DeskNET Φοιτητικό Φροντιστήριο

DeskNet
φοιτητής

ΤΑ 10 ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑΣ ΦΟΙΤΗΤΗΣ

Ο φοιτητής κατά τη διάρκεια της περιόδου των σπουδών του, μπορεί και πρέπει να προσέξει 10 βασικά πράγματα που θα τον βοηθήσουν. Ας τα δούμε αναλυτικά:

Διάβασμα και πάλι διάβασμα…

Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να κάνει ένας φοιτητής είναι το διάβασμα σε κάποια βιβλιοθήκη ή αναγνωστήριο είτε μόνος, είτε με παρέα. Όχι μόνο αποδίδει, αλλά δίνεται και η ευκαιρία για νέες γνωριμίες.

Πολιτικοποιήσου… με την καλή έννοια!

Η εγγραφή σε κάποια πολιτική παράταξη είναι κάτι το συνηθισμένο μπορεί επίσης να βοηθήσει στις νέες γνωριμίες.

Φύγαμε για Erasmus!

Δεν πρέπει να παραλείψει ο φοιτητής να φύγει σε κάποιο πανεπιστήμιο του εξωτερικού με Erasmus. Αντίστοιχες οργανώσεις είναι η AIESEC, η JADE και η AEGEE.

Πάμε ταξιδάκι;

Τα ταξίδια και οι εκδρομές επίσης επιβάλλονται στη φοιτητική ζωή. Είτε πραγματοποιούνται στην Ελλάδα, είτε σε κάποια χώρα του εξωτερικού, είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για νέες γνωριμίες και φιλίες.

Ώρα για δουλειά!

Η πρακτική άσκηση σε κάποια εταιρία θα βοηθήσει στην βελτίωση τόσο των γνώσεων, όσο και του βιογραφικού, ενώ έπειτα μπορεί να σε κρατήσει και η εταιρία.

Όσο ζεις… πρέπει να μαθαίνεις!

Όπου υπάρχει η δυνατότητα να πάρεις  παραπάνω μαθήματα, ακόμη και από άλλα τμήματα, κάντο. Καθηγητές μεγάλων σχολών, παίρνουν πολλά πολλά χρήματα εκτός των Πανεπιστημίων για να κάνουν διαλέξεις, ενώ εσύ έχεις τη δυνατότητα να τους παρακολουθήσεις δωρεάν και να μάθεις χρήσιμα και ενδιαφέροντα πράγματα.

Σεμινάρια τώρα!

Παρακολούθησε σεμινάρια, μάθε ξένες γλώσσες και γενικότερα εμπλούτισε το βιογραφικό σου.

Το στέκι μας!

Βρες ένα δικό σου «στέκι», όπου θα μπορείς να πηγαίνεις με την παρέα σου, καθώς μεγαλύτερος δε θα μπορείς γιατί θα σου λείπει ο χρόνος, αλλά και οι αντοχές.

Φοιτητική ζωή δεν είναι μόνο οι ώρες που θα περάσεις στα αμφιθέατρα του πανεπιστημίου, παρακολουθώντας ή δίνοντας μαθήματα. Για την ακρίβεια, αυτό δεν είναι παρά ένα μικρό ποσοστό των πραγμάτων που έχουν να σου προσφέρουν τα πρώτα χρόνια της ενήλικης ζωής σου. Το ποια ακριβώς θα είναι αυτά, είναι καθαρά δική σου απόφαση, όμως πρέπει να φροντίσεις αυτά τα χρόνια να είναι μαγικά.