάτων αποτελεί το επόμενο στάδιο, ενώ η σύνοψη των πληροφοριών μέσω αριθμητικών μέτρων όπως π.χ. μέσοι όροι, μέτρα διασποράς, κ.λ.π. ολοκληρώνει τον πρώτο κύκλο μελέτης που χρησιμοποιεί τεχνικές οι οποίες εντάσσονται στην λεγόμενη Περιγραφική Στατιστική. Επειδή, στην παρούσα έρευνα ο στόχος μας είναι η λήψη μιας απόφασης, σχετικά με τις παρεχόμενες υπηρεσίες τεχνικής υποστήριξης στους πελάτες της εταιρίας κατά τη διάρκεια της τριετούς εγγύησης, με βάση τη συνοπτική παρουσίαση και την αριθμητική σύνοψη των δεδομένων, οι μέθοδοι της Περιγραφικής Στατιστικής είναι επαρκείς. 

    

H ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΣΤΙΖΕΙ 25Ε

ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ 110Ε

 

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΡΑ

ΚΑΙ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

ΑΠΟ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΜΕ MSc ή Phd στα ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΠΕΔΙΑ

Για οποιοδήποτε πληροφορία θελήσετε σχετική με ΜΑΘΗΜΑΤΑ-ΕΡΓΑΣΙΕΣ, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας μέσω τηλεφώνου στο 2310-520 939, μέσω e mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. επισκεφτείτε μας στα γραφεία μας: Ίωνος Δραγούμη 43, Τ.Κ. 54630, Θεσσαλονίκη

Βρίσκεστε εδώ: Home Arrow ΤΡΑ

πτυχιακες εργασιες ετοιμες, πτυχιακή εργασία, πτυχιακες εργασιες λογιστικης, διπλωματικές εργασίες, πτυχιακες εργασιες τει, φοιτητικές εργασίες, διπλωματική εργασία, πτυχιακες & μεταπτυχιακές εργασιες νοσηλευτικης, ετοιμες πτυχιακες εργασιες, πτυχιακες εργασιες θεσσαλονικη, πτυχιακεσ εργασιεσ, πτυχιακες εργασιες download,