DeskNET Φοιτητικό Φροντιστήριο

DeskNet

Εξ αποστάσεως Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης του ΕΑΠ

Στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήµιο (ΕΑΠ) λειτουργεί η Eξ Αποστάσεως Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης (Α.Β.Κ.Π.). Κύριος σκοπός της Α.Β.Κ.Π. είναι η υποστήριξη των διαδικασιών της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και της έρευνας στο E.A.Π. και η οργάνωση και διάθεση του παντός είδους υλικού της (έντυπο, ηλεκτρονικό, νόµιµη πρόσβαση σε υπηρεσίες δικτύου κλπ.) και των υπηρεσιών της, ώστε να αποτελεί κέντρο συλλογής και διάχυσης της πληροφορίας µε σύγχρονα µέσα.
Η Α.Β.Κ.Π. παρέχει τις υπηρεσίες της από απόσταση και διά ζώσης. Οι χρήστες της ενηµερώνονται και εκπαιδεύονται από απόσταση αλλά και δια ζώσης, συµµετέχοντας σε ειδικά προγράµµατα.
Η Α.Β.Κ.Π. αποτελεί επίσης τόπο συλλογής έντυπου και ηλεκτρονικού υλικού που αφορά στην εξ Αποστάσεως εκπαίδευση.

Η Εξ αποστάσεως Βιβλιοθήκη και το Κέντρο Πληροφόρησης του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ), στηρίζει το εκπαιδευτικό και ερευνητικό έργο των φοιτητών και καλύπτει τις πληροφοριακές ανάγκες μέσα από ένα πλήθος υπηρεσιών υψηλής ποιότητας.

Παρέχει πρόσβαση σε έντυπο υλικό 43.000 τίτλων βιβλίων και περιοδικών, καλύπτοντας όλα τα γνωστικά αντικείμενα του ΕΑΠ.

Η αναζήτηση του υλικού γίνεται μέσα από τον Ηλεκτρονικό Κατάλογο της Βιβλιοθήκης, ενώ δίνεται η δυνατότητα συμπλήρωσης ηλεκτρονικού αιτήματος για παραλαβή βιβλίων ταχυδρομικά.

ΕΑΠ: Εξ αποστάσεως Βιβλιοθήκη

Η Εξ αποστάσεως Βιβλιοθήκη του ΕΑΠ σε συνεργασία με άλλα Ακαδημαϊκά Ιδρύματα δίνει τη δυνατότητα δανεισμού υλικού τους.

Οι φοιτητές του ΕΑΠ με τους κωδικούς που τους έχουν δοθεί για τις ψηφιακές υπηρεσίες εκπαίδευσης, έχουν πρόσβαση σε πλήθος έγκυρων επιστημονικών ηλεκτρονικών πηγών (Βάσεις Δεδομένων, Ηλεκτρονικά Βιβλία, Ηλεκτρονικά Περιοδικά, Θεματικές Πύλες, Κλαδικές Μελέτες, Αποθετήριο και
Πηγές της Heal-Link, στις οποίες η πρόσβαση είναι εφικτή μέσω της ιστοσελίδας της Βιβλιοθήκη.
Επίσης στο Ιδρυματικό αποθετήριο Apothesis φιλοξενούνται οι διπλωματικές και διδακτορικές
εργασίες των φοιτητών, καθώς και Ψηφιακό Εκπαιδευτικό Υλικό.

Επιπλέον, από τον Ιανουάριο του 2018 λειτουργεί Παράρτημα της Βιβλιοθήκης στην Αθήνα (Γραβιάς 4-
6, Τ.Κ. 106 78) με σκοπό την υποστήριξη της εκπαίδευσης των φοιτητών, την ανάπτυξη της έρευνας και τη δημιουργία ενεργών κοινοτήτων φοιτητών. Παρακαλούμε επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της
Βιβλιοθήκης http://lib.eap.gr/el.

Πηγή: eap.gr