DeskNET Φοιτητικό Φροντιστήριο

DeskNet

Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ)

Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ) είναι δημόσιο Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα. Ιδρύθηκε το 1992 και εδρεύει στην Πάτρα. Σημαντικές ιδιαιτερότητες του πανεπιστημίου είναι η συμμετοχή των φοιτητών στις δαπάνες σπουδών τους και η εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Ως αποστολή του ιδρύματος καθορίζεται η παροχή προπτυχιακής και μεταπτυχιακής εκπαίδευσης και επιμόρφωσης, με την ανάπτυξη και αξιοποίηση κατάλληλου εκπαιδευτικού υλικού και μεθόδων διδασκαλίας για εκπαίδευση από απόσταση. Στους σκοπούς του ΕΑΠ καθορίζεται επίσης η επιστημονική έρευνα και η ανάπτυξη τεχνολογίας και μεθοδολογίας στο εννοιολογικό πλαίσιο της εκπαίδευσης από απόσταση.

Η φοίτηση στο Ε.Α.Π. περιλαμβάνει τις εξής καινοτομίες:

  • Σπουδές με εξ αποστάσεως διδασκαλία
  • Εφαρμογή του αρθρωτού συστήματος και αντικατάσταση της παραδοσιακής έννοιας του Τμήματος από το μεταβαλλόμενο σχήμα “Πρόγραμμα Σπουδών”Το Ε.Α.Π. είναι Δημόσιο Πανεπιστήμιο και παρέχει στους πτυχιούχους του τα επαγγελματικά δικαιώματα που προβλέπονται από το ισχύον νομικό πλαίσιο της χώρας.
  • Σπουδές σε 5 επίπεδα (μεταδευτεροβάθμιας έως και διδακτορικό)
  • Ίδρυση Εργαστηρίων Εκπαιδευτικού Υλικού και Μεθοδολογίας
  • Ίδρυση Μονάδας Εσωτερικής Αξιολόγησης
  • Διοικητική δομή μέσω Συγκλήτου και όχι πρυτανικού συμβουλίου

Στο Ε.Α.Π. λειτουργούν Θ.Ε., Ε.Θ.Ε. και Ε.Π.Α.

Οι Θεματικές Ενότητες του Ε.Α.Π. (Θ.Ε.) αποτελούνται από τρία μαθήματα εξαμήνου και η ύλη τους αντιστοιχεί σε τρίωρη εβδομαδιαία διδασκαλία των υπόλοιπων ελληνικών Α.Ε.Ι.

Οι Εργαστηριακές Θεματικές Ενότητες του Ε.Α.Π. (Ε.Θ.Ε.) αποτελούνται από επιπλέον εργαστηριακές ασκήσεις και η εκπαιδευτική ύλη αντιστοιχεί σε τρία συμβατικά εξαμηνιαία μαθήματα.

Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (Ε.Α.Π.) συγκαταλέγεται στα πέντε καλύτερα ανοικτά πανεπιστήμια του κόσμου και ο αριθμός των φοιτητών ανέρχεται στις 50.000.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Ε.Α.Π. «το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο στοχεύει στην προσφορά νέων σύγχρονων Προγραμμάτων Σπουδών που να καλύπτουν όλο το φάσμα των αναγκών και απαιτήσεων μίας σύγχρονης κοινωνίας και μίας συνεχώς πιο απαιτητικής αγοράς εργασίας».

Σχολές Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (Ε.Α.Π.)

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να μπείτε στη σελίδα του Ε.Α.Π.

 
https://www.youtube.com/watch?v=KgwLU7lH_XY&t=667s
Ένα εξαιρετικό βίντεο για το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ)

 

Πηγή: eap.gr