DeskNET Φοιτητικό Φροντιστήριο

DeskNet

Η χρήση των κινητών έχει γίνει πλέον απαραίτητη για όλους. Μέσα από εφαρμογές μπορούμε να αποκτήσουμε γνώσεις, πληροφορίες, να διασκεδάσουμε και να περάσουμε ευχάριστα το χρόνο μας.

Όσο κι αν κάποιοι θεωρούν πως η υπερβολική χρήση των smartphones μας αποξενώνει, μέσα από το αυτό το άρθρο, θα παρουσιάσουμε δωρεάν εφαρμογές, οι οποίες μπορούν να “λύσουν” τα χέρια των φοιτητών και να τους παρέχουν πολύτιμη βοήθεια.

Ας τις δούμε αναλυτικά:

Evernote

Oι δυνατότητες που προσφέρει η δωρεάν εφαρμογή “Evernote” είναι πραγματικά αμέτρητες. Μπορείτε να δημιουργήσετε και να αποθηκεύσετε σημειώσεις με κείμενο, φωτογραφίες ή ήχο. Έτσι, σας δίνετε η δυνατότητα να κρατήσετε σημειώσεις την ώρα του μαθήματος ή να ηχογραφήσετε σημαντικά σημεία διαλέξεων και να τα αποθηκεύσετε στις σημειώσεις σας. Η εφαρμογή στη συνέχεια θα συγχρονίσει αυτόματα τις σημειώσεις σας με όλες τις συσκευές που χρησιμοποιείτε για να έχετε πρόσβαση σε αυτές όποτε θέλετε. Μπορείτε, επίσης, να μοιραστείτε τις σημειώσεις σας με τους συμφοιτητές σας μέσω Facebook, Twitter, LinkedIn, email ή απλώς αντιγράφοντας το link των σημειώσεων σας και επισυνάπτοντας το όπου εσείς θέλετε. Μπορείτε ακόμη να βγάλετε φωτογραφία και να αποθηκεύσετε κάποιο σημαντικό έγγραφο (π.χ. από τον πίνακα ανακοινώσεων της σχολής σας ή τη σελίδα ενός βιβλίου). Με το Web Clipper που προσφέρει το Evernote θα αποθηκεύετε ολόκληρες ιστοσελίδες, άρθρα, links, σημαντικά emails και pdf’s από το internet για να τα έχετε διαθέσιμα για αργότερα.
Δωρεάν η εφαρμογή εδώ.

Scanner Pro

Κατεβάζοντας δωρεάν την εφαρμογή μετατρέπετε το κινητό σας σε scanner, αποκτώντας έτσι όποιο αρχείο θέλετε σε ψηφιακή μορφή (σημειώσεις, σελίδες βιβλίων και οτιδήποτε χρειάζεται ο φοιτητής για τα μαθήματα του.
Δωρεάν η εφαρμογή εδώ.

Unistudents

Η εφαρμογή δημιουργήθηκε με σκοπό o φοιτητής να έχει άμεση και ξεκούραστη πρόσβαση στη βαθμολογία του με την χρήση διαγραμμάτων. Η εφαρμογή με ένα μόνο πάτημα δείχνει το μέσο όρο αλλά και τα μαθήματα στα οποία πρέπει να δοθεί έμφαση. Επίσης μέσω της εφαρμογής δίνεται η δυνατότητα ο φοιτητής να ενημερωθεί άμεσα για τους νέους βαθμούς με ειδοποίηση που έρχεται στο κινητό του.
Η εφαρμογή υποστηρίζει 21 εκπαιδευτικά ιδρύματα: Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, Πανεπιστήμιο Πατρών, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδας, Πανεπιστήμιο Πειραιώς, Ιόνιο Πανεπιστήμιο, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, ΑΣΠΑΙΤΕ, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, Πάντειο Πανεπιστήμιο, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Πολυτεχνείο Κρήτης, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πανεπιστήμιο Κρήτης, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο.
Δωρεάν η εφαρμογή εδώ

My Study Life – School Planner

Ως γνωστόν, πολλοί φοιτητές λόγω της έντονης φοιτητικής ζωής, ξεχνάνε εντελώς τις υποχρεώσεις τους. Η συγκεκριμένη εφαρμογή, μπορεί να κάνει τη ζωή τους πιο εύκολη. Καταχωρώντας όλες τις υποχρεώσεις σου, έχεις τη δυνατότητα να τις οργανώσεις. Η εφαρμογή σου υπενθυμίζει ότι έχεις καταχωρήσει στο πρόγραμμα σου (μάθημα, εργασία, διάλεξη, κ.α.)
Δωρεάν η εφαρμογή εδώ

Mendeley

Κατεβάζοντας την εφαρμογή έχετε τη δυνατότητα να αποθηκεύσετε αρχεία και να δημιουργήσετε βιβλιογραφικές αναφορές σε όποιο πρότυπο επιθυμείτε. Επίσης, μπορείτε να μετατρέψετε υπάρχουσα βιβλιογραφία στο πρότυπο που χρειάζεστε.
Επίσης σημαντικό είναι πως μέσω της εφαρμογής σας δίνετε η δυνατότητα να μοιραστείτε με άλλους έγγραφα και αρχεία, καθώς και βιβλιογραφικές αναφορές.
Δωρεάν η εφαρμογή εδώ

StudyBlue Flashcards & Quizzes

Η εφαρμογή δίνει τη δυνατότητα στους φοιτητές να δημιουργήσουν κάρτες επανάληψης και να ανατρέχουν σε αυτές ανά πάσα ώρα και στιγμή από το κινητό τους.
Δωρεάν η εφαρμογή εδώ

Smart Voice Recorder

Μια εύκολη εφαρμογή που βοηθάει τους φοιτητές στο να μη χάσουν καμία λεπτομέρεια από το μάθημα που παρακολουθούν. Η συγκεκριμένη εφαρμογή έχει και την ικανότητα να απαλείφει τις “στιγμές” ησυχίας, με αποτέλεσμα το αρχείο που αποθηκευτεί να είναι καθαρά φωνητικό, χωρίς ενοχλητικές αναμονές κατά την ακρόαση.
Δωρεάν η εφαρμογή εδώ

Mint: Budget & Track Bills

Ζήστε έναν νέο τρόπο διαχείρισης χρημάτων με την εφαρμογή προϋπολογισμού Mint. Πετύχετε τους οικονομικούς σας στόχους με εξατομικευμένες πληροφορίες και προσαρμοσμένους προϋπολογισμούς. Χρησιμοποιήστε το Mint ως διαχειριστή συνδρομών και παρακολουθήστε τα χρήματα που ξοδεύετε —όλα δωρεάν. Δείτε τους μηνιαίους λογαριασμούς σας, δημιουργήστε προϋπολογισμούς, αυξήστε τις αποταμιεύσεις σας και δημιουργήστε ισχυρότερες οικονομικές συνήθειες.
Δωρεάν η εφαρμογή εδώ

Moovit: Το Επόμενο Λεωφορείο

Το Moovit είναι μια εφαρμογή για όλες τις μετακινήσεις αστικής κινητικότητας και συγκοινωνίας! Είτε μετακινείστε με το τρένο, το μετρό, το λεωφορείο, το φέρυ μποτ, χρησιμοποιείτε ηλεκτρικά σκούτερ, ποδήλατα, μετακίνηση όπως Uber, το να λαμβάνετε τις καλύτερες πληροφορίες για την αστική κινητικότητα είναι σημαντικό. Το Moovit σας καθοδηγεί από το σημείο Α στο Β με τον ευκολότερο και αποτελεσματικότερο τρόπο.
Δωρεάν η εφαρμογή εδώ

Foursquare City Guide

Η Foursquare city guide είναι μια εφαρμογή που αποτελεί “οδηγό” για την πόλη στην οποία βρίσκεσαι, είτε ως φοιτητής, είτε ως τουρίστας. Η εφαρμογή προσφέρει συμβουλές, tips, για αξιοθέατα, φαγητό, καφέ και βόλτες.
Δωρεάν η εφαρμογή εδώ