DeskNET Φοιτητικό Φροντιστήριο

DeskNet

2ο Masterclass: Αθλητισμός στην ψηφιακή εποχή: Η ραγδαία ανάπτυξη των e-sports και η νέα κουλτούρα ψυχαγωγίας στο metaverse, από το μεταπτυχιακό Διοίκηση Αθλητισμού του Ε.Α.Π.

Αύριο Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου και ώρα 18:00, διοργανώνεται από το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, Διοίκηση Αθλητισμού, διοργανώνει το 2ο Masterclass με τίτλο «Αθλητισμός στην ψηφιακή εποχή: Η ραγδαία ανάπτυξη των e-sports και η νέα κουλτούρα ψυχαγωγίας στο metaverse».

Καλεσμένος ομιλητής είναι ο Θάνος ΚαραγκρούναςDirector of Strategic Programs στην Global Esports Federation, έχοντας περισσότερα από είκοσι χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας στη βιομηχανία του αθλητισμού και στο Ολυμπιακό Κίνημα.

Τα e-sports (συντομογραφία του electronic sports) είναι ο διαγωνισμός παικτών μέσω video games, συχνά επαγγελματιών. Μερικά από τα σημαντικότερα video games στα οποία διαγωνίζονται παίκτες από όλο τον κόσμο είναι τα League of LegendsDotaCounter-StrikeValorantOverwatchStreet FighterSuper Smash Bros. και StarCraft. Η διεθνής Ολυμπιακή επιτροπή, συζητά το ενδεχόμενο να συμπεριλάβει τα e-sports σε κάποια μελλοντική Ολυμπιακή διοργάνωση. Στα τέλη του 2019, υπολογίζεται πως οι θεατές των e-sports άγγιξαν τα 454 εκατομμύρια ανά τον κόσμο, ενώ έφεραν ως έσοδα περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο δολάρια παγκοσμίως.

Το 2o Masterclass του Προγράμματος της Διοίκησης Αθλητισμού, θα μεταδοθεί ζωντανά από το κανάλι του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου στο Youtube εδώ και η παρακολούθησή του, είναι ελεύθερη και ανοικτή σε κάθε ενδιαφερόμενο.

Πηγή: eap.gr