ΕΠΟ, ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΕΑΠ

ΕΠΟ 43-

(ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΛΥΣΕΙΣ ΑΝΑΝΕΩΝΟΝΤΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ)

Πολιτικές θεωρίες εχθρικές προς τον φεμινισμό

            Μια από τις πολιτικές θεωρίες που κράτησε εχθρική στάση απέναντι στον φεμινισμό είναι ο συντηρητισμός. Στην εξέλιξη της παραγωγής προκύπτει η ανάγκη για νέες διεκδικήσεις από τις γυναίκες, η οποία βρήκε αντίθετους συντηρητικούς ανθρώπους, άντρες και γυναίκες, οι οποίοι δεν ήθελαν κάτι νέο, το οποίο θα διασάλευε τις αρχές και την ηθική της κοινωνίας. Ο συντηρητισμός είναι υπέρμαχος της προάσπισης των ήδη δεδομένων αρχών της κοινωνάις και θεωρεί ότι το κοινωνικό κατεστημένο δεν χρειάζεται ριζικές αλλαγές. Λειτουργεί ως στάση ζωής και είναι παρόμοιος με τον πουριτανισμό. Ένας από τους βασικούς εκφραστές του αποτέλεσε ο Έντμουντ Μπερκ ο οποίος έζησε κατά τον 18ο αιώνα και υποστήριζε τις σταδιακές και ομαλές αλλαγές. Από την περίοδο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και μετά οι συντηρητικοί στην Ευρώπη αντιτάχθηκαν στον φιλελευθερισμό και αργότερα στον σοσιαλισμό. Σήμερα κατά τον 20ο αιώνα οι συντηρητικοί αποδέχονται την φιλελεύθερη δημοκρατία αλλά συνεχίζουν να υπερασπίζονται παρωχημένες αντιλήψεις, μια εκ των οποίων αφορά τη θέση της γυναίκας στην κοινωνία. Αποδέχονται το δικαίωμά της στη μόρφωση και στην εργασία αλλά θεωρούν ότι τα προνόμια τα δικά της και των ανδρών θα πρέπει να είναι διαφορετικά (Heywood, 2007).

            Μια ακόμη εχθρική πολιτική θεωρία προς τον φεμινισμό είναι ο φασισμός, ο οποίος εμφανίστηκε κατά τον 20ο αιώνα και κυρίως εκφράστηκε με τη ναζιστική ιδεολογία. Ο φασισμός είναι μια αυταρχική εθνικιστική πολιτική ιδεολογία, η οποία έθεσε ως βάση όλων το έθνος, το οποίο ορίζεται από τις βιολογικές, πολιτισμικές και ιστορικές συνθήκες. Σύμφωνα με τον φασισμό υπάρχουν ουσιαστικές διαφορές ανάμεσα στα έθνη, στις φυλές, στην κοινωνική τάξη καθώς και στα βιολογικά φύλα. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι ο φασισμός αποτελεί μια εχθρική πολιτική θεωρία ενάντια στον φεμινισμό, καθώς πρέσβευε ότι οι γυναίκες δεν είναι ίσες με τους άντρες και σε καμία περίπτωση δεν έχουν τα ίδια δικαιώματα. Ο φασισμός από τη φύση του είναι ενάντιος στην γυναικεία φύση, καθώς θεωρεί ότι οι γυναίκες είναι υποδεέστερες, δεν έχουν λόγο ύπαρξης στην εργασία και καθήκον τους είναι το νοικοκυριό και το μεγάλωμα των παιδιών (Heywood, 2007).

            Τέλος, ο θρησκευτικός συντηρητισμός αποτελεί και αυτός με τη σειρά του μια εχθρική πολιτική θεωρία ενάντια στον φεμινισμό, καθώς υποστηρίζει ότι υπάρχουν βιολογικές διαφορές ανάμεσα στη γυναίκα και στον άνδρα, οι οποίες διαδραματίζουν τον κυρίαρχο ρόλο για τη στάση και τη θέση τους στην κοινωνία. Ο θρησκευτικός συντηρητισμός εμφανίζεται κυρίως στην μουσουλμανική θρησκεία, η οποία υποστηρίζει ότι οι γυναίκες δεν έχουν δικαίωμα ούτε στην εργασία, ούτε στη εκπαίδευση, ούτε στην κοινωνία συνολικότερα. Φαινόμενα θρησκευτικού φανατισμού έχουμε μέχρι και σήμερα σε χώρες, οι οποίες είναι ισλαμικές και παρατηρούμε τις άθλιες συνθήκες ζωής των γυναικών σε αυτές τις χώρες. Ο θρησκευτικός φανατισμός θα λέγαμε ότι είναι αναμφίβολα η πιο εχθρική πολιτική θεωρία ενάντια στον φεμινισμό, καθώς θεωρεί ότι είναι χυδαίος και ότι η θέση της γυναίκας είναι δίπλα στον άντρα της, τον οποίο οφείλει να ακολουθεί πιστά (Kymlicka, 2005). 

H ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΣΤΙΖΕΙ 40Ε

 

ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2014

Καλησπέρα σας αγαπητοί φοιτητές του Ανοιχτού Πανεπιστημίου  Ελλάδος. Παρακάτω σας σημειώνουμε τις εκπληκτικές προσφορές του φροντιστηρίου της DeskNET σχετικά με την πλήρη προετοιμασία σας για την εξεταστική περίοδο που πλησιάζει:

 

1) ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΕΣΩ SKYPE (18Ε/ΩΡΑ)

  • 1 Ενότητα: 180Ε για 10 ώρες πλήρους προετοιμασίας για την εξεταστική,
  • 2 Ενότητες: 330Ε Συνολικό κόστος για 20 ώρες πλήρους προετοιμασίας

3) ΣΤΙΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΤΟΥ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟΥ (20Ε/ΩΡΑ)

  • 1 Ενότητα: 200Ε για 10 ώρες πλήρους προετοιμασίας για την εξεταστική,
  • 2 Ενότητες: 370Ε Συνολικό κόστος για 20 ώρες πλήρους προετοιμασίας

Τα μαθήματα σε κάθε θεματική ενότητα περιλαμβάνουν 10ωρη εντατική προετοιμασία :

  • Στην ύλη του μαθήματος
  • Στη σημείωση των κυριότερων ενοτήτων, που πιθανόν να αποτελέσουν θέματα των τελικών εξετάσεων
  • Επίλυση βασικών ασκήσεων προηγούμενων εξεταστικών περιόδων

Ισχύουν ειδικές για γκρουπ φοιτητών

Για οποιαδήποτε απορία σχετικά με το συνολικό πακέτο υποστηρικτικών μαθημάτων μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας

Με εκτίμηση η διεύθυνση του φροντιστηρίου της DeskNET

 

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΕΠΟ - ΕΛΠ

ΚΑΙ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

ΑΠΟ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΜΕ MSc ή Phd στα ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΠΕΔΙΑ

Για οποιοδήποτε πληροφορία θελήσετε σχετική με ΜΑΘΗΜΑΤΑ-ΕΡΓΑΣΙΕΣ, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας μέσω τηλεφώνου στο 2310-520 939, μέσω e mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  επισκεφτείτε μας στα γραφεία μας:Εγνατίας 77Τ.Κ. 54635, Θεσσαλονίκη

Βρίσκεστε εδώ: Home Arrow ΕΠΟ

πτυχιακες εργασιες ετοιμες, πτυχιακή εργασία, πτυχιακες εργασιες λογιστικης, διπλωματικές εργασίες, πτυχιακες εργασιες τει, φοιτητικές εργασίες, διπλωματική εργασία, πτυχιακες & μεταπτυχιακές εργασιες νοσηλευτικης, ετοιμες πτυχιακες εργασιες, πτυχιακες εργασιες θεσσαλονικη, πτυχιακεσ εργασιεσ, πτυχιακες εργασιες download,